با بهره برداری از این فازها روزانه 150 میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس جنوبی برای مصرف داخلی تولید میشود و به این ترتیب میزان برداشت از این میدان مشترک به قطر نزدیک میشود.
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتی به مناسبت آغاز سال نو (1396)، امسال را سالی مهم برای کشور از لحاظ نیاز به تحرک اقتصادی دانستند و با اشاره به رتبه اول ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا و همچنین رتبه اول ایران در ذخایر گازی، فرمودند: «...علت چشم طمع همیشگی قدرتهای سلطه گر و بویژه امریکا به ایران، به دلیل این ثروت های طبیعی و انسانی است اما آنها قطعاً آرزوی سلطه مجدد بر ایران را به گور خواهند برد.»
ایشان با تببین ضرورت های تلاش و کار جهادی در زمینه توسعه و رونق بخشی به اقتصاد حول محور اقتصاد مقاومتی به نکات مهمی از جمله در بخش مهم صنعت و گاز اشاره کردند.
براساس راهبردهای کلان توسعه در بخش صنایع مرتبط با نفت و گاز، افزایش ۳۰ برابری تولید محصولات پتروشیمی و فعال سازی حوزهای نفتی بویژه در مناطق مشترک مرزی دریایی و خشکی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
در این راستا منبع عظیم انرژی پارس جنوبی که ذخیره ای قابل توجه برای توسعه صنایع پتروشیمی و افزایش میزان تولید گاز طبیعی و افزایش توان صادرات گازی ایران می باشد، دارای اهمیت زیادی است.
در فازهایی که امروز به بهره برداری رسیدند علاوه بر گاز، در مجموع روزانه 225 هزار تن میعانات گازی و هزار و 200 تن گوگرد و سالانه سه میلیون و 150 هزار تن گاز مایع و سه میلیون تن اتان تولید میشود.
این فازها پس از بهره برداری روزانه 6 میلیون دلار درآمد خواهند داشت.
امروز برای صنعت پتروشیمی ایران نیز یک روز مهم است.
در سفر «حسن روحانی» رئیس جمهور به استان بوشهر چهار طرح پتروشیمی نیز افتتاح می شود که شامل فاز ٢ پتروشیمی کاویان، پلی استایرن انتخاب، پتروشیمی تخت جمشید پارس و واحدMEG پتروشیمی مروارید است.
با افتتاح این چهار طرح، در مجموع حدود دو میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران افزوده میشود که ارزش این تولیدات بیش از دو میلیارد دلار پیش بینی میشود.
نیمی از این تولیدات مربوط به فاز 2 پتروشیمی کاویان است که اتیلن مورد نیاز پتروشیمیهای خط اتیلن غرب را تامین میکند.
بنابرآمارهای وزارت نفت، از سال 2002 که نخستین فاز طرح توسعه میدان پارس جنوبی افتتاح شده تا کنون نزدیک بههزارمیلیارد مترمکعب گاز از این میدان تولید شده است و اکنون روزانه ٥٥٠ میلیون مترمکعب گاز از این میدان برداشت میشود.
تولید روزانه 800 میلیون متر مکعب گاز با بهره برداری کامل از تمام فازهای پارس جنوبی
تولید در این میدان در چهار سال گذشته بیش از دو برابر شده و در این مدت، فاز122 (معادل سه فاز استاندارد) و فازهای 15-16 پارس جنوبی به بهره برداری رسیده است.
تولید قطر شریک دیگر این حوزه بزرگ گازی از میدان پارس جنوبی هماکنون حدود ٦٠٠ میلیون مترمکعب در روز است و پیشبینی میشود، تولید ایران با افتتاح فازهای ١٤، ٢٢، ٢٣ و ٢٤ سال آینده از قطر پیشی بگیرد.
با بهره برداری کامل از همه فازهای پارس جنوبی روزانه 800 میلیون مترکعب گاز از این میدان تولید خواهد شد.
طرح های توسعه لایه های نفتی و گازی پارس جنوبی در شرایطی به تولید رسیده است که امریکا و متحدانش با اعمال تحریم ها سعی کردند مانع از پیشرفت و توسعه اقتصادی ایران شوند اما این تحرکات، عزم جمهوری اسلامی ایران را برای توسعه و پیشرفت مصمم تر کرد و امروز یکی از اولویتهای اجرای اقتصاد مقاومتی توسعه بخش نفت و گاز است. 116/111
بیشتر بخوانید:
روحانی وارد عسلویه شد
رئیس جمهوری فازهای 17 و 18 پارس جنوبی را افتتاح کرد
گام نهایی دولت برای برابر کردن تولید گاز با قطر در پارس جنوبی
شش فاز پارس جنوبی در آستانه بهره برداری