هفته گذشته برخی از شهرهای ایران شاهد ناآرامی هایی بود که به دنبال مصوّبه سران کشور در اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت رخ داد.
در این حوادث، برخی با سوءاستفاده از این جریان؛ با اقدامات خشونتآمیز اعتراضات مردم را به بیراهه کشاندند. شبکههای ماهواره ای وابسته به آمریکا نیز آشکارا به حمایت از آشوبگران پرداختند.
این جریان که با رفتارهای خشونت بار و به آتش کشاندن برخی اماکن همراه بود؛ متأسفانه منجر به جان باختن شماری از معترضان شد.
حضرت آیتالله خامنهای،رهبر معظم انقلاب، یکشنبه گذشته در ابتدای جلسه درس خارج فقه، در بیاناتی درهمین خصوص با تاکید بر ضرورت اجرای تصمیمات و مصوبات سران کشور گفتند: "در این قضایا همهی مراکز شرارت دنیا علیه ما این کارها را تشویق کردند، از خانوادهی منحوس خبیث خاندان پهلوی تا مجموعهی خبیث و جنایتکار منافقین، اینها دارند مرتباً در فضای مجازی و در جاهای دیگر دارند تشویق میکنند ترغیب میکنند که این شرارتها انجام بگیرد...."
مقام های آمریکا از رئیسجمهوری تا وزیر خارجه و سخنگوی کاخ سفید که این اغتشاشات را بهانه مناسبی برای ادامه رویکردهای خصمانه خود علیه ایران دیده بودند؛ در حمایت از این ناآرامیها بیانیه صادر کردند.
"مورگان اورتاگوس"، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از اغتشاشگران خواست به ارسال ویدئوهای مربوط به آشوبها ادامه دهند.
"برایان هوک"، نماینده ویژه دولت ترامپ در امور ایران هم گفت: واشنگتن از اعتراضها در ایران «بسیار خشنود» است و به کارزار فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد داد.
اکنون نیز در ادامه این اقدامات، وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد؛ "محمد جواد آذری جهرمی"، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران را به دلیل آنچه دولت آمریکا «سانسور گسترده اینترنت» پس از ناآرامی ها خوانده؛ تحریم کرده است.
این اقدام نشان می دهد که آمریکا فضای سایبری و ارتباطات مجازی را ابزاری در جهت هدایت جنگ نرم علیه دولتهای مستقل و نظامهای مخالف با استکبار جهانی میبیند.
رهبر معظم انقلاب در بیان این واقعیت، رسانهها و دستگاههای تبلیغاتی وابسته به استکبار را «میداندارترین عناصر دشمن استقلال ملتها برای به آشوب کشیدن ملتها» خواندهاند.
واشنگتن پیش از این نیز در پی اغتشاشات پس از انتخابات سال 88 در ایران با اضافه کردن متممی به قوانین تحریمهای آمریکا؛ ارسال خدمات و نرمافزارهای مربوط به تبادل ارتباطات شخصی در اینترنت برای ایرانیها را مجازاعلام کرد.
طی آن حوادث نیز رسانه های وابسته به آمریکا و متحدانش با برنامه های ویژه دخالت آشکار در امور داخلی ایران را تشدید کردند و عناصر معاند را به تشدید اقدامات آشوبگرانه علیه نظام و ملت ایران ترغیب کردند.
"نیل والین"، سخنگوی وقت وزارت خزانهداری آمریکا در این زمینه گفت: «همانطور که حوادث ایران نشان داده، ارتباطات شخصی اینترنتی مانند ایمیل، چت و شبکههای اجتماعی ابزارهای قدرتمندی هستند».
اقدامات اخیر یکبار دیگر نشان داد که آنچه دولت آمریکا را نگران کرده؛ مسئله حمایت از جریان آزاد رسانه و دفاع از حقوق مردم ایران نیست؛ بلکه آمریکا نگران از دست رفتن فرصت های طلایی بزعم خود برای ایجاد آشوب و ضربه زدن به نظام جمهوری در ایران است.
نویسنده: امین زاده
117/118
بیشتر بخوانید:
واکنش "آذری جهرمی" به تحریم آمریکا؛ واشنگتن نمی تواند توسعه ایران را متوقف کند
آمریکا وزیر ارتباطات ایران را تحریم کرد
سفارت ایران در لندن از شبکههای معاند فارسیزبان شکایت کرد
راهپیمایی مردم 5 شهرستان استان تهران در محکومیت اغتشاشات اخیر