رئیس قوه قضائیه در سالگرد فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان، ابعاد کیفری و حقوقی رسیدگی به این پرونده را تشریح کرد و گفت اقدامات قضایی صورت گرفته در قبال این موضوع بعد از این حادثه تلخ، بسیار مجاهدانه و فوق‌العاده بود.

ساختمان ۱۱ طبقه متروپل آبادان دوم خرداد ماه سال گذشته فرو ریخت که ۴۳ نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند و ۳۸ نفر نیز زخمی شدند. در شهریور ماه نیز در اثر فرو ریختن بخشی از این سازه یک نفر دیگر فوت کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، غلامحسین مسحنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در نشست شورای عالی قوه قضاییه و در سالگرد فرو ریختن ساختمان متروپل، گفت حادثه فروریختن ساختمان متروپل که به جان باختن 43 فرد و مصدومیت تعدادی دیگر انجامید، حادثه حقیقتاً تلخ و ناگواری بود؛ اما اقدامات قضایی صورت گرفته در قبال این موضوع بعد از این حادثه تلخ، بسیار مجاهدانه و فوق‌العاده بود.

اژه ای افزود حجم کاری این مقوله و پرونده‌های تشکیل شده‌ی ناظر بر  آن بسیار زیاد بود؛ در این راستا پرونده‌هایی کیفری و حقوقی با دسته‌بندی‌های مختلف تشکیل شد و با کار جهادی‌ای که انجام گرفت، ظرف 2 ماه، موضوع در بحث کیفری که از جهاتی در اولویت بود، به سرانجام رسید .

 رئیس دستگاه قضا گفت در بحث کیفری موضوع، نیاز بود که برای تمامی جانباختگان این حادثه و مصدومان، نظر پزشکی قانونی اخذ شود؛ در همین راستا، پزشکی قانونی در مدت کوتاهی بصورت علمی و دقیق نظرات خود را اعلام کرد؛ از سویی دیگر نیاز بود که پیگیری‌ها و بررسی‌های همه‌جانبه‌ی فنی، مهندسی و کارشناسی در خصوص علت فرو ریختن ساختمان در دستور کار قرار گیرد تا مشخص شود چه کسانی در این قضیه مقصر هستند و چه کسانی کوتاهی داشتند .

مسحنی اژه ای تصریح کرد مهم‌ترین بخش موضوع در قضیه رسیدگی به حادثه متروپل، تشخیص مسببین بود؛ بررسی موضوع از زمانی که برای این ساختمان جواز صادر شد؛ سپس تجاوز از حدود جواز صورت گرفت؛ تغییراتی که بعضاً در مسئولان ذی‌ربط شهرداری مربوطه از زمان صدور جواز تا فروریختن ساختمان صورت گرفت؛ تعیین مسئولیت و نقش نظام مهندسی و شرکت فنی و مشاوره و ... مواردی بودند که تحقیق و بررسی و کار کارشناسی فنی و همه‌جانبه را طلب می‌کرد.

 به گفته اژه ای، همه اینها در حدود 2 ماه انجام گرفت و برای کسانی که دادسرا تشخیص داد در این حادثه مقصر هستند قرار جلب به دادرسی صادر شد. پس از صدور قرار جلب به دادرسی، پرونده به دادگاه رفت و در دادگاه بدوی نیز مراحل مختلف رسیدگی با دقت و شفافیت با حضور وکلا طی شد؛ پس از وصول لوایح اعتراضی از جانب متهمین و وکلای آنها و بعضاً شکات پرونده، موضوع در دادگاه تجدیدنظر، مراحل مختلف خود را طی کرد؛ علی‌ایحال تا زمانی که حکم قطعی و صادر شد یک کار عظیم و حجیم و شبانه‌روزی در مجموعه دادگستری خوزستان صورت گرفت.

 وی همچنین گفت در مبحث دیه جان‌باختگان و مصدومان این حادثه نیز؛ چه به آنها که باید «دیه نفس کامل» تعلق می‌گرفت و چه آنهایی که احیاناً باید به آنها «اَرش» پرداخت می‌شد، اقدامات لازم صورت گرفت.

رئیس قوه قضائیه همچنین اظهار کرد در بُعد حقوقی موضوع ، نزدیک به 80 درصد کار انجام شده است و احکام صادر شده‌اند؛ البته ممکن است هنوز این احکام اجرا نشده باشند؛ علی‌ایحال در بُعد حقوقی ماجرا به لحاظ کارشناسی‌ها و اختلافات حقوقی که میان طرفین پیش می‌آید، کار سنگین و زمان‌بر است؛ بویژه آنکه فردی که در این حادثه اتهام سنگینی متوجه او بود، جان‌باخت و به لحاظ مسائل حقوقی باید با کمک ورثه او امور پیش رود.

/ 114

بیشتر بخوانید:

ریزش بخشی از سازه متروپل آبادان ۲ مصدوم و یک فوتی برجاگذاشت

برای آخرین بار متروپل فروریخت/ یک نفر کشته شد

ریزش دوباره متروپل/ تیم‌های امدادی مشغول آواربرداری

وحیدی: افراد خاطی در حادثه متروپل باید به طور جدی تحت پیگرد قانونی قرار گیرند