.ایران پرس- دولت آنکارا اجرای سیاست مقابله به مثل را در قبال قدرت های جهانی، همچنان در دستورکار دارد

«ابراهیم کالین»(Ibrahim Colin) سخنگوی رئیس‌جمهوری ترکیه در واکنش به اعلام خبر تصمیم آمریکا جهت استفاده از شبه‌نظامیان کرد برای استقرار در مرزهای سوریه و ترکیه، اعلام کرد : آنکارا نیز نیروهای خود در سوریه را تقویت خواهد کرد.

سیاست مقابله به مثل «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه در قبال قدرت های جهانی شامل اتحادیه اروپا و روسیه طی چند سال گذشته نه تنها بی نتیجه بوده، بلکه همواره به زیان منافع ملی درازمدت ترکیه قرار داشته است.

رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه

 

با توجه به این سابقه، بعید به نظر می رسد که سیاست مقابله به مثل دولت آنکارا در قبال تحرکات دولت واشنگتن در اراضی سوریه به نتیجه مطلوب و مورد نظر ترکیه منجر شود .

در نتیجه اتخاذ این سیاست و در پی سرنگون کردن یک فروند جنگنده روسی در اراضی سوریه دولت ترکیه در سال گذشته میلادی مجبور به عذرخواهی از روسیه شد.

روسیه که در سال 2016 میلادی به تحریم شدید ترکیه اقدام کرده بود ، خواستار عذرخواهی رسمی رئیس جمهوری ترکیه از همتای روسی اش شده بود.

مقابله به مثل ترکیه با اتحادیه اروپا نیز به تنش های دولت آنکارا با برخی از دولت های اروپایی مرتبط است.

دولت ترکیه در جریان تنش های سال 2016 میلادی با آلمان، اتریش و هلند به مقابله به مثل با این کشورها ترغیب شد.

اما این اقدام نیز دوام چندانی نداشت و تهدیدهای ترکیه علیه غرب کارآیی خود را از دست داد.

بی توجهی دولت های غربی به خواسته های ترکیه، از تمایل نداشتن برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا

در عین حال ، در نتیجه بی توجهی دولت های غربی به خواسته های ترکیه ، مقام های آنکارا از تمایل نداشتن برای پیوستن به

اتحادیه اروپا سخن به میان آوردند، اما پس از فروکش کردن تنش ها، دولت آنکارا از ابتدای سال جدید میلادی از رایزنی ها به منظور ادامه گفتگوها برای پیوستن به اتحادیه اروپا خبر داده اند.  

تنش های ترکیه با آمریکا نیز عمدتا" به مسائل داخلی سوریه و عراق باز می گردد.

آمریکا با کمک شبه نظامیان کرد سوریه، مدعی نابودسازی آن چه که تروریسم بین المللی و نابودی داعش می خواند،است. مقام های دولت ترکیه به سیاست های آمریکا در اراضی سوریه با تردید می نگرند. مقام های دولت آنکارا می گویند، کمک های نظامی و تسلیحاتی آمریکا و برخی از دولت های اروپایی به نیروهای کرد در شمال سوریه، به منظور تقویت آن ها برای جنگ با دولت آنکارا انجام می شود . این در حالی است که، سیاستمداران ترک نیز رفتارهای دولت آنکارا در امور سوریه را بی نتیجه می دانند. 

دولت ترکیه برای کشورهای دیگر به عنوان یک مهره بازی در منطقه درآمده است

در این رابطه "اوزترک ییلماز" Ozterkat Yilmaz معاون رییس حزب جمهوری خلق در مجلس ترکیه با انتقاد از سیاست های دولت آنکارا درقبال  سوریه میگوید:

دولت ترکیه دقیقا" در مسیری که به نفع آمریکاست گام بر می دارد و برای کشوری دیگر به عنوان یک مهره بازی در منطقه درآمده است.

آمریکا نیز اتهام های مشابهی به ترکیه در سوریه وارد می سازد.

مقام های آمریکا که زمانی از عملیات موسوم به «سپر فرات» ترکیه در خاک سوریه حمایت می کردند، اکنون به مخالفت با خواسته ها و منافع ترکیه پرداخته اند.

روی هم رفته، رفتارهای قابل تامل رهبران آمریکا و ترکیه در حالی است که، قانونی دولت دمشق، سیاست اشغال اراضی سوریه توسط آمریکا و ترکیه را همواره محکوم کرده و خواستار خروج نیروهای دوطرف از اراضی سوریه شده است.

در مجموع، با توجه به سابقه سیاست مقابله به مثل دولت آنکارا به قدرت های منطقه ای و جهانی، بعید به نظر می رسد اتخاذ این سیاست در قبال آمریکا نیز برای دولت آنکارا نفعی داشته باشد.

نویسنده:محمدعلی طالبی

136/110

بیشتر بخوانید:

تداوم ارسال سلاح آمریکا به شبه نظامیان کُرد سوریه

اردوغان: عملیات جرابلس علیه داعش و شبه‌نظامیان کُرد است

شبه‎‏نظامیان کُرد، روستاهای غرب منبج را به دولت سوریه تحویل می‎دهند

 

رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه