تهران- ایران پرس: محسن دهنوی، رئیس فراکسیون دانش‌بنیان مجلس گفت: حوزه تکنولوژی و علم و فناوری دانش بنیان روز به روز در حال تغییر است و کشور ما هم در آینده نزدیک چاره ای جزو تغییر ریل از اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش بنیان ندارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایران پرس، دهنوی امروز در نشست خبری با خبرنگاران در مجلس شورای اسلامی در تشریح قانون مجلس درباره موسسات دانش بنیان گفت: پیشتر در سال ۸۹ در این حوزه قانون مصوب شده بود اما با توجه به تغییراتی که این حوزه در این سالها داشته تلاش شد قانون جدید نوشته شود و به بیش از ۱۰۰ چالش موسسات دانش بنیان در آن پاسخ داده شود.

وی افزود: ما در شناسایی مشکلات این موسسات دانش بنیان از تجارب دستگاه ها و وزارتخانه ها کمک گرفتیم و برای حل هر چالش یک ماده ای را تدوین کرده‌ ایم.

محسن دهنوی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به‌عنوان یک شاخص به ادبیات "تولید ثروت از طریق علم و فناوری" اعتقاد دارند، گفت: نخستین بار ادبیات "تولید ثروت از طریق دانش و توسعه پایدار" از سوی رهبر معظم انقلاب به کار برده شد که دلیل این پیشرفت‌ها نیز حمایتهای ایشان بوده است؛ رهبر انقلاب پای این ادبیات ایستادند تا تبدیل به یک جریان قوی در کشور شد و ادبیات دانش‌بنیان در کشور شکل گرفت. 

دهنوی در تشریح جزئیات این قانون گفت: در ماده اول به نیازها و مشکلات کشور در شرایط تحریم و نبود ارز اشاره می شود در واقع در این ماده تاکید بر این است که لیستی از نیازهای کشور تدوین شود تا شرکتهای دانش بنیان بتواند حوزه‌هایی که کشور در آن نیازمند است را شناسایی کنند و اگر بتواند در حوزه خود دست به تولید کالا بزند جلوی واردات و خرید محصول مشابه خارجی آن گرفته می شود.

وی افزود: ماده دو این قانون نیز بر ایجاد سازوکاری تاکید دارد که بتواند از فعالان اقتصادی ما که تحریم می شوند حمایت کند برای مثال حمایت از صنعت ماشین سازی می تواند مورد توجه باشد و شرکتهای دانش بنیان به این مسئله نیز ورود کند. 

وی گفت: ماده ۴  این قانون نیز به حمایت مالی از شرکتها و موسسات دانش بنیان توجه می شود. در این ماده در حوزه سرمایه گذاری و تسهیل کسب وکارها به صندوقهای این حوزه و بانکها اختیاراتی داده می شود که تامین مالی کسب و کار جوانان تسهیل گردد. ماده ۵ نیز بر تجاری شدن دستاوردهای پژوهشی تاکید دارد و ماده ۶ اشاره می کند که دستگاه‌ها، زمینها و ساختمانهای مازاد خود را برای فعالیتهای فناورانه و دانش بنیان در اختیار جوانان و شرکتهای این حوزه قرار بدهند. 

محسن دهنوی گفت: کشور ما کشوری است که به لحاظ منابع طبیعی و زیرزمینی کشوری ثروتمند است اما با توجه به فرمایش بزرگان ما مهمترین دارایی کشور ما و بزرگترین ثروت جمهوری اسلامی ایران، منابع انسانی و نخبگان این کشور است که در این حوزه هم از جمله کشورهای می باشیم که بالاترین سرانه را داریم. 

وی افزود: اگر نتوانیم بستر و شرایط کسب و کار را برای این نیروی انسانی فراهم سازیم نمی توانیم این ثروت یعنی نیروی انسانی را در کشور نگهداریم. 

دهنوی گفت: باید توجه کنیم اکنون جهان به سمتی می رود که اقتصاد و کسب و کارها از مدل سنتی در حال تبدیل شدن به مدلی نوین است و کشور ما هم در آینده نزدیک چاره ای جزو تغییر ریل از اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش بنیان ندارد؛ مجلس هم در این حوزه و حوزه کسب وکار برای تامین منافع مردم اقداماتی را انجام داده است.  

این نماینده مجلس در پایان تصریح کرد: از جمله این اقدامات می توان به طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار، جهش تولید مسکن و همین طرح جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد. در واقع اینها اقداماتی است که بتوان به کسب و کارهای مردم کمک کنند.

خبرنگار: آرزو رئوفی راد

116