به گزارش ایران پرس، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر سه شنبه در دیدار خانم ارنا سولبرگ، خروج دولت آمریکا از توافق برجام را غیرقانونی و نقض پیمان و قطعنامه شورای امنیت برشمرد و گفت: مشکل کنونی صرفا مربوط به ایران و آمریکا نیست چرا که دولت کنونی آمریکا در برابر قطعنامه شورای امنیت که به اتفاق آراء و از جمله رای مثبت خود این کشور تصویب شده، ایستاده و آن را نقض کرده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: قطعنامه 2231 شورای امنیت تصریح دارد که همه کشورها باید از مفاد برجام حمایت کنند و بسیار مهم است که دنیا در برابر زیرپا گذاشتن این قطعنامه توسط آمریکا، بی تفاوت نباشد.
دکتر روحانی با اشاره به 12 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که همه آنها پایبندی ایران به مفاد برجام را مورد تاکید قرار می دهند، اظهارداشت: ایران کاملا به تعهداتش پایبند است اما هر توافق دو طرفه است و ما در توافقی می مانیم که منافعمان را تامین کند.
رئیس جمهور همچنین بر نقش اروپا در حفظ برجام به عنوان تامین کننده صلح و امنیت جهان تاکید کرد.
دکتر روحانی در ادامه به وضعیت غمبار ملت یمن پرداخت و با تاکید بر اینکه بمباران یمن نمی تواند برخی کشورهای مهاجم را به اهدافشان برساند، خواهان کمک به مردم یمن و انتقال کمکهای دارویی و غذایی برای یمنی ها شد.
رئیس جمهور همچنین به موضوع سوریه اشاره کرد و با تشریح همکاریهای ایران ، ترکیه و روسیه در سوریه و پیشبرد روند آستانه گفت: نیروهای سه کشور بر کاهش تنش و آتش بس بین گروه های تروریستی و ارتش سوریه نظارت می کنند و اخیرا نیز در نشستی در تهران درباره جلوگیری از خونریزی در ادلب تصمیمات خوبی گرفتیم.
نخست وزیر نروژ: باوجود تحریم های آمریکا، روابط با ایران گسترش می یابد
نخست وزیر نروژ نیز در این دیدار با تاکید براینکه کشورش مصمم به توسعه و گسترش همکاری های خود با ایران است، گفت: امیدوارم همگان بتوانیم از برجام به عنوان مبنای توسعه مناسبات استفاده کنیم.
خانم ارنا سولبرگ با اشاره به خروج دولت ترامپ از توافق برجام تصریح کرد: برای ما تداوم برجام برای بهبود مناسبات بسیار مهم است و متاسفانه موضوعات سیاسی به این توافقنامه خوب لطمه زده است.
وی با بیان اینکه به آژانس و گزارش های این نهاد بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران ایمان داریم و خرسندیم که ایران به تمام تعهدات خود در برجام عمل کرده است، اظهار داشت: ما نیز به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا در پی اقداماتی هستیم که باوجود تحریم های آمریکا، روابط با ایران گسترش یابد.
«حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل روز یکشنبه به وقت محلی وارد نیویورک شد.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه، «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور، «مجید تختروانچی» معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور و «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه، رئیس جمهوری اسلامی ایران را در سفر به نیویورک همراهی میکنند.
روحانی در سفر به نیویورک، علاوه بر سخنرانی در مجمععمومی، در اجلاس «صلح برای بزرگداشت نلسون ماندلا» رهبر فقید آفریقا جنوبی هم در صحن عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد.
رئیس جمهور همچنین تاکنون با رئیسان جمهوری فرانسه، ترکیه، بولیوی، کوبا، رئیس هیات اجرایی دولت افغانستان، نخست وزیران کشورهای بلژیک، ارمنستان، نروژ و انگلیس، مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول، رهبران جوامع مسلمان و مدیران ارشد و نخبگان رسانهای حاضر در نیویورک دیدار و گفت و گو کرده است.
دیدار و گفت و گو با دبیرکل سازمان ملل متحد و برخی رئیسان سازمانهای بینالمللی از دیگر برنامههای رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر به نیویورک است.113/110
بیشتر بخوانید:
روحانی در مصاحبه با کریستین امانپور: هیچ قدرت و دولتی نمیتواند در برابر یک ملت بایستد+ ویدئو
روحانی در دیدار رهبران مسلمان آمریکا: تروریسم تکفیری و داعش، بزرگترین خطر برای چهره رحمانی اسلام است
روحانی در دیدار ترزا می: تلاش برای اجرای برجام، مهمترین موضوع روابط امروز ایران و اروپا است