به گزارش دوشنبه ایران پرس، سفر «جیمز ماتیس» وزیر دفاع امریکا در بحبوحه تنش های فزاینده بین آمریکا و چین و البته نیاز جدی واشنگتن به حمایت پکن در مذاکرات هسته ای با کره شمالی صورت می گیرد.
«جیمز ماتیس» پیش از سفر در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد، خواستار ارزیابی اهداف راهبردی چین پس از اقدام این کشور در استقرار سامانه های تسلیحاتی و جنگ افزارهایی در جزایر مورد مناقشه در دریای چین جنوبی و تلاش برای تقویت نیروی نظامی خود در اقیانوس آرام است.
وزیر دفاع امریکا در ادامه اظهارات خود گفت، کشورهای آمریکا، چین، ژاپن و کره جنوبی هدف مشترکی دارند که همان خلع سلاح کامل، ملموس و غیرقابل بازگشت هسته ای شبه جزیره کره است.
ماتیس اعلام کرده است، به رغم ادعاهای پکن، استقرار سامانه های تسلیحاتی در این جزایر مورد مناقشه به طور مستقیم با هدف ایجاد رعب و وحشت و اعمال فشار مرتبط است.
وزیر دفاع امریکا در جریان این سفر چهار روزه همچنین از کشورهای کره جنوبی و ژاپن نیز دیدن خواهد کرد؛ سفری که با آن وزیر دفاع آمریکا امیدوار است، تعهد پکن را برای تحت فشار قرار دادن پیونگ یانگ به منظور رها کردن برنامه تسلیحات هسته ای خود پس از مذاکرات تاریخی بین «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در سنگاپور کسب کند.
چین که اعلام کرده است؛ استقرار این سامانه های تسلیحاتی صرفاً ماهیت تدافعی دارد، تاکید دارد اظهارات ماتیس غیرمسوولانه است و اصلا قابل پذیرش نیست.
جیمز ماتیس قرار است از روز سه شنبه تا پنج شنبه در پکن با مقامات دفاعی بلند پایه این کشور دیدار و گفتگو کند.
وی سپس برای گفتگو با «سونگ یانگ مونگ» همتای کره جنوبی خود راهی سئول خواهد شد و پس از آن روز جمعه برای گفتگو با «ایتسونوری اونودرا» وزیر دفاع ژاپن به توکیو می رود.
این نشست ها با هدف اطمینان دادن به این دو کشور متحد آمریکا درباره ماندن واشنگتن بر سر تعهد دفاعی منطقه ای خود پس از 12 ژوئن گذشته صورت می گیرد که دونالد ترامپ به طور ناگهانی اعلام کرد که آمریکا برگزاری رزمایش نظامی مشترک خود در کره جنوبی را به دنبال نشست با کیم جونگ اون به حال تعلیق درمی آورد.
دیدار وزیر دفاع آمریکا از چین در حالی صورت می گیرد که روابط دو کشور بر سر موضوعات مختلف از جمله مسائل تجاری، سرقت اسناد محرمانه صنعتی و تهدیدات سایبری رو به تیرگی نهاده است.
ماتیس هفت بار طی 17 ماه گذشته به عنوان وزیر دفاع آمریکا به آسیا سفر کرده اما دیداری از چین نداشته است.
وی هنوز با «وی فنگ» وزیر دفاع جدید چین دیدار و گفتگو نکرده است.
133/110
بیشتر بخوانید:
جنگ تجاری جدید چین و امریکا؛ پاسخ پکن به تعرفه 25 درصدی امریکا/ تحلیل
اعمال تعرفه جدید امریکا بر کالاهای وارداتی چین
امریکا، چین و جنگ تعرفهها/ تحلیل