امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران روز سه شنبه در همایش حقوق دفاعی در تهران با تاکید براین اصل حقوقی تصریح کرد کرد:
"..تمامی کارهای جمهوری اسلامی در چارچوب حقوق بین الملل است اما جهان استکبار با تعابیری ساختگی به دنبال تضعیف قدرت بازدارندگی ایران است."
سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز در این همایش با تاکید بر حقوق ایران در عرصه های دفاعی گفت:
"طبق قواعد ساحلی، خلیج فارس جزو حقوق ایران است و باید از منافع خود در آن دفاع کند ولی متاسفانه کشوری از آن سوی جهان در خلیج فارس برای خود حقوق خاصی قائل است که این نیز عین زیادهخواهی و همان ظلم مضاعف در حقوق بینالمللی است."
اهداف مداخله جویانه امریکا تحت عنوان منافع ملی این کشور
بررسی رفتارهای غیر متعارف امریکا در عرصه های منطقه ای و بین المللی موید این نکته است که یکی ازعواملی که بر اتخاذ راهبردها و استراتژیهای سیاست خارجی ایالات متحده در منطقه تأثیر میگذارد، اهداف مداخله جویانه است که تحت عنوان منافع ملی این کشور مطرح می شوند .
از دیدگاه «دونالد نوچترلین» تحلیلگر امور سیاسی و استاد دانشگاه آمریکایی، منافع ملی ایالات متحده عبارتند از:
"دفاع از سرزمین؛ رفاه اقتصادی؛ امنیت و نظم بینالمللی مناسب و نیز ارتقای ارزشهای امریکایی (ایدئولوژی)."
در چنین فضایی همهچیز حول محور منافع یکسویه ارزیابی میشود.
از این دیدگاه، استفاده از زور با بهرهگیری از انواع روشهای نظامی گری و تروریستی برای کسب منافع مجاز شمرده می شود.
برخورد گزینشی امریکا و شیوه تعامل تبعیضآمیز غرب با پدیده تروریسم نیز از همینجا نشأت میگیرد.
درحالیکه حفظ این منافع به بهای نابودی ملت های منطقه و بی ثبات کردن عرصه هایی تمام شده است که ایالات متحده تمایل دارد درآن فعالیت کند.
البته رفتار امریکا در سایر زمینه ها نیز از منطق بین المللی برخوردار نیست.
خروج امریکا از معاهدات آب و هوایی؛ نقض معادهده منع تولید، آزمایش و اشاعه سلاح های هسته ای از موارد بارز در این زمینه محسوب می شوند.
در خصوص برجام نیز که توافقی چند جانبه با آثار و تبعات در سطح بین المللی است امریکا همین رویه را در پیش گرفته است.
بی ثباتی رفتاری ترامپ درباره موضوع برجام
رویکرد منفی «ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به برجام و فضا سازی های موهوم در باره توان موشکی ایران و طرح مسایل ادعایی و غیر واقعی مانند حمایت ایران از تروریسم یادآور این نکته است که هیچگونه ثباتی در رفتار ایالات متحده امریکا وجود ندارد.
لذا اگر تهدیدی در خصوص برجام و یا در زمینه مسایل منطقه و ثبات و امنیت ایجاد شود، منبع و منشا آن سیاست های واشنگتن؛ ومسوولیت مخاطرات ناشی از این رفتار متوجه ایالات متحده امریکا ست.
جمشید امین زاده
133/110
بیشتر بخوانید:
مداخله امریکا در ایران از کودتای 28 مرداد تا پروژه براندازی نرم
امریکا، سمبل مداخله در انتخابات دیگر کشورها/ تحلیل