ایران پرس- پاکستان و چین به زودی رزمایشی مشترک با نام "جنگجوی هفت" را در خاک پاکستان برگزار می کنند.

منابع خبری پاکستانی با اشاره به اینکه رزمایش " جنگجوی هفت Warrior VII" یک ماه به طول خواهد انجامید، اعلام کردند، یگان‌های ویژه پاکستان و چین در این رزمایش ضمن به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در زمینه‌ مبارزه با تروریسم، به یادگیری فنون از یکدیگر خواهند پرداخت.

این هفتمین رزمایش مشترک بین دو کشور در مجموعه همکاری مشترک نظامی بین چین و پاکستان است.

رزمایش مشترک "جنگجوی شش" با حضور یگان های ویژه ارتش پاکستان و چین در دسامبر سال 2018 در پاکستان برگزار شد.

برنامه چین و پاکستان برای برگزاری رزمایش های مشترک سالیانه ازوجود نوعی نگاه راهبردی در همکاری های نظامی و امنیتی دو کشور حکایت دارد.

درسال های اخیر پدیدار شدن برخی شرایط داخلی و خارجی موجب کشانده شدن پاکستان و چین به تقویت همکاری ها و تبدیل روابط  دو کشور به جنبه های راهبردی شده است.

پاکستان که به لحاظ اقتصادی با چالش های بزرگی مواجه است، چین را شریک مناسبی می داند که می تواند از ظرفیت های این کشور برای توسعه سرمایه گذاری در پاکستان استفاده کند که اجرایی شدن کریدور اقتصادی دو کشور یکی از آنها است که رونق بندر "گوادر" در ایالت بلوچستان به عنوان ایستگاه پایانی این پروژه بزرگ و مشترک برای مقامات اسلام آباد اهمیتی استراتژیک دارد.

دولت پاکستان امیدوار است بتواند با جلب نظر مثبت دولت چین، از توانایی های مالی این کشور برای انجام پروژه های زیربنایی و توسعه اشتغال بهره گیرد.

البته به همان اندازه که همکاری همه جانبه اقتصادی چین برای پاکستان اهمیت دارد، تعمیق مناسبات نظامی با پکن نیز دارای جایگاهی راهبردی است که نقطه مشترک این دو کشور برای توسعه روابط نظامی مقابله با تهدیدات احتمالی هند است.

در طرف مقابل هم، دولت چین که علاوه بر کریدور اقتصادی با پاکستان، ابر پروژه "یک کمربند یک جاده" را در دستور کار دارد، ظرفیت های پاکستان برای دسترسی به کشورهای منطقه از جمله افغانستان را بسیار مهم می داند.

پاکستان که در اثر سیاست های آمریکا به این نتیجه رسیده که این کشور در برنامه های منطقه ای خود هند را ترجیح داده است، نگران تقویت زیر ساخت های نظامی و هسته ای این کشور با اتکا به کمک های واشنگتن است که این مسئله برای اسلام آباد کاملا مخاطره آمیز ارزیابی می شود.

"احمد سعیدی" کارشناس مسائل سیاسی در افغانستان می گوید، هدف پاکستان این است که به آمریکا نشان دهد که اگر شما با ما سازش ندارید و نیازمندی های ما را برآورده نمی سازید، ما مجبور هستیم با حریفان شما دوستی کنیم.

از سوی دیگر، دولت چین که دچار تنش هایی با هند است، تلاش دارد با توسعه همکاری راهبردی به خصوص در عرصه نظامی با پاکستان، ضمن قرار دادن این کشور در فهرست شرکای مطمین خود، تهدیدات دهلی نو را نیز از طریق پاکستان مهار کند.

چراکه توسعه توانایی نظامی پاکستان بخش عمده ای از توجه دولت و دستگاه های امنیتی هند را مصروف خواهد کرد.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117/118

بیشتر بخوانید:

اعتراض چین به سفر وزیر دفاع هند به ایالت آروناچال پرادش/ تحلیل

آغاز رزمایش ارتش هند در مرز مشترک با پاکستان/ تحلیل