ایران پرس- "کیم جونگ اون" رهبر کره‌شمالی به دعوت رییس جمهوری چین و برای چهارمین بار در یک سال گذشته بامداد روز سه‌شنبه وارد پکن شد.

خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی گزارش داد، "کیم جونگ اون" در سفرسه روزه خود به چین درباره راه‌های گسترش مناسبات و همکاری‌های دوکشور گفت وگو خواهد کرد.

 

چهارمین سفر رهبر کره‌شمالی به چین از سویی نشان دهنده تداوم همکاری‌های سیاسی و تجاری پکن و پیونگ‌یانگ است.

چین در سال‌های اخیر و در اوج تحریم‌های یک جانبه آمریکا و تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه کره‌شمالی همواره نقطه اتکای مطمئنی برای پیونگ‌یانگ بوده و دقیقا از همین روست که روابط دو کشور در طول چند دهه راهبردی باقی مانده است. 

ازسوی دیگر، "کیم جونگ اون" در زمانی به چین سفر کرده است که رسانه‌ها از برنامه سران آمریکا و کره‌شمالی برای دیدار دوباره خبر می‌دهند.

رسانه‌ها روز دوشنبه گزارش‌هایی را از برنامه‌ریزی مقامات دو کشور برای فراهم کردن زمینه دیدار "دونالد ترامپ" و "کیم جونگ اون" منتشر کردند. بر اساس گزارش روزنامه مونهاوا ایلبو کره جنوبی این دیدار احتمالا در ویتنام برگزار خواهد شد.

درچنین شرایطی روشن است که سفر کیم جونگ اون به چین نشان می‌دهد رهبر کره‌شمالی همانند دیدار قبلی خود با رئیس جمهوری چین قبل از گفت وگو با ترامپ، در نظر دارد پکن را از دیدگاه‌های کشورش آگاه کند و از ارزیابی چینی‌ها نیز مطلع شود. 

"ولادیمیر افسیف"، تحلیلگر نظامی روسیه و رئیس موسسه دولتی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در گفت وگو با شبکه تلویزیونی اسپوتنیک روسیه به سفرهای مکرر رهبر کره‌شمالی به چین اشاره می‌کند و می‌گوید این بازدیدها نشان‌‌دهنده نفوذ بسیار زیاد چین بر همسایگان این کشور است و آمریکا نمی‌تواند بدون کمک چین موضوع کره شمالی را حل کند.

در چند ماهی که از آغاز مذاکرات آمریکا و کره شمالی می‌گذرد، چین همواره از گفت وگوهای دو طرف حمایت کرده است.

همانطور که "آندرآ فایس" Andrea Fais سردبیر روزنامه چینی انگلیس زبان «Global Times» به رادیو ایتالیایی برون‌مرزی می‌گوید چین خواستار صلح در منطقه است زیرا جنگ در شبه جزیره کره پیامدهای مخربی برای منطقه خواهد داشت. بنابراین همانطور که مقامات چینی بارها تاکید کرده‌اند پکن خواستار حل مسالمت آمیز تنش‌ها در شبه جزیره کره است. 

اما روشن است که نگاه چینی‌ها به موضوع گفت وگوهای آمریکا و کره شمالی متفاوت با نگاه آمریکایی‌هاست.

چین برخلاف آمریکا حل موضوع کره‌شمالی را مسیری دو طرفه و مبتنی بر تعامل می‌داند. پکن بر این باور است که همزمان با گام‌های اعتمادساز کره‌شمالی، آمریکا نیز باید گام‌های متقابل بردارد.

از منظر پکن، همزمان با موضوع هسته‌ای کره شمالی باید تکلیف برخی اقدامات امنیت‌زدای آمریکا هم روشن شود. سامانه‌های موشکی آمریکا در شرق دور از جمله سامانه موشکی تاد، رزمایش‌های آمریکا با متحدان منطقه‌ای خود شامل کره جنوبی و ژاپن و سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی آمریکا در کره جنوبی از جمله این موضوعات است.

وجود چنین دیدگاهی در چین به عنوان حامی اصلی کره شمالی سبب شده است تا آمریکایی‌ها، بن‌بست در مذاکرات خود با کره شمالی را به پای پکن بنویسند. اما پکن که امروز میزبان رهبر کره شمالی و همزمان هیاتی از آمریکا برای گفت وگوهای تجاری است می‌گوید، در صورتی که واشنگتن در پی حل موضوع کره شمالی است، باید ابتدا به اقدامات مثبت کره‌شمالی در چند ماه گذشته پاسخ متقابل بدهد.

ضمن اینکه، از نگاه تحلیلگران چینی، آمریکا نمی‌تواند در موضوع کره‌شمالی از چین انتظار همکاری داشته باشد اما همزمان در عرصه‌های دیگر از جمله روابط تجاری گلوی این کشور را بفشارد.

نویسنده: محمود بلند اختر

117/120

رهبر کره‌شمالی به چین رفت

هشدار کیم به‌ترامپ؛ اگر وعده آمریکا محقق نشود

ترامپ: مشتاق دیدار با «کیم» هستم