ایران پرس - اِندا کِنی (Enda Kenny) نخست وزیر ایرلند روز پنجشنبه در دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید درباره مسائل مختلف رایزنی کرد.

دو موضوع مهم  محور مذاکرات این دو مقام ایرلندی و آمریکایی بود. موضوع نخست به مساله مهاجرت ارتباط داشت.

اهمیت این مساله برای نخست وزیر ایرلند از آنجا است که شمار بسیار زیادی از اتباع ایرلندی در امریکا ساکن هستند که البته شامل شماری از مهاجران غیر قانونی نیز می شوند.

اندا کنی در این زمینه تصریح کرد که مسئله مهاجرت برای بافت جمعیتی ایرلند بسیار مهم است، با این حال، وی دغدغه های مهاجرتی ترامپ و دولت جدید آمریکا را نیز تصدیق کرد.

اندا کنی دغدغه های مهاجرتی ترامپ و دولت جدید آمریکا را  تصدیق کرد

موضع کنونی کنی بر خلاف موضع قبلی وی است. نخست وزیر ایرلند پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر 2016، از جمله منتقدین ترامپ محسوب می شد و بویژه  موضع گیری وی در قبال مهاجران را «نژاد پرستانه و خطرناک» قلمداد کرده و محکوم کرده بود.

به نظر می رسد تغییر موضع اندا کنی با توجه به  وجود مهاجران غیر قانونی ایرلندی در امریکا در راستای برخورد ملایم تر دولت آمریکا با آنها صورت گرفته است.

در این چارچوب نخست وزیر ایرلند به همه ایرلندی هایی که به طور غیرقانونی در آمریکا زندگی می کنند، توصیه کرد هر گونه «مشکل کوچک » حتی برگه های جریمه پرداخت نشده را حل کنند تا از نگرانی ها در مورد وضعیت اقامت آنها در آمریکا کاسته شود.

بویژه اینکه رئیس جمهوری آمریکا وعده داده است در اخراج مهاجران غیرقانونی به خصوص افرادی که سابقه کیفری دارند، تسریع خواهد کرد.

پیامدهای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت ) و وضعیت آینده ایرلند شمالی که در آن، حزب ملی گرای «شین فین» در انتخابات پارلمانی اوایل این ماه پیروزی بی سابقه ای را به دست آورد، از دیگر موضوعاتی بود که نخست وزیر ایرلند و رییس جمهوری امریکا به آن پرداختند.

به نظر می رسد موضع  کنی و ترامپ در این زمینه کاملا متضاد است .در واقع نخست وزیر ایرلند از حامیان اصلی همگرایی اروپایی محسوب می شود و از ادامه موجودیت و تقویت این نهاد اروپایی حمایت می کند.

 

در حالی که ترامپ از هواداران برگزیت بوده و از حامیان صریح جدایی کشورها از اتحادیه اروپا و به عبارت دیگر واگرایی اروپایی است.

در واقع اکنون یکی از موارد اختلاف اصلی بین سران اتحادیه اروپا و ترامپ، دیدگاههای متناقض دو طرف در باره برگزیت است.

در حالی که اتحادیه اروپا به شدت از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ناراضی است، اما ترامپ نه فقط از آن استقبال کرده، بلکه وعده کمک به دولت بریتانیا را نیز داده است. در این راستا ترامپ با استقبال از اجرای برگزیت، آن را حرکتی تعبیر کرد که می‌تواند فرصت توافقات تجاری دوجانبه را در اختیار بریتانیا قرار دهد.

وی مدعی است که آمریکا و  بریتانیای پس از برگزیت روابط بسیار نزدیک و خوبی با یکدیگر خواهند داشت.  

در مقابل،عالی ترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا یعنی فدریکا موگرینی چندی قبل هشدار داد بریتانیا تا زمانی که از اتحادیه اروپا خارج نشود نمی تواند درمورد توافقات تجاری با آمریکا وارد گفت و گو شود.

این  موضع گیری نشان می دهد که اتحادیه اروپا مصمم است تا از همان ابتدا واکنش تند و قاطعی به مداخله های آمریکا در امور اروپا نشان دهد.

از دیدگاه مقامات ارشد اروپایی، اکنون دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در تعامل با اتحادیه اروپا، سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن را در پیش گرفته است.

نخست وزیر ایرلند نیز خط مشی مشابهی داشته و از منتقدان رویکرد کنونی ترامپ در قبال اتحادیه اروپا محسوب می شود./113/111

بیشتربخوانید:

هجوم انگلیسی‌ها برای گرفتن گذرنامه ایرلندی به دلیل ترس از برگزیت

 

اندا کنی دغدغه های مهاجرتی ترامپ و دولت جدید آمریکا را  تصدیق کرد
اندا کنی دغدغه های مهاجرتی ترامپ و دولت جدید آمریکا را  تصدیق کرد