گونه جدید ویروس کرونا موسوم به «اومیکرون» با توانایی سرایت‌پذیری بیشتر نسبت به سویه دلتا در سراسر کشورهای اروپایی در حال گسترش است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، گونه جدید ویروس کرونا موسوم به «اومیکرون» با توانایی سرایت‌پذیری بیشتر نسبت به گونه دلتا در سراسر کشورهای اروپایی در حال گسترش است و در تازه ترین مورد یک «جهش نگران‌کننده» از شیوع این ویروس در دانمارک با تایید ابتلای 183 مورد جدید مشاهده شده است.

«موسسه دولتی سروم» دانمارک در حالی از افزایش شمار موارد ابتلا به گونه اومیکرون به 183 مورد خبر داد که طبق اعلام این نهاد، این میزان نشان‌ دهنده افزایش سه برابری مبتلایان به این نوع جدید کرونا ظرف تنها 48 ساعت است.

موسسه سروم دانمارک تا روز جمعه تنها 18 مورد ابتلا به اومیکرون و 42 مورد مشکوک را تایید کرده بود.

دولت بریتانیا نیز از تایید 86 مورد جدید ابتلا به اومیکرون خبر داد که به این ترتیب مجموع بیماران شناسایی شده به 246 مورد می‌رسد.

این آمار نسبت به 160 مورد تایید شده اومیکرون در بریتانیا در روز شنبه، بیانگر افزایش 50 درصدی است.

طبق اطلاعات آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا، 18 مورد از موارد تایید شده در اسکاتلند بوده که به این ترتیب مجموع مبتلایان در این منطقه به 45 مورد افزایش یافته است.

گونه جدیدی که برای نخستین بار، آفریقای جنوبی را برای میزبانی از خود برگزید و تا امروز ششم دسامبر 2021 (15 آذر) در دست‌کم 45 کشور جهان، مواردی از آن شناسایی شده است.  

پس از خبرها از تبدیل شدن گونه دلتا به گونه غالب در اروپا و پیش‌بینی‌ها از مرگ‌ومیرهای چند هزار نفره در قاره سبز، اتحادیه اروپا اعلام کرد: در مدت چند ماه اومیکرون به سویه غالب در بیشتر کشورهای منطقه تبدیل می‌شود.

آژانس بهداشت اروپا هشدار داد: ظرف چند ماه سویه اومیکرون می‌تواند عامل بیش از نیمی از موارد ابتلا به بیماری کووید- 19 در اروپا باشد. 

سویه اومیکرون نوع جدید کرونا است که به تازگی از سوی آفریقای جنوبی به سازمان جهانی بهداشت گزارش شد.

سویه اومیکرون درحال حاضر در آسیا، آفریقا، آمریکا، خاورمیانه و اروپا شناسایی شده است. این سویه برای اولین بار در آفریقای جنوبی گزارش شد.

با شیوع سریع اومیکرون در نقاط مختلف جهان، اقدامات محدود کننده در برابر این نوع جدید کرونا توسط دولتمردان کشورها آغاز شد و ترس از آغاز موج مرگبار دیگری از عفونت ها را عمیق تر کرد.

سویه جدید کرونا در حالی در جنوب آفریقا شیوع پیدا کرده است که تنها هفت درصد از جمعیت یک میلیارد و 200 میلیونی قاره آفریقا واکسینه شده اند.

قاره آفریقا برای ایمن سازی 60 درصد ساکنانش و دستیابی به سطحی از مصونیت در برابر ویروس کرونا حدود 1.5 میلیارد دز واکسن نیاز دارد. این در حالی است که تاکنون این قاره کمی بیش از 400 میلیون دز دریافت کرده است.

117

بیشتر بخوانید:

«اومیکرون» در ۳۸ کشور جهان شناسایی شد/ دلتا همچنان غالب است