ایران پرس: امروز چهارم اوت 2022، دومین سالگرد انفجار مهیب بیروت است، انفجاری که بیش از 200 کشته و 6 هزار و 500 مجروح داشته است.

چهارم اوت 2020 بزرگ‌ترین انفجار لبنان رخ داد و بندر بیروت شاهد انفجار ناشی از ذخیره 2 هزار و 750 تن مواد منفجره نیترات آمونیوم بود. این انفجار در شرایطی رخ داد که لبنان وخیم‌ترین شرایط اقتصادی خود را تجربه می‌کرد و حتی تأمین ابتدایی‌ترین امکانات معیشتی نیز برای مردم این کشور سخت بود.

این انفجار ضمن اینکه شرایط اقتصادی و معیشتی لبنانی‌ها را وخیم‌تر کرد، بی‌اعتمادی آنها به حاکمیت را افزایش داد و زمینه آغاز بن بست سیاسی را فراهم کرد که با گذشت 2 سال همچنان ادامه دارد. 

پس از انفجار 4 اوت دولت «حسان دیاب» مجبور به استعفا شد، سناریویی که مخالفان دولت از مدت‌ها قبل پیگیری می‌کردند، اما تا انفجار 4 اوت موفق نشده بودند. پس از استعفای حسان دیاب، 3 نفر برای پست نخست وزیری معرفی شدند. «مصطفی ادیب» پس از یک ماه اعلام کرد به دلیل کارشکنی‌ها قادر به تشکیل دولت نیست، «سعد الحریری» 8 ماه پس از معرفی به عنوان نخست وزیر لبنان از این سمت کناره‌گیری کرد و «نجیب میقاتی» مامور به تشکیل کابینه جدید شد. 

مهم‌ترین ماموریت میقاتی برگزاری انتخابات پارلمانی جدید لبنان بود که در ماه می 2022 موفق به انجام این ماموریت شد. انتظار می‌رفت با برگزاری انتخابات بن بست سیاسی در لبنان پایان یابد. اگرچه نجیب میقاتی بار دیگر به عنوان نخست وزیر لبنان معرفی شد، اما با گذشت بیش از 40 روز هنوز کابینه جدید وی تشکیل نشده است.

خط سیاسی دو سال اخیر لبنان به گونه‌ای بود که مخالفان مقاومت در ابتدا تلاش کردند انفجار بیروت را به قصور حزب‌الله نسبت دهند و در ادامه هم تلاش کردند حزب‌الله را مسئول بن بست سیاسی در این کشور معرفی کنند و این تلاش همچنان ادامه دارد.

در همین راستا، حزب‌الله لبنان در دومین سالگرد انفجار بندر بیروت در  بیانیه‌ای اعلام کرد: "در طول دو سال گذشته شاهد موجی گسترده از هجمه‌های رسانه‌ای و سیاسی که شامل اتهامات باطل و نادرست بودیم که منجر به تنش خطرناک داخلی شد و تقریباً نزدیک بود امنیت و ثبات کشور را در هم بریزد، اما ما فتنه را در نطفه خفه کردیم و مسیر را به روی کسانی که دنبال جنگ داخلی هستند، بستیم."

این رخدادها نشان می‌دهد بی‌ثباتی سیاسی و اجتماعی و حتی ناامنی نیز در راستای منافع نه تنها مخالفان مقاومت بلکه مخالفان لبنان است. تحریک فرقه‌ای در دو سال گذشته شدت گرفته است زیرا اساساً وحدت ملی در لبنان به خصوص ناسازگار منافع صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها است. با گذشت 2 سال هنوز پرونده انفجار بیروت در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و خبری از عدالت نیست چرا که سعی دارند همچنان از این پرونده ضد حزب‌الله لبنان بهره‌برداری سیاسی کنند. 

با وجود این، اما انتخابات پارلمانی ماه می 2022 لبنان نشان داد حزب‌الله همچنان سازمان یافته‌ترین گروه در این کشور است که پشتوانه مردمی نقطه قوت آن است و بر خلاف گروه‌های رقیب، تأمین امنیت و منافع ملی لبنان را به عنوان اولویت اصلی خود در نظر گرفته است.

نویسنده: سيدرضی عمادی

117