عکس آرشیوی

تهران ایران پرس: با قرائت سومین گزارش کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره بررسی عملکرد دستگاه‌ها در واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخواست شد تا هر چه سریعتر کمبود دارو در کشور جبران شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی، سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درمورد بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی ومدیریت بازار دارویی کشور در دستور کار قرار گرفت و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر اقتصاد و برخی از نمایندگان نظرات و گزارش‌های خود را در این باره بیان کردند.

«سلمان اسحاقی» سخنگوی‌ کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن قرائت سومین گزارش این کمیسیون درباره بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دوحوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور گفت: کمیسیون بهداشت و درمان ضمن اعلام آمادگی برای همکاری و مساعدت به دولت، در صورت مرتفع نشدن مشکلات موجود در حوزه تجهیزات و اقلام پزشکی و دارو، از سایر ابزارهای نظارتی استفاده می کند.

در جمع بندی این گزارش، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس در سخنانی با تاکید بر اینکه موضوع سلامت بسیار مهم است و باید هزینه‌ها هم در نظر گرفته شود، افزود: تامین کالای پزشکی هم دغدغه دیگری است به ویژه اینکه مجلس باید اضطراب و نگرانی مردم را در بخش سلامت و پزشکی بیش از سایر بخش‌ها مورد توجه قرار دهد چرا که بار روانی در حوزه سلامت روی مردم است و باید آن را کاهش دهیم.

قالیباف با بیان اینکه موضوع ارز و ریال دارو طبق قانون بودجه باید به صورت دقیق انجام شود، تصریح کرد: در نشست با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این نکته تاکید کردم که همانطور که هدفمندی یارانه‌ها مهم است، تامین دارو و تجهیزات پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید سازمان برنامه و بودجه این کار را به بهترین شکل انجام دهد و موضوع واریزی‌های ارز در بخش دارو و تجهیزات توسط خزانه بانک مرکزی به موقع انجام شود.

«بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در صحن مجلس درباره عملکرد دستگاه‌های اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی با بیان اینکه ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از گمرک با اقدام مجلس و دولت در حال انجام است، گفت: تعرفه گمرکی از چهار به یک درصد کاهش یافته تا شرکت‌ها تجهیزات پزشکی را ترخیص کنند.

وزیر بهداشت افزود: در فرآیند فراهم سازی دارو و تجهیزات پزشکی علاوه بر قوانین تصویب شده توسط مجلس سازمان‌های مختلف دخیل هستند. برای این‌که بتوانیم هماهنگی بین بخش‌ها ایجاد کنیم قرارگاه تدابیر ویژه دارویی تشکیل شد.

عین اللهی گفت: هدف اصلی این قرارگاه پیگیری و تامین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی است.

وی اظهار داشت: بخشی از مشکلات نیز به تامین ارز باز می‌گردد که خوشبختانه با برنامه ‌ریزی صورت گرفته فرآیند تامین ارز کاملا مشخص شده و امیدواریم با اجرای آن تامین ارز صورت گیرد.

جمعی از نمایندگان تاکید کردند: در صورت عدم اتخاذ تدابیر مناسب و طی ماه‌های آتی به ویژه مهرماه و آبان ماه با وضعیت کمبود بحرانی در ذخایر دارویی کشور مواجه خواهیم شد.

117