به گزارش روز یکشنبه ایران پرس؛ دادستان عمومی عربستان سعودی با انتشار بیانیه ای بدون اشاره به هویت این شاهزاده های بازداشت شده اعلام کرد: به رغم آنکه به این شاهزاده ها اعلام شد درخواست های آنها غیر قانونی است، از ترک محل خودداری کردند و باعث برهم خوردن نظم عمومی شدند.
در این بیانیه آمده است: این شاهزاده ها در زندان «الحایر» در جنوب ریاض پایتخت عربستان سعودی بازداشت هستند تا زمان محاکمه آنها فرا برسد.
ادعا شده تحصن این شاهزاده ها در اعتراض به تصمیم دولت درخصوص توقف پرداخت قبوض آب و برق آنها صورت گرفته است.
عربستان سعودی که بزرگ ترین صادر کننده نفت در جهان به شمار می رود اصلاحاتی را به اجرا درآورده که شامل کاهش یارانه های انرژی، دریافت مالیات بر ارزش افزوده و قطع برخی مزایای اعضای خانواده سلطنتی است.
گفته شده هدف از این اصلاحات جبران کاهش درآمد ناشی از کاهش قیمت نفت است که کسری بودجه 52 میلیارد دلاری عربستان در سال 2018 را به همراه داشته اما کارشناسان جنگ افروزی پرهزینه ریاض در یمن و خریدهای میلیاردی سلاح از غرب را عامل اصلی کسری بودجه می دانند.
با این حال فعالان سیاسی در عربستان معتقدند موج جدید بازداشت شاهزادگان سعودی که از چهارم ژانویه 2018 آغاز شده به دلیل انتقاد آنها از برخی مسائل داخلی عربستان انجام شده است.
«محمد بن سلمان» ولیعهد و وزیر دفاع عربستان از زمانی که قدرت را به دست گرفته است به دنبال کاهش امتیازات شاهزادگان سعودی و عموزادههایش بوده تا به این ترتیب با کاستن نفوذ آنها، همه رقبای خود را ازمیان بردارد.
به گفته اهالی رسانه در عربستان، «محمد بن سلمان» بنا دارد از برخی شاهزادههای سعودی نیز لقب سلطنتی آنها را سلب کند و به این ترتیب خاندان آل سعود را کوچکتر کند.
ولیعهد عربستان اخیرا هم به بهانه مبارزه با فساد شماری از مهمترین شاهزادگان سعودی را به اتهام فساد اقتصادی بازداشت کرد.
در واقع محمد بن سلمان با این سیاست طی دوسال گذشته توانست با حذف همه شاهزاده ها ضمن تکیه بر مسند ولیعهدی، وزارت دفاع عربستان و چندین پست مهم دیگر ، یکشبه ره صدساله را بپیماید.115/111
بیشتر بخوانید:
موج جدید بازداشتها در عربستان؛ بازداشت ۱۱ شاهزاده سعودی در ریاض
رویترز: بازداشت ها در عربستان ادامه دارد
بازداشت دهها شاهزاده و وزرای پیشین و کنونی عربستان