رییس جمهوری از همه وزیران، معاونان و مسئولان خواست تا به مردم گزارش دهند در یک سال گذشته برای اجرای حقوق شهروندی چه اقدامی انجام داده اند و برای سال پیش رو چه برنامه ای دارند.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» روز سه شنبه در آغاز مراسم اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی که با حضور وزیران، معاونان، استانداران و مسئولان در سال اجلاس سران برگزار شد، افزود: امروز روز مبارکی خواهد بود، در سالروز رونمایی از منشور حقوق شهروندی که امروز یک سال از عمر آن می گذرد.

وی ادامه داد: در بخش اول علاقه مند بودیم همه وزیران، معاونین و مسئولین بتوانند در این جلسه گزارشی را ارائه کنند که به خاطر محدودیت وقت این امر به تعداد معدودی از مسئولین واگذار شد.

پس از سخنان بخش ابتدایی رییس جمهوری، «شهیندخت مولاوردی» دستیار رییس جمهوری در امور حقوق شهروندی گزارش از روند اجرای حقوق شهروندی ارائه کرد.

مولاوردی گفت: حقوق شهروندی دارای چالش هایی در حوزه فرهنگی، مدیریتی، سیاسی، اقتصادی، قانونی و مشارکت های مردمی و داوطلبانه است.

در ادامه نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی صبح امروز، همزمان با سالروز رونمایی منشور حقوق شهروندی با حضور رئیس جمهوری، در محل سالن اجلاس کشورهای اسلامی آغاز شد.

٢٩ آذرماه ١٣٩٥، منشور 120 ماده ای حقوق شهروندی در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» رونمایی شد.منشور حقوق شهروندی سرلوحه سیاست داخلی دولت دوازدهم است و رییس‌جمهوری هم خود را مکلف کرده است که هر ساله گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی را به ملت ارائه دهد و در صورت نیاز، منشور را روزآمد کند.

مولاوردی مسئولیت بسیار سخت و سنگینی را بر دوش دارد

رییس جمهوری پس از ارائه گزارش مولاوردی دستیار رییس جمهوری در امور حقوق شهروندی از وی به خاطر قبول این مسئولیت تشکر کرد و گفت: به ایشان می گویم مسئولیت بسیار سخت و سنگینی را بر دوش دارند.روحانی افزود: ایشان وظیفه پایش مستمر همه وزارتخانه ها و دستگاه ها و گزارش گیری و اعلام به مردم را دارند، ضمن این که طبق منشور حقوق شهروندی باید به طور مستمر و منظم به رییس جمهوری گزارش دهند.وی ادامه داد: البته ایشان منظم و همزمان به رییس جمهوری و کل ملت گزارش خواهند داد که وزارتخانه ها و دستگاه ها و نهادهایی که از بودجه دولت استفاده می کنند در اجرای حقوق شهروندی چه اقدامی انجام داده اند و چه عقب ماندگی در اجرای این منشور دارند.

رییس جمهوری از مولاوردی خواست که نظرات مردم در سایتی مربوط به حقوق شهروندی منعکس شود و مردم نظراتشان را نیز منعکس کنند و نظرات مردم پس از دسته بندی به اطلاع دولت و سایر مردم برسد.

روحانی همچنین از الهام امین زاده که قبلا مسئولیت این مجموعه را برعهده داشت، تشکر کرد و گفت ایشان قبلا این مسئولیت را برعهده داشتند و خدمت فراوانی انجام دادند.پس از این سخنان روحانی، لعیا جنیدی معاون حقوق رییس جمهوری گزارشی ارائه کرد.

معاونت حقوقی ریاست جمهوری برنامه های وزارتخانه ها را درمورد حقوق شهروندی تکمیل و طرح تهیه کنند

رییس جمهوری پس ارائه گزارش جنیدی معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: اگر بخواهیم حقوق شهروندی به طور مداوم مورد رسیدگی و تکمیل قرار گیرد باید معاونت حقوقی رییس جمهوری، رییس سازمان اداری و استخدامی و دستیار رییس جمهوری در حقوق شهروندی به طور مداوم جلساتی داشته باشند و برای تکمیل حقوق شهروندی برنامه هایی که وزارتخانه ها ارسال می کنند را اصلاح و تکمیل و مداوم طرح هایی را تهیه کنند و به هیات وزیران یا رییس جمهوری ارسال کنند.

روحانی همچنین از حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری به خاطر همکاری در تدوین منشور حقوق شهروندی که نقش ارزشمندی داشته تشکر کرد.سخنران بعدی این مراسم علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود. وی گزارشی از اجرای حقوق شهروندی ارائه کرد.

مسئولیت وزارت تعاون نسبت به حقوق شهروندی مضاعف است

رییس جمهوری پس ازگزارش علی ربیعی گفت: مسئولیت این وزارتخانه نسبت به حقوق شهروندی مسئولیت مضاعفی است چرا که رسیدگی به آنهایی است که نیاز به مدد دارند. البته مدد اصلی از جانب خداوند است اما همه ما در برابر مددجویان جامعه یک وظیفه سنگین و مضائف داریم.

روحانی افزود: کودکی که سرپرست ندارد، سالمندی که نیاز به حمایت دارد، خانمی که سرپرست خانواده است و خانواده ای که دارای یک یا چند معلول هستند، فکر می کنم یکی از جاهایی که مساوات به معنی واقعی کلمه می تواند استقرار پیدا کند و در جامعه پخش شود در این زمینه است.

وی ادامه داد، وقتی که به یک سالمند برسیم کسی نپرسد که این پیرمرد یا بانوی سالخورده دارای چه مذهب و یا قومیتی است و فکر سیاسی آن چیست. این ها جایی است که مسائل انسانی را یک جا متبلور ببینید و حمایت از مددخواهان تمرینی باشد برای حقوق مساوی ملت ایران و همه شهروندان.

رییس جمهوری گفت: از خداوند می خواهیم توفیق لازم را عنایت کند تا در برابر خانواده های نیازمند شرمنده نباشیم و هر کاری که کنیم کم است و باید با تلاش فوق العاده اقدامات را انجام دهیم.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود که گزارشی از روند اجرای حقوق شهروندی در این وزارتخانه ارائه کرد.

اگر سلیقه را کنار بگذاریم قدم بزرگی برداشته ایم

روحانی پس از ارائه گزارش سید عباس صالحی گفت: این وزارتخانه زحمات زیادی در زمینه حقوق شهروندی کشید و از وزیر پیشین آقای علی جنتی نیز که تلاش فراوان کردند هم تشکر می کنم.وی افزود: سروکار این وزارتخانه با فرهیختگان، نویسندگان، هنرمندان، خبرنگاران و مسئولین رسانه ها که شرایط مقداری متفاوت است.

وی ادامه داد: در گذشته این قشر مشکلات زیادی برای انجام رسالت های خود داشتند که امیدواریم در چهارسال گذشته نسبت به قبل کمتر شده باشد.

رییس جمهوری گفت: این که اعطای مجوزها کاهش یافته است یکی از مشکلات مردم این است که دولت دست از سر آنها بردارد و بگذارد به کار خود برسند و مداخلات خود را زندگی آنها کم کند.

روحانی اظهار داشت، وزارت ارشاد گاهی قانونی و گاهی سلیقه ای دخالت می کند در کاری که هنرمندان و خلاقان آثار هنری انجام می دهند.

وی افزود: اگر به صورت قانونی اکتفا کنیم و سلیقه را کنار بگذاریم قدم بزرگی برداشته ایم.در ادامه اولین اجلاس گزارش ملی حقوق شهروندی محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی از اقدامات این وزارتخانه ارائه کرد.

نمی توان ملتی را از آب خوردن محروم کرد چون یک نفر تخلف کرده است

همچنین رییس جمهوری پس از ارائه گزارش محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وزیر جوان کابینه دوازدهم فعالیت های ارزشمندی در زمینه ارتباطات داشته اند و فکر می کنم بخش مهمی از حقوق شهروندی مردم در زمینه ارتباطات آسان، ارزان، امن با حفظ حریم خصوصی است.

روحانی افزود: مردم خواستار این هستند، می دانم آقای جهرمی در جایی قرار گرفته اند که قبلا آقای واعظی در آنجا بودند که فشار زیادی وجود دارد و از اول دولت یازدهم ایستادگی کرد برای اینکه مردم بتوانند ارتباط سهلی داشته باشند.

وی ادامه داد: این فشارها وجود دارد و ما همچنان ایستادگی خواهیم کرد و ایشان باید بایستد و مقاومت کند و هم دولت پشت سر ایشان است. این داستان ساده نیست، حق بزرگ مردم است. این که لیسانسیه ای که 140 واحد حقوق را گذرانده با چه نمره ای بخواهد برای سرنوشت یک ملت با قلم تصمیم بگیرد، شدنی نیست.

رییس جمهوری تصریح کرد: این از حقوق مهم مردم است، حال اگر یک نفر در مصرف آب اسراف کرد، قاضی می تواند دستور دهد آب شهر را قطع کنند.روحانی تاکید کرد: باید با متخلف برخورد کرد و نمی توان ملتی را از آب خوردن محروم کرد چون یک نفر تخلف کرده است.خبر در حال تکمیل است.111/135