به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح امروز یکشنبه در همایش «چیستی و چگونگی قرارگاهی شدن شورایعالی انقلاب فرهنگی» در سخنانی با تأکید بر اهمیت فرهنگ، اظهار داشت: فرهنگ جهتدهندهی اقدامات و فعالیتهای اساسی و زیربنایی در جامعه بشری است و این جهتدهی در تمامی حوزهها نیز نقش دارد. فرهنگ مهمترین ابزار برای پیشرفت و موفقیت یک جامعه است؛ با استفاده از ابزار فرهنگی، نیاز به ابزار الزامآور و تحمیل کار به کسی نیست اما اگر ساختار فرهنگی یک جامعه بهسمت پیشرفت متحول شد، کار آسان میشود.
وی با ذکر مثالی عنوان کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی چندین قانون داشتهایم که الزاماتی برای دستگاههاست که باید هم باشد ولی همزمان نیاز است در اقتصاد، فرهنگسازی نیز صورت بگیرد.
رئیسی با تأکید بر اینکه امروزه در مسائل فرهنگی نیازمند یک نظم و محتوای انقلابی هستیم، اظهار داشت: یک قرارگاه میتواند این نقش را ایفا کند تا نظمبخشی و ایجاد محتوای متناسب با انقلاب اسلامی صورت بگیرد.
وی در تبیین راهکارهای مواجهه با تهاجمهای فرهنگی، بیان کرد: نمیتوان ارتباطات را از جامعه حذف کرد بلکه باید مصونسازی با مبنای فرهنگی و باورهای الهی انجام بگیرد. همه میدانیم که یک شبیخون بیرحمانه فرهنگی برای تهیکردن ملتها از فرهنگهای خودشان در حال انجام است.
رئیسجمهور اضافه کرد: فناوریهای جدید تمامی شئون زندگانی بشر را تحت تأثیر قرار داده است؛ باید در این عرصه مصونسازی فرهنگی داشته باشیم.
رئیسی به سیاستگذاری، هدایت دستگاههای متکفل علم و فرهنگ در جهت اهداف انقلاب اسلامی و همچنین نظارت بهعنوان الزامات حرکت در این مسیر اشاره و تصریح کرد: همچنین باید با شناسایی نیازهای فرهنگی جامعه، برای رفع آن برنامهریزی و دستگاهها در آن جهت هدایت شوند. این اقدامات نیز باید در حال حرکت رو به جلو صورت بگیرد تا در موضوعات توقف نداشته باشیم.
وی با انتقاد از اقدامات موازی در عرصه فرهنگ، گفت: برخی حوزهها هستند که هنوز دستگاهی به آن نپرداخته و شورایعالی انقلاب فرهنگی باید نیازها را بسنجد و متناسب با نیاز فرهنگی، تقسیم کار کند.
رئیسجمهور بیان کرد: اسناد خوبی در این حوزهها نگاشته شده اما بعضاً در پیگیریها مشکل داریم؛ باید ببینیم این آییننامهها چقدر عملیاتی و اجرا شده است. اقدامات فرهنگی نیاز به زمان دارد اما باید برای کارها زمانبندی مشخص کرد تا بتوان بهخوبی پیگیری و نظارت داشت.
رئیسی با تأکید بر لزوم حمایت دولت از نهضت فرهنگی مردمپایه در کشور، بیان کرد: همچنین شورایعالی انقلاب فرهنگی و بخشهای علمی و فرهنگی باید بهنوعی تلاش کنند که سهم ما در خزانه علمی و فرهنگی جهان افزایش یابد.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: باید نسبت به آنچه تاکنون انجام گرفته و آنچه باید صورت بگیرد یک بازنگاه داشته باشیم تا بتوانیم بهسوی اهداف مد نظر حرکت کنیم.
112
بیشتر بخوانید:
رهبری از شورایعالی انقلاب فرهنگی توقع راهبری یک تحول فرهنگی عمیق را دارند
تصویب راه اندازی خانه ملی گفتگوی آزاد درجلسه شورای انقلاب فرهنگی