به گفته «اعتزاز گورایه» معاون ادارہ ضد تروریسم شھر کویته، این سرکرده دستگیر شده گروه تروریستی لشگر جهنگوی در کشتار شیعیان این شهر و ھمچنین در حملات به نیروھای امنیتی پاکستان در ایالت بلوچستان دست داشته است.
اخیرا نیز یکی از سرکردگان گروہ تروریستی لشکر جھنگوی در عملیات نیروهای امنیتی در این ایالت کشته شد.
عملیات ضد گروه تروریستی جهنگوی در ایالت بلوچستان پس از آن اجرا شد که این گروه حملات خود را ضد شیعیان در این ایالت شدت بخشیده اند و مردم پاکستان نیز در اعتراض به آن در کویته تحصن کردند.
حاشیه امن تروریست ها در پاکستان
دولت پاکستان نیز برای فروکش کردن اعتراض های عمومی، اقدام به عملیات ضد گروه تروریستی جهنگوی کرد. این گروه برای نیروهای امنیتی و دولت پاکستان کاملا شناخته شده است و این برای اولین بار نیست که سرکردگان آن بازداشت می شوند، منتها آنان پس از دستگیری بعد از مدتی از زندان آزاد می شوند.
همین موضوع باعث ایجاد حاشیه امنیت برای تروریست ها در پاکستان شده است تا به راحتی اقدام به کشتار شیعیان کنند.
گروه های تروریستی ازجمله داعش، لشکر جھنگوی، جماعت الاحرار و سپاه صحابه در پاکستان فعال هستند و از سوی جریانهای تکفیری و وهابیت با هدف دامن زدن به فرقه گرایی و جنگ های داخلی در پاکستان فعالیت می کنند.
«فرحان مهدوی» کارشناس مسایل سیاسی در پاکستانی می گوید: گروه تروریستی لشکر جهنگوی با تحریک طالبان پاکستان متحد شده تا با گسترش فرقهگرایی دولت این کشور را برای اجرای خواسته هایشان تحت فشار بگذارد. لشکر جهنگوی در گام نخست از گروههای تروریستی القاعده و داعش کمک خواسته بود اما این گروه افراطی با تحریک طالبان پاکستان متحد شده است.
پاکستان؛ جولانگاه امن تروریست ها
با توجه به نفوذ جریانهای وهابی و تروریستی در برخی محافل در پاکستان، تاکنون برخورد جدی که به حملات انان در این کشور پایان بدهد صورت نگرفته است.
به گفته برخی مقامات در پاکستان نیروهای امنیتی در انجام ماموریت خود در مقابله با تروریستها و دستگیری سرکردگان آنان به خوبی عمل می کنند اما دستگاه قضایی پاکستان بدون رسیدگی جدی به پرونده تروریستها بعد از مدتی انان را ازاد می کند و یا شرایط فرارشان از زندان مهیا می شود.
محمد عامر رانا کارشناس مسایل سیاسی در پاکستان می گوید: لشکر جهنگوی تا قبل از این یک گروه فرقهای بود و فقط شیعیان را هدف قرار میداد اما در حال حاضر این گروه با پشتیبانی خارجی عملیاتهای خود را گسترش داده و نیروهای امنیتی پاکستان را نیز هدف قرار میدهد. لشکر جهنگوی با داعش بیعت کرده است وبر دامنه حملات خود افزوده است.
چالش وهابیت برای پاکستان
در هر حال، فرقه گرایی موضوعی وارداتی در پاکستان است. زیرا مردم این کشور چه شیعه و سنی همواره زندگی مسالمت آمیزی داشته اند. اما با ورود وهابیت به پاکستان که در قالب مدارس مذهبی رشد و اشاعه می یابد امنیت ملی و ارضی این کشور را تهدید می کنند که برخورد جدی با گروههای فرقه گرا و تروریستی اجتناب ناپذیر است که دستگاه قضایی پاکستان نقش جدی می تواند ایفا کند. 134/112
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
بازداشت یک سرکرده لشکر جهنگوی درپاکستان/تحلیل
دو سرکرده «لشکر جهنگوی» پاکستان از زندان گریختند
لشکر جهنگوی و ادامه حملات تروریستی به شیعیان پاکستان /تحلیل