سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 با هدف مقابله با تروریسم و افراط گرایی و همکاری فزاینده اقتصادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
هند و پاکستان در نشستی که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 در پایتخت قزاقستان برگزار شد، عضویت کامل این سازمان را به دست آوردند. ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای است.
ادامه روند عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران روز جمعه در تماس تلفنی با «ولادیمیر اماموویچ نوروف» وزیر امور خارجه جمهوری ازبکستان، در خصوص مهمترین موضوعات مورد اهتمام دو کشور گفتوگو و تبادل نظر کرد.
ولادیمیر نوروف، وزیر امور خارجه ازبکستان نیز در این گفتوگوی تلفنی، از حضور 14 نفر از سران کشورهای مختلف در نشست سازمان همکاری شانگهای خبر داد و یکی از مهم ترین موضوعات در دستورکار این نشست را تمرکز بر اهمیت و ظرفیت جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو جدید سازمان همکاری شانگهای خواند.
وزیر امور خارجه ازبکستان با ارائه گزارشی از تمهیدات انجام شده برای سفر رئیس جمهور ایران به ازبکستان، برنامه امضای تعدادی سند دوجانبه در این سفر را زمینه ساز ارتقای بیش از پیش مناسبات دو کشور خواند.
اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای قرار است طی روزهای 24 و 25 شهریور (15 و 16 سپتامبر) در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شود.
در اجلاس سال گذشته که با حضور «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، اعضا بعد از چندین سال با درخواست عضویت کامل ایران موافقت کردند و بعد از امضای سند تعهدات در اجلاس آتی، ایران به طور کامل عضو این سازمان خواهد شد.
117
بیشتر بخوانید:
اعلام آمادگی ایران برای همکاری با سازمان همکاری شانگهای