سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به تهدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای خروج این کشور از ونزوئلا اعلام کرد که نظامیان روسیه تا زمانی که کاراکاس نیاز دارد، در ونزوئلا باقی خواهند ماند.

به گزارش ایران پرس؛ «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت: ما براساس توافقات دو جانبه با دولت قانونی «نیکلاس مادورو»، نظامیان خود را به کاراکاس اعزام کرده ایم و تا زمانی که دولت قانونی ونزوئلا بخواهد در این کشور خواهند ماند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه اضافه کرد، آمریکا عمداً موجب تشنج اوضاع و هرج و مرج در ونزوئلا می شود و به دنبال فراهم کردن زمینه مداخله نظامی در این کشور است.

زاخاروا افزود، آمریکا با هدف نابودی وضعیت در ونزوئلا، دست به اعمال تحریم های متعدد علیه بخش های مالی، نفتی و معادن طلای این کشور زده است و از سوی دیگر با ایجاد اختلاف در جامعه و نیروهای مسلح این کشور تلاش دارد با جلوگیری از واردات کمک های بشردوستانه و همچنین ادامه خرابکاری یا اقداماتی که منجر به خرابکاری در سیستم انرژی این کشور می شود شرایط را برای فروپاشی آن فراهم کند.

وی با بیان اینکه تحریک عمدی و ایجاد هرج و مرج با هدف فروپاشی دولت قانونی ونزوئلا ممکن است هیچ برنده ای نداشته باشد، مقامات واشنگتن را خطاب قرار داد و گفت که آیا این واقعیت را درک می کنند؟؛ آیا متحدان آمریکا در موضوع ونزوئلا عواقب کار خود را بررسی کرده اند.

«یوری اوشاکوف» دستیار امور بین الملل رئیس جمهوری روسیه نیز اعلام کرد که نظامیان روسی در چارچوب همکاری های نظامی با دولت قانونی ونزوئلا به کاراکاس اعزام شده اند و تمام اقدامات ما در چارچوب روابط عادی مسکو و دولت قانونی ونزوئلا در کاراکاس صورت می گیرد.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته پس از دیدار با همسر «خوان گوایدو» رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا خواستار خروج نظامیان روسیه از ونزوئلا شد و با تهدید مسکو اعلام کرد که تمام گزینه ها برای خارج کردن روسیه از کاراکاس روی میز است.

تنش ها میان آمریکا و روسیه در باره ونزوئلا در حالی رو به افزایش است که دیروز یکی از رسانه های روسی خبر داد اس 300 های ونزوئلا به حالت آماده باش درآمده اند.

یکشنبه گذشته نیز دو فروند هواپیمای روسی از نوع روسلان و ایل-62 راهی ونزوئلا شدند و هدف از اعزام آنها، اجرای قرارداد تسلیحاتی بین دو کشور عنوان شد. رسانه های روسی با انعکاس خبر پرواز هواپیماهای این کشور به ونزوئلا اعلام کردند که احتمالا تسلیحات و تجهیزات نظامی از جمله قطعات یدکی هواپیماهای نظامی سوخو به این کشور منتقل شده است.

ونزوئلا از روز 28 ژانویه (8 بهمن ماه) که «خوان گوایدو» رئیس مجلس ملی این کشور که با حمایت آشکار آمریکا و متحدانش، خود را رئیس جمهور این کشور خواند؛ دچار بحران داخلی و بین المللی شده است.

بسیاری از کشورها از جمله ایران، روسیه و چین هم این رفتار آمریکا را محکوم و بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا تأکید کرده اند.

آمریکا و متحدانش با اعمال تحریم و  حمایت از مخالفان دولت ونزوئلا تلاش می کند دولت قانونی این کشور را که رویکردی ضد آمریکایی دارد سرنگون کنند. 114/118

بیشتر بخوانید:

تاکید مادورو بر اقدامات تروریستی و خرابکارانه آمریکا در ونزوئلا/ تحلیل

ونزوئلا: آینده بشریت با ترامپ و پنس در خطر است

گزارش: ناکامي آمريکا در تحقق توطئه خود در ونزوئلا

آمریکا دوباره ونزوئلا را تحریم کرد