واردات و ترخیص کالا، مستلزم اخذ مجوزها و رعایت یک سری قوانین است؛ همچنین واردات کالا مشمول هزینه هایی می باشد که باید به درستی محاسبه شوند.

واردات قطعات الکترونیکی را می توان یکی از تجارت های پرسود دانست. با توجه به اهمیت و جایگاه این قطعات، تاجران بین المللی، بیش از هر چیز باید به کیفیت و البته مناسب بودن قیمت آنها توجه کنند؛ اما علاوه بر این، ضروری است که فعالان حوزه تجارت قطعات الکترونیکی، با نحوه واردات آنها آشنا بوده و همچنین اطلاعاتی در خصوص نحوه ترخیص کالا از گمرک بدانند، تا از خطاها و زیان های احتمالی در امان باشند. با مطالعه بخش های بعدی این مقاله، به یک راهنمای کلی، جهت واردات و ترخیص قطعات الکترونیکی از تمام کشورهای دنیا دست می یابید.

مراحل واردات و ترخیص قطعات الکترونیکی

1. در گام نخست باید کشور صادرکننده کالا و مرجع خرید را در آن کشور انتخاب کرد. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد. می توانید، از یک شرکت ترخیص کالا راهنمایی بخواهید.

2. گفتگو با فروشنده و رسیدن به توافق در خصوص کیفیت قطعات، قیمت، نحوه پرداخت هزینه، شیوه ارسال کالا و در نهایت، عقد قرارداد.

3. در صورت لزوم، برای برخی قطعات، نمونه ارسال می شود و یا خریدار از طریق مشاهده عکس، فیلم و سایر روش ها، قطعات را بررسی و آنها را تأیید می کند؛ در نهایت فروشنده خارجی، کالاهای درخواستی را ارسال می نماید.

4. قبل از رسیدن محموله از کشور مبدأ به مقصد، تاجر باید مجوز ثبت سفارش کالا را از سازمان تجارت و توسعه اخذ نموده و ثبت سفارش کالا را در سامانه جامع گمرکی (EPL) انجام دهد. این کار بر اساس پیش فاکتور ارسالی از سوی فروشنده انجام می شود.

5. عقد قرارداد با یک شرکت حمل و نقل و انتقال قطعات الکترونیکی از کشور مبدأ به کشور مقصد

6. در مرحله بعد باید برای دریافت مجوزهای لازم جهت ترخیص لوازم یدکی اقدام کرد.

7. تنظیم اظهارنامه گمرکی، تخصیص ارز جهت پرداخت هزینه قطعات وارداتی و بیمه نمودن محموله از مراحل بعدی پروسه واردات کالا محسوب می شوند.

لازم به ذکر است که فرآیند ترخیص قطعات الکترونیکی (از خروج آنها از گمرک کشور مقصد گرفته تا خروج آنها از گمرک داخلی) تا حدودی پیچیده بوده و بهتر است که پیگیری های لازم توسط کارشناسان آشنا با قوانین این حوزه صورت گیرد.

چند نکته درباره ترخیص قطعات الکترونیکی

1. قوانین و مقررات ترخیص کالا در گمرک کشورهای مختلف، تقریباً یکسان است؛ اما برخی گمرک ها، شرایط یا تخفیفات ویژه ای برای ترخیص قطعات گمرکی در نظر گرفته اند که باید به آنها توجه کرد.

2. هر چند که قطعات الکترونیکی، بسیار متنوع هستند و اقسام گوناگون آنها را می توان به کشور وارد کرد؛ اما باید توجه داشت که گاهی اوقات نیاز کشور به یک سری قطعات و عدم وجود نمونه داخلی آنها، موجب کاهش هزینه گمرکی شده و حتی بر سرعت ترخیص کالا تأثیر می گذارد.

3. علاوه بر آنچه در بالا گفته شد، نوع قطعه الکترونیکی و میزان کاربردی بودن آن (اهمیت و جایگاه آن در صنعت تولید و تعمیر لوازم الکترونیکی) بر روند ترخیص کالا تأثیر خواهد گذاشت.

تعرفه گمرکی قطعات الکترونیکی

همانند سایر کالاهای وارداتی، هر قطعه الکترونیکی، یک کد تعرفه گمرکی دارد که بر مبنای آن ارزش محموله تعیین می گردد. در واقع با کمک این کد، هزینه های مربوط به واردات کالا، محاسبه می شود. هر ساله اداره امور گمرکی، کتابی را منتشر می کند که تعرفه ترخیص کالا از گمرک برای کالاهای مختلف را در خود گرد آورده است.

شایان ذکر است که یافتن کد گمرکی و درج صحیح آن در اظهارنامه گمرکی از جمله مهم ترین مراحل ترخیص کالا به شمار می رود؛ عدم توجه به آن یا اشتباه وارد کردن آن، علاوه بر زیان احتمالی، یک سری مشکلات قانونی نیز به وجود خواهد آورد.

هزینه های ترخیص لوازم الکترونیکی

مالیات های ترخیص کالا

عوارض و حقوق گمرکی قطعات الکترونیکی

عوارض و مالیات هلال احمر

سود بازرگانی محموله

مالیات بر ارزش افزوده قطعات الکترونیکی

مالیات علی الحساب (4 درصد) محموله وارداتی

سایر هزینه های ترخیص قطعات الکترونیکی

هزینه حمل و نقل محموله قطعات الکترونیکی

هزینه بازرسی قطعات الکترونیکی در مراحل مختلف واردات کالا

هزینه های مربوط به بارگیری کالا در مبدأ و تخلیه بار در مقصد

هزینه انبارداری قطعات

هزینه تست و بررسی محموله در گمرک

مجوزهای مورد نیاز برای ترخیص قطعات الکترونیکی از گمرک

ترخیص هر کالایی به یک سری مجوزها نیاز دارد که بر اساس نوع آن و پیش فاکتور ثبت شده در سامانه EPL تعیین می شوند. قطعات الکترونیکی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و به مجوزهای مختلفی از جمله موارد زیر نیاز دارند:

مجوز اداره استاندارد، جهت تأیید کیفی قطعات وارداتی

مجوز وزارت ارتباطات

مجوز سازمان انرژی اتمی

شرکت ترخیص کالا از گمرک

همان گونه که به احتمال زیاد متوجه شده اید، واردات و ترخیص کالا، مستلزم اخذ مجوزها و رعایت یک سری قوانین است؛ همچنین واردات کالا مشمول هزینه هایی می باشد که باید به درستی محاسبه شوند. در این راستا کمک گرفتن از یک شرکت معتبر ارائه دهنده خدمات ترخیص کالا بسیار مفید است. ما بازرگانی صباغی زاده را پیشنهاد می کنیم.

شرکت بازرگانی صباغی زاده، بیش از 6 دهه سابقه فعالیت درخشان در زمینه، واردات، صادرات و ترخیص کالا از گمرک را دارد. کارشناسان مجرب این مجموعه، به همه قوانین گمرکی، مسلط بوده و در همه مراحل، راهنمای شما خواهند بود. با کمک این شرکت خواهید توانست، واردات قطعات الکترونیکی را از هر نقطه دنیا با کمترین هزینه و بدون هیچ مشکلی در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهید.