تهران - ایران پرس: دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه هر اختلاف سلیقه ای را نباید به سمت اختلافات مذهبی سوق دهیم، گفت ما مسلمانان نباید اجازه دهیم اختلافات سلیقه ای بین ما دستاویزی برای دشمن در راستای ایجاد اختلاف باشد.

وبینار بین‌المللی مسئله غدیر از منظر مذاهب اسلامی عصر امروز دوشنبه به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و با حضور علمای شیعه و سنی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع در این وبینار با اشاره به آیات قرآنی در دعوت به وحدت و دوری از تفرقه اظهار داشت: اصل مسئله غدیر نزد شیعه و سنی ثابت شده است، واقعه‌ای است مورد اجماع و اصل وقوع حادثه مورد انکار نیست.

وی افزود: ما مسلمانان علاوه بر نقاط اشتراک باید در مورد مباحث اختلافی نیز با یکدیگر صحبت کنیم تا دستاویزی برای دشمنان اسلام نباشد. 

شهریاری تاکید کرد: ما همه با هم برادریم و در کنار هم زندگی می‌کنیم و تعابیر مختلفی در مورد غدیر داریم که اینها مشکلی نیست و باید سعی کنیم  موارد این چنینی موجبات وحدت و نه اختلاف بین ما را فراهم آورد.

«عماد حمرونی» فعال اسلام‌گرا از فرانسه نیز در وبینار بین المللی مسئله غدیر از منظر مذاهب اسلامی اظهار داشت: اسلام پیوسته در تلاش برای ایجاد جامعه ای واحد و متحد بر پایه اخلاق و ارزش های الهی، روح عدالت و برادری،  به دور از تعصبات دینی و فرقه ای بوده و تفاوتی بین عرب و عجم مگر بر اساس  تقوا قائل نبوده بلکه بر مبنای ارزش های عدالت و احسان بنا نهاده شده است.

عماد حمرونی

 

شیخ «زهیر جعید»، هماهنگ کننده جبهه عمل اسلامی لبنان هم با اشاره به ویژگی های شخصیتی امام علی(ع) و عید غدیر گفت: با توجه به مشکلات و چالش هایی که امت اسلام با آن مواجه است، از جمله تلاش آمریکا برای عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و مجبور کردن برخی سازمان های عربی برای ایستادگی در مقابل جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت، امروز بیش از هر زمانی به تمرکز بر سیره امام علی(ع) به عنوان یک شخصیت وحد‌ت‌گرا در تمام زمینه های فکری و عقیده ای و معنوی نیاز داریم.

شیخ زهیر

 

خانم «راغده مصری»، استاد دانشگاه و محقق لبنانی هم گفت غدیر روز تجدید پیمان با امام علی(ع) و خط امامت و عدالت و آزادی و سیادت قرآنی است. 

وی افزود امام علی(ع) صدای حق و عدالت و صدای ستمدیدگان و مظلومان و مستضعفین و فقرا و مساکین و ایتام در مقابل ظالمین و مستکبرین است.

راغده مصری

 

ماموستا «عبدالسلام کریمی»، مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی هم در این وبینار بین المللی گفت شخصیت و سیره امام علی(ع) به عنوان محور وحدت بحث بزرگ و مهمی است؛ شخصیت امام علی(ع) تربیت شده شخصیت رسول الله(ص) است و فارغ التحصیل مدرسه ایشان بودند.

ماموستا کریمی

 

وی افزود: آیات و روایات مختلفی در مورد اصحاب پیامبر(ص) داریم، برخی شامل همه اصحاب و مسلمانان می‌شود و برخی دیگر اختصاصی و به خصوص در مورد شخصیت امام علی(ع) است. از جمله در آیه مباهله است که طبق آیه صریح قرآن در این آیه عبارت "انفسنا" حضرت امام علی (ع) را به عنوان جان پیامبر(ص) مطرح کرده است. / 114