ایران پرس- ریاض وقتی بازی اتهام‌زنی به تهران را شروع می‌کند، بلافاصله دولت‌های مواجب‌بگیر عربستان نیز این بازی تکراری را دنبال می‌کنند.

در همین راستا به فاصله کوتاهی از ادعای مقامات سعودی مبنی بر اینکه ایران در ماجرای شلیک موشک یمنی به سمت ریاض نقش داشته، بحرین هم سناریوی مشابهی را در پیش گرفته و مدعی شده است که تهران پشت حادثه انفجار خط لوله نفتی این کشور بوده است.

روشن است که هرچه ادعای ریاض علیه کشورمان درست بود، این ادعای جدید هم درست است. تهران در واکنش به اتهام‌زنی سعودی‌ها به شورای امنیت سازمان ملل نامه‌ای شکایت‌آمیز نوشت و در پاسخ به ادعای دوم از سوی بحرین نیز بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه یادآوری کرد که «تنها چیزی که مقامات بحرینی پس از هرحادثه‌ای در این جزیره بر زبان می آورند، متهم کردن ایران است؛ آنها باید بدانند دوران این گونه سخنان واهی و دروغ و زمان چنین فرافکنی ها و اتهام زنی های کودکانه بسر آمده است».

شلیک موشک یمنی به سمت ریاض

عصر «ایران هراسی» 

مراد از «دوران فرافکنی و متهم کردن ایران» در این پاسخ، دوره‌ای است که در ادبیات سیاسی به «ایران‌هراسی» مشهور شده است.

به‌نظر می‌رسد که با امضای توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای موسوم به 1+5، افکارعمومی جهان قانع شد که همه تبلیغات صورت گرفته علیه کشورمان از جانب کشورهای غربی و عربی که با هدایت لابی صهیونیستی صورت می‌پذیرفت، باطل بوده و تصویر تهران در دید جهان آن چیزی نیست که رسانه‌های ضدایرانی ارائه می‌دهند.

با این وجود محمدبن سلمان، دیکتاتور جوان سعودی هنوز تلاش می‌کند تا به عصر ایران‌هراسی بازگشته و با این ترفند، بر روی شکاف‌های داخلی که در جریان بازداشت‌های گسترده شاهزادگان بانفوذ سعودی تشدید شده، سرپوش بگذارد.

 محمدبن‌سلمان

شاید برای همین است که او به کمک متحدانش، چه «شیخ خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر امور خارجه بحرین باشد و چه سعد حریری، نخست‌وزیر مستعفی لبنان، می‌کوشد تا همچنان هراس از ایران را گسترش داده و خط سیاسی – رسانه‌ای ارائه شده از مقصد تل‌آویو را پیگیری کند.

جالب اینجاست که افزون بر دونالد ترامپ که در جریان رونمایی از راهبرد تازه خود در قبال کشورمان، انواع اتهامات را علیه ایران مطرح کرد، برخی مقامات اروپایی نیز در این دام افتاده‌اند. در همین راستا، هفته قبل «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه در امارات، به هم‌صدایی با مقامات این کشور متحد سعودی پرداخت و مدعی شد: «باید در برابر فعالیت‌های منطقه‎ای و برنامه‌ موشکی جمهوری اسلامی ایران، قاطعانه برخورد کرد.»

طبیعی است که تهران در برابر این موج تازه ایران‌هراسی سکوت نمی‌کند. افزون بر پاسخ‌های دیپلماتیک، مقامات کشورمان باید تلاش کنند تا با توسل به دیپلماسی عمومی و با مدد گرفتن از ظرفیت رسانه‌های نوظهور اجتماعی، مانع از آن شوند که بار دیگر ایران‌هراسی به یک بستر گسترده برای ارائه تصاویر ضدایرانی در فضای سیاسی – رسانه‌ای تبدیل شود. افشای پشت‌پرده موج تازه اتهام‌زنی علیه کشورمان می‌تواند مانع از آن شود که اتهام‌زنندگان در دکترین نخ‌نمای خود موفقیتی کسب کنند.

این در حالی است که هدف سیاستمداران غربی و عربی از اتهام‌زنی به ایران، کسب امتیازات منطقه‌ای بیشتر و نیز منفعت‌جویی سیاسی و اقتصادی است، اما باید هشیار بود که افکارعمومی چه در منطقه و چه در سطح جهان، فریب این صحنه‌آرایی‌ها را نخورده و همچنان ایران را در خط مقدم مبارزه با تروریسم و دفاع از ملت‌های ستمدیده بداند. همان نگاهی که در سال‌های اخیر همواره به ایران وجود داشته و باعث خشم آل‌سعود و همراهانش شده است.

135/110

نویسنده: مصطفی انتظاری هروی

بیشتر بخوانید : 

اعتراف عربستان به اصابت موشک یمنی به فرودگاه ملک خالد ریاض/ ویدئو

فرودگاه «ملک خالد» ریاض در تیررس موشک های یمنی

ادامه فرافکنی و اظهارات خصمانه مقامات سعودی ضد ایران

 قاسمی: سیاست های ناپخته سعودی ها آثار زیانباری برای کل منطقه دارد

 

شلیک موشک یمنی به سمت ریاض
 محمدبن‌سلمان