به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، هزاران فلسطینی 30 مارس در چهل و دومین سالگرد «روز زمین» در تظاهرات مسالمتآمیز «حق بازگشت» به سوی محدوده مرزی باریکه غزه با اراضی اشغالی حرکت کردند که با حمله نظامیان اسرائیلی روبهرو شدند.
طی هشت روز گذشته 32 فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی شهید و بیش از سه هزار نفر زخمی شده اند. این جنایت رژیم صهیونیستی با واکنش های مختلفی مواجه شد.
در تازه ترین واکنش، «فاتو بنسودا» دادستان کل دیوان بینالمللی کیفری در بیانیه ای اعلام کرد که احتمال دارد رژیم صهیونیستی را به خاطر شلیک مستقیم نظامیان آن با گلوله جنگی، تحت پیگرد قرار دهد.
بنسودا در این بیانیهای ضمن درخواست برای پایان دادن به خشونتها در مرز غزه هشدار داد؛ باید استفاده از خشونت پایان یابد و هر کسی که اقدامات خشونت بار را آغاز کرده یا در آن دخیل باشد، تحت پیگرد قرار می گیرد.
موضوع مهم این است که مطابق اساسنامه دیوان بین المللی کیفری موسوم به اساسنامه رم، دادستان دیوان می تواند بدون اینکه کشوری عضو این دیوان باشد، پرونده آنرا به دیوان جهت بررسی ارجاع دهد.
بر همین اساس، «فاتو بنسودا» تاکید کرد دفتر دادستانی کل تحقیقات اولیه را درباره استفاده از خشونت و قوه قهریه علیه فلسطینیان طی سالهای اخیر، آغاز کرده است.
در صورتی که تحقیقات عادلانه انجام و جنایت رژیم صهیونیستی ثابت شود، دیوان می تواند ضمن سلب مصونیت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و مقاماتی که دستور حمله به معترضان فلسطینی را صادر کردند، حکم بازداشت آنها را صادر کند، موضوعی که البته با توجه به حمایت دولت آمریکا از رژیم اسرائیل بعید به نظر می رسد محقق شود.
در همین حال، شماری از اعضای گروه ضد جنگ «کد پینک» در محکومیت کشتار مردم مظلوم فلسطین در باریکه غزه، مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن تظاهرات برگزار کردند.
در این تظاهرات که یهودیان آمریکایی نیز شرکت داشتند، تظاهرات کنندگان با سر دادن شعارها و در دست داشتن پارچه نوشته هایی، پایان یافتن اشغالگری در فلسطین را خواستار شدند.
معترضان همچنین از آمریکا خواستند حمایت های خود را از جنایات رژیم صهیونیستی، متوقف کند.
خبر دیگر نیز این است که «احمد ابوالغیط»، دبیرکل اتحادیه عرب هم شب گذشته (یکشنبه شب) بار دیگر ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در باریکه غزه، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست به مسئولیت خود در حفاظت از مردم فلسطین در برابر حملات رژیم اسرائیل عمل کند.
چند کشور نیز پیش از این جنایت اسرائیل در باریکه غزه را محکوم کردند. با وجود این، شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان در قبال این جنایت منفعلانه عمل می کند.
پیش از این، به درخواست کویت، شورای امنیت تشکیل جلسه داد اما کارشکنی آمریکا و حمایت آن از رژیم اسرائیل سبب شد که جلسه شورای امنیت نتیجه ای نداشته باشد. 134/110
بیشتر بخوانید:
دردسر اتحادیه عرب برای رژیم صهیونیستی/لاهه قضاوت کند
هنیه: تظاهرات «حق بازگشت» جنایات رژیم صهیونیستی را برای جهانیان برملا کرد
راهپیمایی «بازگشت»، کابوسی برای اسرائیل/ تحلیل و ویدئو