ایران پرس: افشای فساد در پارلمان اروپا، این نهاد مرکزی اروپا را در وضعیت بحرانی قرار داده است.

در پیگرد قانونی و تحقیقات در یک پرونده مبارزه با فساد در بروکسل، «ایوا کایلی» نایب ‌رئیس پارلمان اروپا و چند نفر دیگر نیز در این ارتباط از سوی دادستانی بلژیک بازداشت شده اند. دادستانی بلژیک همچنین از توقیف 600 هزار یورو پول نقد در بروکسل خبر داده است.

«اوا کایلی» معاون رئیس پارلمان اروپا و سوسیالیست یونانی است که در تحقیقات یک قاضی بلژیکی در رابطه با پرداخت های کلانی از سوی یک کشور حاشیه خلیج فارس، به فساد متهم و زندانی شده است.

 

رسوایی قطرگیت، وعده روبرتا متسولا برای ایجاد اصلاح در پارلمان اروپا

این کشور عربی حاشیه خلیج فارس که رسانه های اروپایی ادعا می کنند قطر است، پول نقد وهدایایی را به مقامات پارلمان برای تاثیرگذاری بر تصمیم ‌گیری ها پرداخته است.

منابع مطلع اعلام کردند: سه فرد متهم دیگر« پیر انتونیو پانزری» قانونگذار سابق اتحادیه اروپا، «لوسا ویسنتینی » دبیرکل کنفدراسیون اتحادیه تجارت بین المللی و «فرانچسکو جئورجینی » شریک« کایلی» و از دستیاران پارلمان اروپا هستند. مشارکت در یک سازمان تبهکاری وپولشویی از دیگر اتهامات این افراد است.

افشای این فساد ضربه بزرگی برای اتحادیه اروپا است . «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در این باره گفت: اتهامات فساد علیه «اوا کایلی» نماینده یونان، یکی از 14 معاون رئیس پارلمان اروپا بسیار جدی و نگران کننده است.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا نیزهشدار دادند اعتبار این اتحادیه در معرض خطر قرار دارد.

مقامات اتحادیه اروپا دهه هاست کشورهای مختلف را به فساد و پولشویی متهم می کنند و بسیاری از کشورها را به بهانه هایی چون عدم رعایت حقوق بشر مورد تحریم قرار می دهد.

این درحالی است که اطلاعات افشا شده نشان می دهد این اتحادیه در بسیاری مواقع خود کانون فساد بوده و رقابت بر سر منافع همچنین برای تحت کنترل گرفتن این نهاد رایج بوده است. ضمن اینکه حضور گروه فشار در این پارلمان، این اتحادیه را خود به یکی از کانون‌ های فساد تبدیل کرده است.

سازمان شفافیت بین الملل چندی پیش در این زمینه اذعان کرد: "این تنها حادثه از این دست نیست. از چندین دهه پیش پارلمان اجازه داده فرهنگ عدم مجازات گسترش یابد و فقدان کامل کنترل اخلاقی هم وجود دارد."

نگرانی ها درباره وجود فساد در میان نمایندگان پارلمان و موضوع استقلال قضایی

وجود فساد در میان نمایندگان پارلمان و موضوع استقلال قضایی این نهاد مدتهاست دغدغه بسیاری از کارشناسان و مقامات اروپا است اما تاکنون نتوانسته اند به صورت علنی در مورد آن اظهار نظر کنند.

«روبرتا متسولا» رئیس پارلمان اروپا در این راستا با ابراز خشم، عصبانیت و ناراحتی از آن چه در این نهاد در پرونده فساد مالی رخ داد، از آغاز «تحقیقات داخلی» برای بررسی تمام حقایق مربوط به پارلمان اروپا خبر و اطمینان داد که هیچ مصونیتی وجود نخواهد داشت و هیچ چیز پنهان نخواهد شد.

«مانون اوبری: (Manon Aubry)، عضو پارلمان اروپا از فرانسه می گوید: "اتهام فساد اخیر بدترین رسوایی تاریخ پارلمان اروپا به شمار می آید."

اکنون مقامات اتحادیه اروپا، نگران و هراسان از خدشه دار شدن اعتبار این اتحادیه در داخل و خارج از مرزهای اروپا، وعده پیگیری و بازسازی این نهاد را داده اند. با این حال دور از انتظار خواهد بود وجهه به شدت آسیب دیده پارلمان اروپا با چنین اقداماتی ترمیم شود. 

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117