ایران پرس- تهران آماده هر نوع همکاری برای حل بحران سوریه در چارچوب احترام به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی این کشور است.

"محمد جواد ظریف" وزیر خارجه جمهوری اسلامی در دیدار "گیر پدرسون" نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه در تهران، با تاکید بر این همکاری؛ راه حل سیاسی را تنها راه حل بحران سوریه دانست.

بررسی آخرین تحولات سوریه، روند فعالیت  کمیته قانون اساسی، بازسازی، همچنین زمینه‌های همکاری مشترک جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد برای کمک به حل و فصل بحران سوریه از موضوعاتی است که در این مذاکرات مورد بحث و تبادل نظر قرارگرفت.

"پدرسون" در این دیدار که روز شنبه انجام شد، همچنین با ارائه گزارشی از برخی اقدامات و تحرکات صورت گرفته بویژه ملاقات با مسئولان سوری، از حمایت جمهوری اسلامی ایران برای تداوم فعالیت‌های کمیته قانون اساسی سوریه قدردانی کرد.

مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت تعیین سرنوشت سوریه توسط مردم این کشور و گفت‌ و‌گو‌های سوری-سوری تاکید داشته اند.

"مجید تخت روانچی" نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در همین خصوص در نشست اخیر شورای امنیت که با موضوع "ادلب" سوریه برگزار شد؛ با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به حل و فصل سیاسی اختلافات کنونی بین ترکیه و سوریه درخصوص ادلب گفت: اجلاس سران روند آستانه که در آینده نزدیک در تهران برگزار می‌شود، فرصت حیاتی برای بررسی جامع اوضاع سوریه خواهد بود.

"تخت روانچی" تاکید کرد، وضعیت کنونی در ادلب فقط از طریق سیاسی حل می شود و احترام کامل همه به حاکمیت، تمامیت ارضی، وحدت و استقلال سیاسی سوریه ضروری است.

جمهوری اسلامی ایران در مسیر مبارزه علیه تروریسم در سوریه همواره در کنار مردم و دولت این کشور بوده و از هیچ کمکی در این راستا دریغ نکرده است و در دوره بازسازی  نیز همچون گذشته در کنار مردم و دولت سوریه خواهد بود.

ایران و سوریه از طریق وزرای خارجه و نمایندگان ویژه خود، همکاری تنگاتنگی در سطح منطقه و سازمان ملل متحد دارند.

بحران سوریه به واسطه اهمیت و نقش این کشور در منطقه و همچنین به وجود آمدن فجایع انسانی به واسطه آن از اهمیت بالایی برای جمهوری اسلامی‌ایران برخوردار است.

برهمین اساس ایران خواستار اجرای کامل مفاد توافقنامه سوچی است که در نشست های روند آستانه نیز بر اهمیت آن تأکید شده است.

ایران از ابتدای بحران سوریه با اتخاذ این استراتژی که حل بحران سوریه باید به دست مردم این کشور سپرده شود و تاکید بر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تمام تلاش خود را بر پایان درگیری‌ها در این کشور متمرکز کرده است.

حضرت آیت الله خامنه‌ ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار یکسال قبل  بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در تهران (ششم اسفند ماه سال 97)، با اشاره به ایستادگی صادقانه جمهوری اسلامی ایران در کنار ملت و دولت سوریه از همان ابتدای بحران، گفتند: "جمهوری اسلامی ایران، کمک به دولت و ملت سوریه را کمک به حرکت و جریان مقاومت می‌داند و از صمیم قلب به آن افتخار می‌کند."

شکی نیست که امنیت و ثبات در منطقه برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است.

به همین علت تهران آماده همکاری با کشورهای منطقه و سازمان ملل  در زمینه مبارزه با تروریسم و تقویت صلح، ثبات و امنیت در منطقه است.

اما اقدامات تروریستی اخیر امریکا در منطقه نشان داد که یکجانبه گرایی آمریکا تهدیدی جدی برای امنیت کل منطقه است.

این تهدید ها با تحولات در عراق و سوریه ارتباط معنا داری دارد.

"وفیق ابراهیم"، کارشناس مسائل راهبردی لبنان در این خصوص در یادداشتی که روزنامه البناء با این عنوان که «چرا آمریکایی‌ها خواهان ادامه بحران در سوریه هستند؟» می نویسد: "آمریکایی‌ها پس از یک دهه درگیری مستقیم نظامی و تروریستی برای تغییر دولت در سوریه متوجه شدند که پروژه آنها ضربه‌ای کاری خورد که آن را فلج کرده است."

اکنون آمریکا می‌داند که با بازگشت ثبات و امنیت به سوریه آن کشور خیلی زود نقش منطقه‌ای بزرگ خود را بازمی‌یابد.

از اینرو آمریکا  تلاش می کند تا روند تحولات مثبت در سوریه را تغییر دهد.

آمریکا با همین هدف در سوم ژانویه مرتکب جنایت بزرگی شد و با به شهادت رساندن سردار سپهبد "قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در صدد ناامن کردن منطقه برآمد.

"علی شمخانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در همین خصوص در دیدار اخیر "عماد خمیس" نخست ‌وزیر سوریه در تهران با بیان اینکه خروج آمریکا از منطقه باید در اولویت قرار گیرد، گفت: "با حضور نیروهای تروریستی آمریکا، منطقه غرب آسیا هیچ‌گاه به ثبات، آرامش و امنیت پایدار نخواهد رسید."

نویسنده: جمشید امین زاده

133/117

بیشتر بخوانید:

آمادگی ایران برای کمک به حل و فصل اختلافات میان ترکیه و سوریه

ظریف: ایران آماده همکاری برای حل بحران سوریه است