ایران پرس- «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران ، عصر امروز (چهارشنبه) در صدر هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی در پلسخ به دعوت «رجب طیب اردوغان » همتای ترکیه ای خود، به آنکارا سفر کرد.

برگزاری پنجمین جلسه شورای عالی راهبردی ایران و ترکیه به ریاست رئیسان جمهوری دو کشور از مهمترین برنامه‌های این سفر اعلام شده است.

مناسبات ایران و ترکیه در سال‌های اخیر همواره رو به گسترش بوده است. ایده تشکیل شورای عالی روابط راهبردی ایران و ترکیه نیز نتیجه اولین سفر روحانی به ترکیه بود که بر اساس آن رئیسان جمهوری دوکشور روابط 30 میلیارد دلاری را هدف‌گذاری کردند.

تا کنون چهار دور نشست شورای عالی همکاری‌های راهبردی ایران و ترکیه در قالب دیدار رؤسای جمهور دو کشور برگزار و توافقات مهمی حاصل  شده است. پنجمین نشست شورای عالی همکاری‌های راهبردی ایران و ترکیه نیز اکنون در  فضای  خوب روابط دو کشور به گونه‌ای شکل گرفته که سطح  توقعات از مناسبات دو کشورافزایش یافته است. 

استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود در روابط سیاسی و اقتصادی ایران و ترکیه در توسعه مناسبات دو طرف حائز اهمیت است. امروز فرصت‌های قابل توجهی در بخش‌های مختلف برای سرمایه گذاری مشترک وجود دارد.

ایران آمادگی دارد تا در جهت گسترش همکاری‌های مشترک، زمینه‌های لازم را برای حضور فعالان اقتصادی ایران و ترکیه در پروژه ها فراهم کند. بدیهی است موانعی  که در مسیر گسترش روابط در بخش‌های مختلف بویژه مناسبات تجاری و اقتصادی با ترکیه وجود دارد باید در کوتاه ترین زمان برداشته شود.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه برگزاری پنجمین نشست شورای عالی همکاری‌های راهبردی ایران و ترکیه را در این راستا فرصتی مغتنم برای توسعه و تحکیم مناسبات تهران - آنکارا دانسته و با اشاره به ضرورت تلاش برای تقویت همکاری‌ها و حمایت از فعالان اقتصادی دو کشور، گفته است؛ توسعه روابط با ایران برای ترکیه اهمیتی راهبردی دارد.

 محافل مطبوعاتی  ترکیه نیز در آستانه این سفر به این موضوع اشاره کردند که سفر روحانی به ترکیه پس از توافق وزرای امور خارجه ایران، ترکیه و روسیه در ژنو در مورد کمیته تدوین قانون اساسی سوریه٬ یک اقدام مهم است.

«علی نجفی خوشرودی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، سفر رئیس‌جمهور به ترکیه را با توجه به بحران‌ها و مشکلات در منطقه، فرصت بسیار مغتنمی برای گفت‌وگوهای راهبردی در سطح عالی دانست  و تصریح کرد: «این رایزنی‌ها می‌تواند توجیه دخالت کشورهای خارج از منطقه را از بین ببرد ضمن آنکه شرایط جدید ایران اقتضا می‌کند گفت‌وگوهای راهبردی را توسعه و زمینه توسعه همکاری اقتصادی را افزایش دهیم.»

بی تردید اهمیت توسعه همکاری‌های راهبردی بین دو کشور کمتر از همگرایی های سیاسی نیست. ایجاد پیمان‌های پولی و بانکی از مهمترین اقداماتی  است  که  از سوی سران دو کشور مورد تاکید قرار گرفته است. اردوغان در این زمینه  تاکید کرده است که بکارگیری پول های ملی در مبادلات اقتصادی برای دو کشور بسیار مهم است و می تواند جهشی در همکاری های اقتصادی تهران – آنکارا ایجاد می کند.

در شرایط کنونی که  سیاست‌های خصمانه آمریکا و تحریم‌های اقتصادی به ابزار فشارعلیه ایران؛ ترکیه و روسیه تبدیل شده است، تفاهم و اشتراک نظر در موضوعات و مسائل گوناگون نقش مهمی در گسترش مناسبات و همکاری‌های منطقه ای دارد. سفر روحانی به ترکیه و برگزاری پنجمین نشست شورای عالی همکاری‌های راهبردی تهران - آنکارا در این جهت فرصتی مهم برای دستیابی به اهداف مورد نظر در مناسبات و همکاری‌های دو کشور است. 114/118

نویسنده: جمشید امین زاده

بیشتر بخوانید:

روحانی عازم آنکارا شد

روحانی به‌ترکیه می‌رود؛ پیگیری روابط راهبردی

روحانی: دوران تحمیل سیاست های آمریکا در منطقه به سر آمده است