"عباس موسوی"، سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد، وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در اصفهان درباره همکاری اقتصادی و مرور توافق دو کشور در این زمینه و آخرین تحولات منطقه غرب آسیا رایزنی خواهند کرد.
ایران و ترکیه بهعنوان دو کشور همسایه و بازیگرانی فعال و موثر در منطقه غرب آسیا همزمان توسعه مناسبات اقتصادی دوجانبه و نیز پیگری تحولات منطقه را در دستور کار دارند.
توسعه همکاری اقتصادی ایران و ترکیه همواره مورد توجه سران دو کشور بوده است و در این چارچوب، رئیسان جمهوری اسلامی ایران و ترکیه به طور برنامهریزی شده رایزنی کردند.
آخرین دور رایزنی رئیسان جمهوری ایران و ترکیه در حاشیه نشست سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، انجام شد. "حسن روحانی" رئیس جمهوری اسلامی ایران 15 ژوئن 2019 در دیدار "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه در شهر دوشنبه با بیان اینکه تهران علاقهمند به توسعه روابط با آنکارا در همه عرصهها بهویژه در عرصه اقتصادی و تجاری است، گفت: باید به تلاشها برای تقویت این همکاریها و رساندن حجم مبادلات سالانه دو کشور به سطح مورد توافق افزوده شود.
پیشبینی شده است، ارزش مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سال 2019 به 12 میلیارد دلار برسد. هدفگذاری و توافق انجام شده بین سران ایران و ترکیه، رسیدن ارزش مبادلات تجاری دو کشور به 30 میلیادر دلار در سال است.
با توجه به ظرفیتهای اقتصادی ایران و ترکیه نیازهای بازار دو کشور به کالاهای تولیدی ایران و ترکیه و از همه مهمتر تلاش برای استفاده از پول ملی در فرایند مناسبات اقتصادی دو کشور، هدفگذاری تعیین شده را برای رسیدن ارزش مبادلات تجاری ایران و ترکیه به 30 میلیارد دلار در سال قابل تحقق کرده است.
اشتراکهای فرهنگی، زبانی و مذهبی دو ملت ایران و ترکیه مسیر توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور را هموار کرده است و در این زمینه، استانهای مرزی ایران و ترکیه همواره مراودات خوبی در عرصه اقتصادی دارند.
اراده مشترک برای تعمیق روابط ایران و ترکیه وجود دارد و در چند سال اخیر و به ویژه پس از توافق برجام در این مسیر گامهای ارزندهای برداشته شده است. نگاه مشترک سران ایران و ترکیه به گسترش بیش از پیش مناسبات اقتصادی و تجاری، مسیر همکاریهای دوجانبه و منطقهای تهران و آنکارا را هموار کرده است.
در همین زمینه؛ "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهوری ترکیه در حاشیه نشست "سیکا" در شهر دوشنبه در دیدار رئیس جمهوری ایران گفت: مناسبات ایران و ترکیه در همه عرصهها نزدیک و رو به توسعه بوده و تقویت بیش از پیش این روابط در عرصههای دوجانبه و منطقهای برای آنکارا حائز اهمیت است.
حاکم بودن اراده واحد برای تعمیق مناسبات دوجانبه ایران و ترکیه بهویژه در عرصه اقتصادی و همچنین نگاه مشترک دو کشور به تحولات منطقهای و بینالمللی نشان میدهد، تهران و آنکارا دو شریک قابل اعتماد هستند.
تاکید سران ایران و ترکیه بر حفظ صلح و امنیت در منطقه راهبردی غرب آسیا مخالفت قاطع دو کشور با یکجانبهگرایی آمریکا در عرصه جهانی و مخالفت آنان با تحریمهای فراسرزمینی آمریکا، رایزنیهای تهران و آنکارا را مستمر کرده است.
سفر روز پنجشنبه وزیر خارجه ترکیه به ایران و دیدار "مولود چاووش اوغلو" با "محمدجواد ظریف" در اصفهان پس از دیدار اخیرا سران دو کشور در تاجیکستان، نشان از اهمیت و تاثیرگذاری رایزنیهای ایران و ترکیه در شرایط کنونی دارد.
113/118
نویسنده : علی کرمی
بیشتربخوانید:
موسوی: وزیر خارجه ترکیه پنجشنبه به ایران سفر میکند
مخالفت ایران و ترکیه با یکجانبهگرایی در روابط بینالملل
اهتمام و اراده ایران و ترکیه برای تحکیم مناسبات