تحلیلگر لوموند، از آزمایش های هسته ای کره شمالی و زرادخانه های اتمی این کشور دفاع کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند، گی سورمان Guy Sorman تحلیل گر مسایل بین المللی که از سال 2008 تا 2013 مشاور امور استراتژیکی رئیس جمهوری کره جنوبی بود، در مقاله ای، کره شمالی را صحنه نمایش اشتباهات و جهل دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا معرفی کرد.

وی در این مقاله نوشت: جهانیان نسبت به زرادخانه های هسته ای آمریکا، اسرائیل، فرانسه، روسیه، چین، پاکستان، هند و انگلیس بی تفاوت مانده اند. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که با حرف ها و تهدیدهایش فقط به تشدید تنش ها دامن زد، هم در مورد عملکرد سلاح هسته ای و هم در خصوص استراتژی پیونگ یانگ مرتکب اشتباه شد.

سورمان معتقد است؛ در چنین شرایطی آزمایش های هسته ای از نظر سیاسی و قانونی، منطقی به نظر می رسد! وی می پرسد؛ چرا زرادخانه هسته ای کره شمالی این همه وحشت ایجاد کرده است؛ اما انبارهای بمب های اتمی سایر کشورها ایجاد وحشت نمی کند؟

وی می افزاید؛ در پاسخ به این سوال گفته می شود که رژیم حاکم بر کره شمالی دیکتاتوری است اما مگر حکومت های حاکم بر چین و پاکستان دموکرات هستند؟ چین با انگیزه های امپریالیستی و سایر دارندگان سلاح اتمی با انگیزه هایی دیگر همسایگان شان را تهدید می کنند اما هیچ کدام از این کشورها قصد بکارگیری از این نوع سلاح را ندارند.

در این مقاله آمده است؛ سلاح اتمی از ماه اوت سال 1945 که توسط آمریکایی ها علیه ژاپن بکار گرفته شد، تا به امروز هرگز به عنوان سلاح تهاجمی مورد استفاده قرار نگرفته است. تجربه ثابت کرده است که سلاح اتمی، یک سلاح تدافعی است.

این کارشناس سیاسی که ظاهرا به شدت طرفدار حفظ زرادخانه های هسته ای است، در ادامه این یادداشت نوشته است؛ وجود این نوع سلاح، کشورها را از تهاجم به کشور دارنده بمب اتمی منصرف می کند؛ چرا که تبعات مقابله به مثل با استفاده از سلاح هسته ای بسیار سنگین تر از منافع این حمله خواهد بود. از این رو می توان گفت که سلاح اتمی تضمینی برای برخی کشورهاست و مانع بلعیده شدن توسط همسایگان بزرگ تر  و قدرتمندتر خواهد شد.

ترامپ پس از حمله موشکی به یک پایگاه هوایی در سوریه، برای قدرت نمایی ناو هواپیمابر ارتش امریکا راه به شبه جزیره کره اعزام کرد. این اقدام به تنش ها در منطقه دامن زده است.

کره شمالی می گوید، سلاح هسته ای بازدارنده است و سیاست های خصمانه آمریکا راهی جز این، پیش پای پیونگ یانگ برای دفاع از حاکمیت، مصالح و منافع کشور نگذاشته است. 130/110

بیشتر بخوانید: 

ناوهای جنگی روسیه وارد کره جنوبی شدند/ توافق کره جنوبی و چین برای همکاری ضد کره شمالی

توافق آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی برای همکاری بیشتر درباره مسئله کره‌شمالی

پیونگ یانگ: کره شمالی برای حمله به آمریکا آماده است