نشست اضطراری و فوری مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره بحران اوکراین عصر امروز (سه شنبه) آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این نشست اضطراری از روز گذشته (دوشنبه / 9 اسفند) در پی قطعنامه روز یکشنبه (8 اسفند) شورای امنیت سازمان ملل درباره بحران اوکراین تشکیل شده است و تاکنون دهها کشور نظرات خود را ارائه کرده اند.

اکثر کشورها فارغ از جهت گیری های سیاسی و قضاوت هایشان درباره رفتار آمریکا و روسیه، خواستار توقف این جنگ، خویشتنداری طرفین بحران و انجام مذاکره دو طرف اصلی هستند.

نمایندگان کشورهای مختلف جهان در سازمان ملل از جمله کملبیا، پاراگوئه، جمهوری دومنیک، سورینام، برونئی، فیجی انتیگا و باربودا، غنا، میکرونیسیا، استرالیا، گویان، جامائیکا، لوکزامبورگ، گینه در دومین روز نشست اضطراری و فوری مجمع عمومی سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی از حمله روسیه به اوکراین، این اقدام را محکوم و نقض منشور سازمان ملل اعلام کردند و خواستار توقف جنگ در این کشور اروپایی شدند.

قرار است پس از پایان سخنرانی ها، قطعنامه ای در حمایت از اوکراین و محکومیت روسیه به رای گذاشته شود. البته برخی کشورها نیز پس از رای گیری درباره رای خود سخنرانی و به اصطلاح «توضیح رای» خواهند داشت.

هر چند قطعنامه‌های مجمع عمومی ضمانت اجرایی ندارند، ولی آمریکا می‌خواهد از این طریق، روسیه را منزوی کند. منابع دیپلماتیک می گویند آمریکا و حامیانش در تلاشند بیش از 100 عضو از 193 عضو سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آنها رای مثبت بدهند.

متن پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی، شبیه متن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت است که آمریکا و آلبانی تهیه کرده بودند و در نشست اضطراری روز جمعه (6 اسفند) در این شورا از سوی روسیه که ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه فوریه را هم بر عهده دارد، وتو شد.

بر اساس گزارش ها، از سال 1950 مجمع عمومی فقط 10 بار چنین نشست های ویژه‌ای را تشکیل داده است. مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2014 در نشستی مشابه با تصویب قطعنامه ای، رفراندمی را که روسیه در کریمه برگزار کرده بود، بی‌اعتبار دانست و آن را محکوم کرد. در آن رای گیری 100 کشور رای مثبت، 11 کشور رای منفی و 24 کشور رای ممتنع داده بودند.

117

بیشتر بخوانید:

موافقت شورای امنیت با برگزاری نشست اضطراری مجمع عمومی برای بررسی بحران اوکراین

چهارمین نشست اضطراری شورای امنیت برای اوکراین