ایران پرس - برای اولین بار، گروه طالبان به مناسبت سالروز استقلال افغانستان از انگلیس با برگزاری رژه‌ای این روز را گرامی داشت.

28 مرداد نود و هشتمین سالروز استقلال افغانستان از انگلیس بود ودر تصاویری که از سوی گروه طالبان در فضای مجازی منتشر شده، در گرامی داشت این روز رژه‌ نظامی با تسلیحات و خودروهای نظامی این گروه به نمایش گذاشته شده است.

هر چند محل برگزاری این رژه مشخص نیست اما در صورت صحت برگزاری ان، طالبان اقدام به قدرت نمایی نظامی و همچنین تبلیغات روانی در جامعه افغانستان کرده است.

اما اینکه اینگونه برنامه های طالبان تا چه اندازه در مردم این کشور موثر باشد جای تردید وجود دارد، زیرا طالبان پس از یورش امریکا و انگلیس به افغانستان و اشغال این کشور، با امضای قرارداد در «موسی قلعه» با انگلیس ضمن ایجاد حاشیه امنیت برای نیروهای آن امکان استخراج اورانیوم را برای انها دراین منطقه را فراهم کرد و نیروهای انگلیسی نیز موسی قلعه را به طالبان واگذار کردند.

این بدان معنا است، گروه طالبان برای کاهش فشارهای امریکا دست دوستی به سمت انگلیس دراز کرد و اکنون بهره برداری از رشادتهای قهرمانان ملی افغان در شکست دادن انگلیس در سال 1919 و تحمیل قرار داد استقلال به آن، نوعی عوام فریبی مردم افغانستان از سوی طالبان تلقی می شود و نمی تواند به بهبود وجهه طالبان در افغانستان کمک کند.

بخصوص آنکه استقلال افغانستان ماحصل از خودگذشتگی های مردم افغانستان بعد از سه جنگ خونین ضد انگلیس بود که شکستهای سنگینی را به این کشور تحمیل کردند، اما طالبان از سال 2001 زمان حضور نیروهای انگلیسی در افغانستان نه تنها به مواضع انها حمله نکرده بلکه در کنار نیروهای اشغالگر، سلاحهای خود را به سمت مردم افغانستان نشانه رفته اند و هر روز حملات خود را شدت می بخشند و بر دامنه بحران و خونریزی در افغانستان می افزایند.

«برهان الدین ربانی» رئیس فقید شورای عالی صلح افغانستان:

"حرکتی بنام گروه طالبان و عملکرد آنان باعث بدنامی علمای دینی افغانستان شده است، انان  فاجعه می آفریند، از میان نوجوانان سرباز می گیرند ،عملیات انتحاری می کنند و ادعا دارند که اهل مدرسه هستند، اما نیستند، بلکه برعکس در تلاش برای توطئه و بدنام کردن افغانستان هستند."

از اینرو مردم افغانستان انتظار داشتند طالبان اگر واقعا خود را گروهی ملی و مدافع منافع و امنیت ملی مردم افغانستان می داند با استفاده از فرصت جشنهای سالروز استقلال این کشور به روند صلح این کشور می پیوستند و صلح، برادری و ارامش را به مردم افغانستان هدیه می دادند.

حامد کرزای رییس جمهور پیشین افغانستان:

"ضمن ابراز خرسندی از توافق  صلح دولت افغانستان با حزب اسلامی حکمتیار این کشور به زودی به ثبات خواهد رسید و از طالبان نیز می خواهم به گفت‌گوهای صلح با دولت بپیوندد و صلح دایمی را به کشور بیاورند."

در هر حال، ادامه جنگ طالبان با افغانستان نه تنها زمینه ادامه حضور نظامی امریکا را در ان کشور فراهم می کند بلکه باعث شده تا گروههای دیگر با پرچم گروه تروریستی داعش دست به جنایات هولناکی در افغانستان بزنند که بدون تردید تاریخ هرگز طالبان را نخواهد بخشید. 116/111

مجید وقاری

 

بیشتر بخوانید:

سالروز استقلال افغانستان+ ویدئو

نامه سرگشاده طالبان به ترامپ: افغانستان را ترک کنید