پس از این دیدار که ابتدا به صورت دو نفره و سپس به صورت دیدار دو هیات انجام شد، ترامپ مدعی شد نشست وی با کیم جونگ اون به خوبی پیش رفت. ترامپ درباره مساله تسلیحات هستهای کره شمالی گفت: دو طرف با همدیگر در این زمینه همکاری و تلاش خواهند کرد.
هر چند تاکنون واکنشی از جانب کرهشمالی درباره نتیجه این مذاکرات ابراز نشده است، با این حال بعید به نظر میرسد این دیدار که بیشتر صرف ارزیابی دو طرف و نیز ابراز خواستهها شده، در برهه کنونی منتج به نتیجهای شود؛ ضمن این که کرهشمالی با توجه به مواضع و اقدامات ترامپ در خروج آمریکا از برجام و نیز اختلافات عمیق آمریکا و سایر اعضای گروه هفت که در نشست اخیر سران این گروه در کانادا نمایان شد، چندان اعتمادی به واشنگتن و ترامپ و وعدههای وی ندارد.
"سوزان دیمگیو" تحلیلگرآمریکایی میگوید: «در مذاکرات غیررسمی که من با مقامهای کرهشمالی داشتهام آنها همواره به مسئله برجام اشاره میکنند.» در واقع لغو توافق هستهای برجام بر مذاکرات دولت ترامپ با کرهشمالی سایه انداخته است. سیاستمداران حزب دموکرات در آمریکا میگویند اقدامات ترامپ درخصوص ایران و برجام باعث میشود دست ترامپ برای توافق با کرهشمالی بستهتر شود. "بن کاردین" عضو دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت: این که رئیسجمهوری آمریکا از توافق بینالمللی (برجام) خارج شد، بر اعتبار آمریکا اثر میگذارد. رسانههای آمریکایی با برجسته کردن مطالبات واشنگتن اعلام کردند که دستور کار مذاکرات ترامپ و کیم جونگ اون، خلع سلاح اتمی کرهشمالی است؛ ضمن این که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد دولت ترامپ، هنوز تا دستیابی به اهدافش درباره کرهشمالی خیلی فاصله دارد.
از نگاه این مقام ارشد آمریکایی آنچه درباره کره شمالی مد نظر است، تغییری راهبردی در هدایت کرهشمالی توسط "کیم جونگ اون" رهبر این کشور است. با این حال حداکثر آنچه که پیونگ یانگ حاضر به انجام آن است، مذاکره درباره مسائل هستهای و موشکی و در مقابل کسب امتیازات کلیدی از سئول و واشنگتن است. اساسا پیونگ یانگ پس از اعلام این که تمام خاک آمریکا در تیررس موشکهایش است، پیشنهاد مذاکره با آمریکا را داد که از نگاه تحلیلگران حاکی از این بود که "اون" با داشتن برگههای هستهای و موشکی در موضع قدرت قرار دارد و میتواند در مذاکره رو در رو با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بهعنوان قدرت خارجی مداخلهگر در شبه جزیره کره از موضع برتر و باهدف گرفتن امتیاز وارد مذاکره شود.
بهرغم اظهارات تبلیغاتی ترامپ پس از دیدار با کیم جونگ اون، باید به خاطر داشت که کرهشمالی با در نظر داشتن تجربه برجام، صرفا درچارچوب روندی تدریجی و با کسب امتیازات متقابل حاضر به چشمپوشی از بخشی از توانمندی هستهای و موشکی خود خواهد شد و به هیچ وجه این برگ برنده خود را به طور کامل کنار نخواهد گذاشت.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
رهبران آمریکا و کرهشمالی دیدار کردند؛ خوشبینی «ترامپ»، امیدواری «کیم» + ویدئو
پس ازچهل دقیقه مذاکره خصوصی؛ ترامپ: بهزودی با «کیم» سند امضاء میکنم+ ویدئو