به گزارش پارستودی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی یکشنبهشب در نشست هیاتهای عالیرتبه ایران و چین با تشکر از میزبانی گرم و موفق دولت چین در اجلاس شانگهای و تبریک انتخاب مجدد آقای شی جین پینگ به عنوان رئیس جمهور چین، گفت: سفر سال 2016 شما به تهران نقطه عطف جدیدی در روابط دو کشور بود، همکاریها را در مسیر راهبردی قرار داد و مناسبات را با تحول بنیادین همراه کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه چین طی سالهای گذشته شریک نخست تجاری ایران بوده است، تجارت با پول ملی دو کشور را باعث تداوم این روند برشمرد و اظهار داشت: توسعه همکاریهای بانکی بزرگترین پشتوانه برای اجرای توافقات دو کشور و ارتقای سطح همکاریها است.
دکتر روحانی افزود: دو کشور پروژههای بسیار مهم و همکاریهای راهبردی در حوزههای انرژی، حمل و نقل و صنعت دارند و لازم است در چارچوب برگزاری سریعتر کمیسیون مشترک دو کشور، این طرحها و همکاریها شتاب گیرند.
رئیس جمهور همچنین به نقش مهم و موثر چین در به ثمر رساندن برجام اشاره کرد و گفت: اکنون نیز نقش پکن در استحکام برجام و اجرای تعهدات توسط سایر طرفین بسیار مهم است.
دکتر روحانی بر تکمیل راکتور آب سنگین اراک طبق توافق برجام تاکید کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران از سرمایهگذاری شرکتهای چینی در حوزههای بالادستی انرژی استقبال میکند، گفت: همکاری دو کشور در عرصه مبارزه با تروریسم، افراطگرایی و قاچاق درتقویت ثبات منطقهای موثر بوده است و این همکاریها ادامه مییابد.
دکتر روحانی همچنین توسعه همکاریهای فرهنگی علمی و فناوری را نیاز تاریخی دو ملت دانست و ابراز امیدواری کرد دولت چین تسهیلات لازم را از جمله در امور بانکی برای تجار، ایرانیان و دانشجویان فراهم سازد.
رئیس جمهور چین نیز در این نشست حضور موثر ایران را موجب تقویت نفوذ بینالمللی سازمان همکاری شانگهای برشمرد و تاکید کرد: اراده دو کشور برای اجرای کامل قرارداد مشارکت راهبردی در حوزه اقتصاد نشانه افزایش اعتماد دوجانبه است.
شی جین پینگ با بیان اینکه پکن مصمم است همکاریهای راهبردی با تهران را ادامه دهد، برجام را دستاورد بزرگ چندجانبهگرایی و متضمن صلح و همکاری منطقه ای دانست و با تاکید بر ضرورت استحکام آن، گفت: آمریکاییها با روحیه یکجانبهگرایی و نادیده گرفتن تعهدات و مقررات درصدند نظم بینالمللی را به دلخواه خود تغییر دهند.
وی تصریح کرد: چین قاطعانه با خروج یکجانبه آمریکا و اعمال تحریمهای جدید مخالف بوده و معتقد است که طرفین این توافق باید به تعهدات خود پایبند باشند.
رئیس جمهوری چین افزود: دو کشور باید با افزایش تماسها و همکاریها در سازمان ملل و سازمان شانگهای و اتحادیه سیکا با یکجانبهگرایی آمریکا مقابله کنند.
وی با تاکید بر ضرورت فعال شدن کمیسیون مشترک و تسهیل همکاریها در حوزه انرژی، صنعت و سرمایهگذاری گفت: چین از تشکیل یک کارگروه مشترک با ایران در چارچوب طرح یک جاده – یک کمربند استقبال می کند.
رئیس جمهور چین با بیان اینکه افزایش همکاریهای بانکی و استفاده از پول ملی از اهمیت زیادی در توسعه مناسبات برخوردار است، گفت: مشارکت چین در ساخت راه آهن سریع السیر تهران – اصفهان در مرحله اجرایی است و امیدواریم عملیات مسیر تهران مشهد هم بزودی آغاز شود.
وی با بیان اینکه بر تعهدات برجامی خود برای بهسازی راکتور اراک پایبندیم، افزود: همکاریهای دو کشور در مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و نیز روابط فنی و آموزشی در حوزه دفاعی ادامه مییابد.
بیشتر بخوانید:
ورود روحانی به چین برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای
بحران سوریه؛ محور بیانیهپایانی نشست سران شانگهای در چین
گزارش: عزم جدی سازمان همکاری شانگهای برای گسترش روابط با ایران