مصاحبه های او غالبا انعکاسی از رویاهای بلند پروازانه و توجیه سیاست های ابلهانه ای است که منطقه را به ورطه جنگ و ویرانی سوق داده است.
وی در تازه ترین مصاحبه اش که با نیویورک تایمز انجام داده، اظهارات سخیفی را علیه مقام های ایرانی مطرح کرده است.
اظهاراتی که پاسخ تند سخنگوی وزارت امور خارجه ایران را درپی داشت.
«بهرام قاسمی» روز جمعه در پاسخ به گستاخی های ولیعهد سعودی درباره مقام های ایران گفت، ولیعهد ماجراجوی سعودی به سرنوشت محتوم دیکتاتورهای منطقه بیاندیشد.
عربستان سعودی برای سناریو سازی علیه ایران ابتدا مدعی شد که موشکهای مورد استفاده در حمله ۴ نوامبر ارتش یمن به فرودگاه «خالد ملک» در ریاض ساخت ایران بوده و آن را مصداق «اقدام جنگی» معرفی کرد.
وی سپس نمایش نشست فوق العاده اتحادیه عرب را براه انداخت. سران عربستان سعودی چند روز بعد تلاش کردند با وادار کردن «سعد حریری»، نخستوزیر لبنان به استعفا، فشارها علیه ایران و حزبالله را افزایش دهند.
اقدامات ستیزه جویانه ریاض
این اقدامات، منعکسکننده سیاست خارجی ستیزهجویانه جدید ریاض است.
اما سوال این است که نقشه جدید بن سلمان برای ایران چیست ؟ او ظاهرا " رویاهای زیادی در سر دارد که ضربه زدن به ایران یکی از توهمات اوست.
ولیعهد عربستان در حالی علیه ایران لفاظی می کند که به شدت در گیر مسایل داخلی و جنگ قدرت با شاهزادگان رقیب خود در خاندان سعودی است.
رسوایی در سیاست خارجی عربستان نیز دستکمی از مسایل داخلی ندارد
محمد بن سلمان همه گزینه ها را برای رسیدن به اهدافش فعال کرده است.
نشریه آلمانی اشپیگل اخیرادر گزارشی با اشاره به همکاریهای عربستان سعودی و اسرائیل علیه ایران نوشت، از زمان تشکیل اسرائیل در سال 1948، مقامات این رژیم همواره تلاش میکردند که شریک جهان عرب باشند.
عربستان سعودی با اقدامات خود زمینه چنین چیزی را فراهم کرده است.
سعودی ها و متحدان عربی شان، با حمایت دولت «دونالد ترامپ»، سرگرم ایجاد یک ائتلاف برای مقابله با ایران هستند
«توماس فریدمن» روزنامه نگار آمریکایی نیز اخیرا پس از گفتگو با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی، در گزارشی نوشت، به نظر می رسد دیدگاه کلی بن سلمان این است که سعودی ها و متحدان عربی شان، با حمایت دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، به آرامی سرگرم ایجاد یک ائتلاف برای مقابله با ایران هستند.
فریدمن، اما با ابراز تردید درباره این دیدگاه ولیعهد عربستان با اشاره به سردی روابط عربستان با متحدان سنتی اش، نوشت، این ناهنجاری ها تاکنون مانع از تشکیل جبهه ای متحد شده است.
«رابرت فیسک» خبرنگار و تحلیلگر نشریه انگلیسی «ایندیپندنت» اما به رویاهای تعبیرنشده بین سلمان اززاویه دیگری نگاه کرده ومی نویسد:
"..خاورمیانهای که امروز در آن زندگی میکنم خیلی با خاورمیانهای که 40 سال پیش برای تهیه گزارش به آن سفر کردم تفاوت دارد. آن روزها آمریکا واقعاً یک "سیاست" برای خود داشت گرچه اغلب اوقات این سیاست مبتنی بر توهمات بود و شوروی رو به زوال هم برای ایجاد توازن قدرت، در برابر آن قد میافراشت.
رابرت فیسک خاطر نشان می سازد، حالا این جمهوری اسلامی ایران است که خبر شکست داعش را اعلام میکند، در حالی که قبلاً «جورج بوش» رئیسجمهور آمریکا بود که میآمد و میگفت «مأموریت انجام شد.»
نویسنده: جمشید امین زاده
133/116
بیشتر بخوانید:
نماینده سوریه: آیا پیشنهاد سلمان در جنگ خندق هم دخالت ایران در امور اعراب بود
یاوهگویی های همزمان «ملک سلمان» و «عادل الجبیر» علیه ایران در مسکو
گفتگوی تلفنی ترامپ و سلمان؛ ایران محور گفتگوها
ادامه سیاست های خصمانه عربستان در منطقه/ محمد بن سلمان: با ایران به تفاهم نمی رسیم