به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رقابت علمی کنز با تمرکز و توجه ویژه به جامعه علمی و محققان جوان جهان اسلام به عنوان آیندهسازان تمدن نوین اسلامی، شکل گرفته است.
درون مایه اصلی رقابت علمی کنز جستجوی بهترین راهکارهای علمی و فناورانه به منظور حل مسائلی است که جهان اسلام در آن با مشکل روبرو است و می توان از طریق تبادل ایده میان نخبگان جوان جهان اسلام که دارای انگیزه و توانایی کافی هستند، گامی در جهت حل اسن مسائل برداشت.
در این رقابت، دانشجویان، مخترعان، پژوهشگران و اساتید جوان زیر ۴۵ سال جهان اسلام دستاوردهای علمی و فناوری خود شامل ایده، مقاله، کتاب، اختراع و محصولات جدید را به دبیرخانه رقابت در قالب تصویری ارسال کرده و پس از داوری آثار، از برگزیدگان تقدیر میشود.
پس از برگزاری دو دوره و مشارکت بیش از هزار فناور و نوآور از بالغ بر ۲۵ کشور جهان، دوره سوم رقابت ذیل ۶ محور شامل «برق، الکترونیک و رباتیک»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی»، «آب، انرژی و محیط زیست»، «سلامت و تجهیزات پزشکی»، «کشاورزی و صنایع غذایی» و «معدن و صنایع معدنی» میزبان برترین طرحهای دانشمندان جوان جهان اسلام است.
هریک از محققان جوان از سراسر جهان میتوانند تا ۱۵ آذر ماه سال جاری طرحهای خود شامل ایده، مقاله، کتاب، نمونه اولیه محصول یا محصول جدید را در قالب ویدئوی ۳ تا ۵ دقیقهای به زبان فارسی یا انگلیسی توضیح داده و در وبسایت رقابت به نشانی https://kans.mstfdn.org/ بارگذاری کند.
در مرحله بعد متخصصان حوزههای مرتبط با محورهای رقابت، طرحهای دریافتی را بررسی و غربالگری کرده و در هر حوزه طرحهای منتخب برای راهیابی به مرحله داوری انتخاب خواهند شد.
سپس گروههای داوری متشکل از اساتید دانشگاه و سرآمدان علمی و فناوری هر حوزه، فیلمهای منتخب را بررسی کرده و از میان آنها ۴ طرح و راه حل برتر در هر یک از حوزهها و در مجموع ۲۴ راه حل برتر را انتخاب میکنند.
در داوری نهایی در روز اختتامیه رقابت، همزمان با نمایشگاه اینوتکس در اردیبهشت ۱۴۰۲، نفرات برتر هریک از حوزهها انتخاب شده و هدایای نفیسی به هریک از آنها اعطا خواهد شد.