به رغم تلاش آمریکا برای جلوگیری از سفر گردشگران به کوبا، مقامات این کشور از جذب چهار میلیون گردشگر خارجی در سال 2018 خبر دادند.

به گزارش دوشنبه ایران پرس، وزارت گردشگری کوبا اعلام کرد: روند کنونی نشان می دهد تا پایان سال 2018 شمار خارجی هایی که به کوبا سفر می کنند، به حدود چهار میلیون و 750 هزار نفر خواهد رسید.

دست اندرکاران صنعت گردشگری کوبا معتقدند، این افزایش به رغم تلاش های رسانه ای و دیپلماتیک واشنگتن برای بی اعتبار کردن کوبا به عنوان مقصد گردشگری و نیز تشدید محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا به دست آمده است.

به گفته کارشناسان گردشگری کوبا، گردشگران کانادایی، کوبا را مهمترین مقصد گردشگری می دانند و شمار بازدیدکنندگان کشورهای اروپایی شامل اسپانیا، بریتانیا، آلمان و روسیه نیز از این کشور،  افزایش یافته است.

صنعت گردشگری پس از صادرات خدمات فنی، دومین منبع درآمد ارزی کوبا به شمار می رود.

اقدامات ترامپ به منظور تشدید محاصره کوبا

ترامپ 26 خرداد 96 موافقت‌نامه باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا با کوبا را «وحشتناک و اشتباه» نامید و اعلام کرد که آن را لغو می کند.

ترامپ که در سخنانی در میامی سیاست جدید خود را در قبال کوبا تشریح می کرد؛ همچنین دستوری را امضا کرد که بخش هایی از گشایش تاریخی اوباما را در قبال کوبا به عقب بازمی گرداند.

ترامپ همچنین دستور داد که محدودیت هایی شدیدتر درمورد آمریکایی هایی که قصد سفر به کوبا را دارند؛ اعمال شود و همچنین تجار آمریکایی که با ارتش کوبا داد و ستد دارند؛ تحت فشار قرار گیرند. 

هاوانا در واکنش، هدف از این اقدام ترامپ را هدف محاصره ای دانست که در نهایت با شکست روبرو خواهد شد و آن را محکوم کرد.

دولت کوبا در بیانیه ای در واکنش به اقدام ترامپ اعلام کرد که اینگونه اقدامات به هدف خود یعنی تضعیف انقلاب کوبا دست نخواهد یافت.

در بیانیه دولت کوبا آمده است؛ «ترامپ از موضوع حقوق بشر برای دستیابی به اهداف سیاسی استفاده می کند. آمریکا با توجه به مشکلات داخلی که دارد در جایگاهی نیست که به دیگران در زمینه حقوق بشر درس بدهد. ما به شدت نگران وضع حقوق بشر در آن کشور (آمریکا)‌ هستیم.»

هاوانا در عین حال بار دیگر بر تمایل خود برای ادامه «‌ گفتگوی محترمانه» با واشنگتن تاکید اما اعلام کرد که درباره حق حاکمیت خود مصالحه نخواهد کرد.

کوبا و آمریکا در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، چند مرحله به سوی عادی سازی روابط گام برداشتند؛ نخستین گام، توافق باراک اوباما و فیدل کاسترو رئیسان جمهوری آمریکا و کوبا  در دسامبر 2014 برای از سرگیری روابط سیاسی و دیپلماتیک بود. گام بعدی افتتاح سفارتخانه های دو کشور در  هاوانا و واشنگتن و گام سوم و مهم اما سفر تاریخی باراک اوباما به هاوانا در مارس 2016 بود.

از سال 1960 تحریم های گسترده آمریکا علیه کوبا در عرصه های تجاری، اقتصادی و مالی آغاز شد و تاکنون ادامه یافته است. موضوع تحریم کوبا توسط آمریکا در سطح جهانی بسیاری بحث برانگیز بوده و مجمع عمومی سازمان ملل تاکنون چندین بار با صدور قطعنامه خواهان پایان بخشیدن به این تحریم های ظالمانه شده است.

بگفته مقامات هاوانا، آسیب های انسانی ناشی از تحریم های اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا قابل محاسبه نیست. این تحریم ها مشکلات زیادی برای مردم کوبا بوجود آورده و مصداق نقض گسترده، آشکار و نظام مند حقوق بشر است.

ترامپ پیش از نشستن بر کرسی ریاست جمهوری امریکا گفته بود که با توافق اوباما با هاوانا موافق نیست و در آن بازنگری می کند.

133/110

بیشتر بخوانید:

کوبا و آمریکا علیه تروریسم و سایر جنایت ها توافقنامه ای امضا کردند

کوبا، خواستار دریافت غرامت از آمریکا شد 

گامی در راه برقراری مجدد روابط اقتصادی کوبا و آمریکا/تحلیل