ایران پرس- حضور ناوگان دریایی آمریکا در آبهای ساحلی چین، بار دیگر با اعتراض پکن روبه‌رو شد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در نشستی خبری در پکن از آمریکا خواست هرچه سریعتر برای خروج دو فروند ناو جنگی خود از دریای چین جنوبی اقدام کند.

"هوآ چونینگ" Hua Chunying افزود، ناوهای آمریکایی بدون اجازه پکن وارد آبهای چین جنوبی شده‌اند.

آمریکا در ماه‌های گذشته کشتی‌های جنگی خود را به منطقه مورد مناقشه کشورهای همسایه چین اعزام کرده است تا ادعاهای پکن درباره مالکیت جزایر دریای چین جنوبی را به چالش بکشد.

حضور ناوهای جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی به عنوان منطقه مورد مناقشه پکن با برخی کشورهادر این پهنه دریایی به یکی از سناریوهای تکراری کاخ سفید در اعمال فشار روانی بر چین تبدیل شده است.

دولت آمریکا در سال‌های اخیر بارها با اعزام ناوهای جنگی به دریای چین جنوبی دو هدف عمده را دنبال کرده است.

در نخستین هدف مقامات سیاسی و نظامی کاخ سفید درصدد هستند با مداخله در پرونده مناقشه چین و برخی کشورهای مرتبط با دریای چین جنوبی با اعلام حمایت خود از موضع این کشورها درباره مالکیت بر این پهنه دریایی عملا تنش آنان با پکن را زنده نگه دارد تا مانع از حل این بحران درچارچوب شکل‌گیری گفت وگوهای احتمالی طرفین مناقشه شود.

هدف دوم دولت آمریکا نیز نگه داشتن سطحی از فشارهای سیاسی و روانی بر چین به منظور درگیر کردن این کشور در چالش‌های منطقه‌ای است که بخشی از توانایی‌های پکن را به‌جای پرداختن به عرصه‌های اقتصادی مصروف چالش‌هایی کند که جنبه‌های کاهشی ندارد و با اقدامات تحریکی واشنگتن فزاینده شود.

البته اقدامات تحریک آمیز دولت آمریکا در دریای چین جنوبی چندان مورد نظر کشورهای دارای اختلاف با چین دراین دریا نیست و آنان که عمدتا در اتحادیه "آ سه آن" حضور دارند سناریوهای کاخ سفید در این پهنه آبی را موجب بر هم خوردن ثبات در برنامه‌های مشترک اقتصادی آنان در قالب این اتحادیه می‌شود.

حدود چهار ماه پیش وزیران دفاع کشورهای عضو "آ سه آن" اعلام کردند برای کاهش تنش در دریای چین جنوبی از پرواز هواپیماهای جنگی بر فراز این آبراه خودداری خواهند کرد.

این تصمیم اعضای "آ سه آن" نشان داد، کشورهای دچار مناقشه با چین در این آبراه بر خلاف نظر آمریکا خواهان تداوم تنش در این دریا نیستند و درصدد اتخاذ راهکارهایی هستند که ضمن تامین منافع آنان در دریای چین جنوبی بتواند موجب کاهش تنش بین آنان بشود.  139/120

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

هشدار پکن به حضور آمریکا در دریای چین 

هشدار درباره افزایش رویارویی تجاری آمریکا و چین/تحلیل 

هشدار چین به آمریکا در خصوص استمرار یکجانبه گرایی