در سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی جمعی از متفکران و اندیشمندان اسلامی از 52 کشور جهان به صورت حضوری و مجازی حضور دارند.
«سید ابراهیم رئیسی»، رییس جمهوری اسلامی ایران در بخشی از سخنرانی خود نقش این کنفرانس را در روشنگری درمیان امت اسلامی و جهان اسلام درمقابل توطئه ها بسیار اثربخش و حائز اهمیت راهبردی دانست.
«سید ابراهیم رئیسی» همچنین با اشاره به در هم آمیختگی گروه تروریستی داعش با اهداف امریکا و صهیونیسم در منطقه گفت؛ این توطئه را امروز در لبنان و افغانستان شاهد هستیم و دیروز در عراق و سوریه شاهد بودیم. لذا فهم این توطئه بسیار مهم است و روشنگری علمای اسلامی مصونیت بخش جوانان در امت اسلامی خواهد بود.
کشورهای اسلامی با تهدیدها و توطئه های زیادی مواجه اند که تفرقه و اختلافات و مناقشات منطقه ای و تروریسم مهمترین آن بشمار می رود. این چالش ها در حقیقت یک تهدید مشترک است که بر سرنوشت همه کشورهای منطقه وجهان اسلام تاثیر گذار است .
تروریسم و افراط گرایی فقط تهدید علیه عراق و یا سوریه نیست بلکه خطری جدی برای صلح و امنیت درمنطقه و جهان است .
وضعیت نگران کننده و فعالیت های تروریست های داعشی در افغانستان مصداقی عینی در این زمینه است. از اینرو نفی تفرقه و عوامل برهم زننده اتحاد همچون افراط گرایی و جداییطلبی، از اهمیت راهبردی برخوردار است.
اتحاد در جهان اسلام اما نیازمند تبیین واقعیت ها و روشنگری در زمینه توطئه ها و ترویج اندیشه ای مترقی و تقویت همکاری ها در زمینه های وحدت آفرین بین کشورهای اسلامی است. به این دلیل آگاهی از نقشه ها و توطئه ها علیه جهان اسلام بویژه اهداف امریکا در منطقه حائز اهمیتی کلیدی است .
آمریکا هیچگاه صلح و امنیت را برای کشورهای اسلامی نخواسته است زیرا حفظ موجودیت نامشروع رژیم اشغالگر صهیونیستی واهداف سلطه جویانه امریکا در منطقه با تضعیف و تفرقه در جهان اسلام تضمین می شود . دشمنان اسلام می خواهند که جهان اسلام ضعیف و دچار تفرقه و وابسته به بیگانگان درمنطقه باشد. سیاستمداران آمریکایی به این موضوع اذعان کرده اند که باید در منطقه غرب آسیا جنگ و درگیری به وجود آید تا رژیم اشغالگر صهیونیستی در حاشیه امن قرار گیرد.
«عماد حمرونی»، عضو هیئت علمی دانشگاه و تحلیل گر سیاسی از کشور فرانسه در سخنان خود در وبینار روز نخست کنفرانس وحدت اسلامی گفت: "امروز فلسطین اشغال شده، بخشی از سوریه اشغال شده و نیز جنگ های متعددی رخ داده که در نتیجه مبارزه با گروههای تکفیری است که از مناطق مختلف می آیند. این مسئله، یعنی شکستِ متفکران جهان اسلام، دانشمندان و سیاستمدارانِ امت اسلامی در مسیر ایجاد برادری است."
تحلیل گر مسائل سیاسی فرانسوی افزود، متاسفانه استعمار موفق شده است از پراکندگی و اختلافات ما و شکستگی که در تاریخ ما وجود دارد، بهره برداری کند. بنابراین باید هر اثری از آن افتراق و اختلاف را بزداییم.
دولتمردان امریکا با اتهام زدن های بی اساس و ایجاد بی اعتمادی، بدنبال تفرقه و جدایی در روابط ایران با کشورهای منطقه هستند تا عرصه برای واشنگتن و مزدورانش در منطقه خالی شود؛ اما برغم همه توطئه ها، ایران در مقابل نظام سلطه ایستاده و با تاکید بر وحدت و پرهیز از تفرقه سبب خیزشی انقلابی در بین ملت های تحت ستم شده است و همین موضوع سبب خشم و عصبانیت امریکا شده و رژیم غاصب فلسطین را به وحشت انداخته است. بی تردید اسلام دین وحدت، همدلی و بیزاری از خشونت و اندیشه های متحجرانه است و اتحاد نیز تنها راه رهایی از مشکلات و غلبه بر توطئه ها است.
نکته حائز اهمیت در این عرصه رویکرد به مبانی ارزشمند وحدت اسلامی و بازگشت به هویت حقیقی اسلام است که اهتمام به آن تأثیر بسزایی در رهایی جهان اسلام از سلطه و نفوذ نظام سلطه جهانی دارد. دنیای اسلام با چنین پشتوانه ای قطعا می تواند خود را از گرداب تفرقه و افراط گرایی رها سازد.
نویسنده : جمشيد امین زاده
115
بیشتر بخوانید:
تاکید سخنرانان کنفرانس وحدت اسلامی بر لزوم حفظ وحدت و اجتناب از تفرقه میان کشورهای اسلامی
آغاز کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در تهران