به گزارش ایران پرس، کویت، سوئد و هلند پس از مشورت با عربستانسعودی، بیانیه ریاستی شورای امنیت را تدوین کردهاند. دراین بیانیه آمده است: جلوگیری از ورود کمکهای انسان دوستانه به یمن، مخالفت با قوانین بینالمللی است.
عربستان با حمایت آمریکا از 26 مارس 2015 به یمن حمله و این کشور را محاصره زمینی، دریایی و هوایی کرده است. بیش از 60 درصد از جمعیت یمن از قحطی و گرسنگی رنج میبرند و بیماریهای واگیردار ازجمله «وبا» در این کشور شیوع یافته است.
درهمین حال؛ خبرنگار شبکه تلویزیونی لبنانی المیادین گزارش داد: روسیه عبارتی را که دربیانیه ریاستی شورای امنیت به پایبند نبودن ایران به قانون ممنوعیت ورود تسلیحات به یمن اشاره میکند، حذف کرده است.
عربستانسعودی و برخی دیگر طرفها درحالی ایران را متهم به ارسال سلاح به یمن میکنند، که جنگافروزی رژیم سعودی با سلاحهای فرانسوی، انگلیسی و آمریکایی ادامه دارد و یمن را به نمایشگاهی از جنایت جنگی و جنایت ضد بشریت تبدیل کرده است.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران عصر چهارشنبه در توئیتر خود نوشت: آمریکا بیش از نیمی از صادرات تسلیحاتی خود را به منطقه خاورمیانه سرازیر میکند و بیشتر این تسلیحات به دست رهبران بیتجربه و ماجراجویی میافتد که در ارتکاب جنایات جنگی نقش دارند.
دولت بریتانیا در بازه زمانی ژوئیه 2016 تا سپتامبر 2017 بیش از 50 «مجوز فروش آزاد اسلحه» به عربستان صادر کرده که این رقم نسبت به مدت مشابه قبل از آن، 56 درصد افزایش نشان میدهد.
نهادهای حقوق بشری در بریتانیا «مجوز فروش آزاد اسلحه» را سندی برای انجام معامله «محرمانه» توصیف می کنند که بر اساس آن دولت این کشور قادر خواهد بود بدون هیچ محدودیتی به مدت 5 سال سلاح صادر کند.
«کنت راث» Kenneth Roth مدیر اجرایی دیدبان حقوق بشر اخیرا از آمریکا، بریتانیا و فرانسه خواسته بود فروش سلاح به سعودی ها را متوقف کنند. 134/112
بیشتر بخوانید:
بوریس جانسون: بحران یمن راه حل نظامی ندارد+ ویدئو
لاوروف: روسیه خواستار حل بحران یمن از طریق مذاکره است
خوشرو: دست یابی به یک راه حل سیاسی برای حل بحران یمن ضروری است+ ویدئو