سلیم الجبوری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود با توجه به نزدیک شدن نابودی تروریسم در عراق، فرصت حل اختلافها و تقویت اعتماد و اطمینان میان بافتهای جامعه عراق فراهم شده است. الجبوری از "سند ملی همکاری سیاسی" که توسط ائتلاف بزرگ ملی عراق به ریاست عمار الحکیم مطرح شده است، استقبال کرد.
رئیس پارلمان عراق تاکید کرد هر طرح سیاسی که سبب تقویت آشتی ملی در کشور شود ، مورد تایید و احترام است.
عراق کشوری با بافت متنوع اجتماعی و قومی است و موفقیت این کشور در عرصههای مختلف در گرو همکاری و همگرایی است.
این اتحاد، اکنون در عرصه نبرد با تروریسم داعشی در موصل قابل مشاهده است و همین اصل راهبردی ، داعش را در مسیر زوال قرار داده است.
عملیات آزادسازی موصل از اشغال داعش از 17 اکتبر 2016 با حمایت مردمی و اتحاد عراقیها در حال پیشرفت است. اتحاد عراقیها ، حربه ای کارآمد در مقابله با توطئهها و نیز حل مشکلات سیاسی عراق است.
عراق پس از فروپاشی رژیم دیکتاتوری صدام، دوران جدیدی را تجربه میکند که نقش آفرینی مستقیم مردم و گروههای سیاسی در همه عرصهها ، ویژگی و تفاوت اساسی این دوران با دوره دیکتاتوری رژیم بعث است.
در دوران رژیم بعث، امور از بالا به پایین دیکته میشد و مردم حق اظهارنظر و دخالت در امور عراق نداشتند.
عراقیها در دوران جدید اما درحال تجربه مولفههای دموکراتیک هستند و موفقیت در این زمینه در گرو تحمل دیگری و تداوم همکاری است.
شاخصه مهم حکومتهای دموکراتیک همکاری و تحمل مخالفان و فراهم ساختن زمینه چرخش قدرت است.
جذب حداکثری و حذف حداقلی، نیاز امروز جامعه عراق است تا این کشور در دوران جدید در مسیر آبادانی و شکوفایی قرار گیرد.
بافت جمعیتی و قومیتی عراق بر نگرش سیاسی در این کشور تاثیر دارد و کثرت گروهها به افزایش جناحهای سیاسی در عراق منجر شده است.
ائتلاف بزرگ ملی عراق به ریاست عمار الحکیم در برگیرنده احزاب مختلف این کشور است که با جمع شدن و همکاری مشترک، منافع ملی را بر اهداف جناحی اولویت داده اند.
ائتلاف بزرگ ملی عراق که نقش مهمی در پارلمان این کشور دارد، نمونهای از همکاری مشترک در دوران جدید است.
این همکاری، نیاز اصلی جامعه سیاسی عراق است و طیف عظیمی از قومیتها را نمایندگی میکند.شیعه، سنی، کُرد، ترکمن و دیگر قومیتهای عراقی زیر چتر احزاب مختلف در عرصه سیاسی عراق ایفای نقش می کنند و اولویت دادن به منافع عالی ملی، نمایندگان آنان را در کنار یکدیگر در پارلمان عراق نشانده است.
موفقیت عراق در عرصه سیاسی و اقتصادی، در گرو نگاه فراقومی و غیر جناحی به مسائل مهم و حساس حکومتی است و این رویکرد، دموکراسی نوپای عراق را ریشهدار خواهد کرد.