«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، بامداد سهشنبه درصفحه توئیتر خود نوشت: «بیش از پیش مشخص است که قصد شرکتکنندگان غربی در مذاکرات وین برای تصویب قطعنامهای علیه ایران در نشست فعلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، برای برجام بسیار مخرب است».
اولیانوف با اشاره به تصمیم احتمالی آمریکا و تروئیکای اروپایی برای صدور قطعنامهای علیه ایران در نشست شورای حکام، تاکید کرد: «روسیه به هیچوجه خود را با چنین قطعنامهای همراه نخواهد کرد». او پیش تر خبر داده بود مساله ایران توسط شورای حکام آژانس اتمی به احتمال بسیار زیاد در روز چهارشنبه بررسی میشود.
مخالفت آشکار و شدید روسیه با صدور هر قطعنامهای علیه ایران در نشست کنونی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با توجه به رویکرد مخرب و نیز اجماع غربیها به سرکردگی آمریکا برای به راه انداختن کارزاری ضد ایرانی آن هم به بهانههای واهی صورت گرفته است. آمریکا و تروئیکای اروپایی متشکل از آلمان، فرانسه و بریتانیا پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مشترک خود به شورای حکام را ارائه داده و ادعا کردهاند که حل نشدن موضوعات مرتبط با مواد اورانیوم پیدا شده در سایتهای اعلام نشده، به شدت مایه نگرانی است. این چهارکشور همچنین مدعی شدهاند که «به دلیل همکاری ناکافی ایران» اختلافات و مسائل پادمانی همچنان حل نشده و از ایران خواستهاند که «فوراً پیشنهاد آژانس برای تعامل بیشتر برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده را بپذیرد.»
این در حالی است که ادعاهای مطرح شده درباره پیدا شدن مقادیر بسیار اندکی از بقایای اورانیوم غنی شده در سه سایت اساسا متعلق به دهها سال قبل است و پیش از این در قالب مساله ابعاد نظامی ادعایی برنامه هستهای ایران موسوم به «پی ام دی» مورد تحقیق آژانس قرار گرفته و با پاسخهای ایران حل و فصل شده بود. ضمن اینکه ایران اکنون دارای صدها کیلوگرم اورنیوم غنی شده در مقادیر مختلف است و بررسی اینکه این مقادیر بسیار اندک اورانیوم در سایت های ادعایی برای چه بوده اند اساسا نه مفید و نه لازم است.
با این حال اکنون آژانس و به ویژه رافائل گروسی مدیر کل آن تحت تاثیر ادعاهای رژیم صهیونیستی که نه عضو آژانس و نه ان پی تی است، سئوالاتی را از ایران در این زمینه مطرح کرده و به رغم پاسخ ایران باز مدعی است که قانع نشده است. ضمن اینکه گروسی روز جمعه به فلسطین اشغالی رفت و با نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی آن هم قبل از برگزاری نشست شورای حکام دیدار کرد. پرسش اینجاست که این دیدار با چه منظوری صورت گرفته و تاثیر آن بر ادعاهایی که گروسی در نشست روز دوشنبه مطرح کرد چه بوده است ؟
مدیرکل آژانس در اظهارات خود در سخنرانی افتتاحیه نشست شورای حکام، مدعی شد که توضیحات ایران درباره مواد هستهای پیدا شده در سه مکان اعلام نشده به لحاظ فنی معتبر نبوده است و مسائل پادمانی در این زمینه باقی مانده است. در مقابل محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه پاسخ تهران به سوالات آژانس دقیق بوده است، عنوان کرد: مدیر آژانس اراده جدی برای اینکه بگوید پاسخهای ما قانع کننده بوده است، ندارد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی به گزارشهای اطلاعاتی دشمنان ما و در رأس آنها رژیم صهیونیستی استناد میکند.
مساله دیگری که اکنون بیش از هر زمان دیگر بیطرفی آژانس و مدیر کل آن را زیر سئوال میبرد این است که چرا این نهاد نظارتی بین المللی و رئیس آن حملات متعدد رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته ای ایران و کارشناسان ایرانی را محکوم نکرده و حتی درباره آن موضعگیری نیز نکرده است؟
مسلما جمهوری اسلامی ایران درباره تداوم اقدامات خصمانه غربیها با ارائه قطعنامه در شورای حکام و نیز رویکرد مغرضانه مدیرکل آژانس ساکت نخواهد نشست و اقدامات لازم در راستای حفاظت از منافع ملی خود را صورت خواهد داد.
بیشتر بخوانید:
واکنش اولیانوف به نشست امروز آژانس بینالمللی انرژی اتمی