به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمدجواد ظریف» شامگاه شنبه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره تلاش یکجانبه آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل متحد ضد ایران گفت: آنچه واضح است، کلیه اعضای شورای امنیت به استثنای یک کشور، رسما اعلام کردند این اقدام آمریکا را به رسمیت نمیشناسند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه 13 کشور با رویکرد و اقدام آمریکا مخالفت کردند، ابراز داشت: یک کشور هم که به محدودیت تحریمها رای داد، در این باره سکوت کرده و حتی او هم با آمریکا موافقت نکرده است.
ظریف با بیان اینکه واژه «مکانیسم ماشه» و «اسنپ بک» که آمریکاییها از آن استفاده میکنند، در قطعنامه 2231 نیامده است، تصریح کرد: این دو واژه تنها، کلک رسانه های آمریکایی است.
ظریف با بیان اینکه گویا «جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا تنها کسی است که قطعنامه 2231 را در این کشور خوانده است، یادآور شد: همانطور که او گفته بازگرداندن محدودیتهای تسلیحاتی ایران روندی طولانی است و همین روند میتواند حق وتوی اعضای شورای امنیت را مخدوش کند.
وی افزود: تهدید کشورها به تحریم برای فروش تسلیحات به ایران از سوی آمریکا نشان میدهد که واشنگتن هم به بازگرداندن محدودیتهای تسلیحاتی ایران اعتقادی ندارند.
وزیر امور خارجه رفتار قلدرمابانه آمریکا را تازه ندانست و گفت: از تشکیل ملل متحد تا به امروز، آمریکا 120 تحریم اعمال کرده است و این به معنای آن است که این کشور از تحریم به عنوان ابزار استفاده میکند.
ایران نیازی به سلاح کشورهای اروپایی ندارد
ظریف در پاسخ به سوالی درباره فروش سلاح از سوی اروپا به ایران هم اظهار داشت: اروپاییها از ابتدای انقلاب به ما سلاح نفروختند، یعنی قبل از قطعنامه 1929، به ما سلاح نفروختند. آنها در جنگ تحمیلی هم پویشی درست کردند که به ما سلاح نرسد. به لطف خدا و تلاش بزرگان نیروهای مسلح در بسیاری از موارد خودکفا شدیم ولی در موارد مورد نیاز محدودیتهای ملل متحد برداشته شده و کشورها حق معامله با ما را دارند.
وی ادامه داد: یک چهارم خریدهای تسلیحاتی جهان توسط کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می شود و ایران هیچ حضوری در آن ندارد ولی ایران میتواند نیازهای راهبردی را با کشورهایی که با ما ارتباط دارند، مانند روسیه و چین تامین کند. هرچند در بسیاری از موارد خودکفا بوده و ارسالکننده هستیم.
شجاعت مقاومت و مذاکره را داریم
رئیس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه ما آنقدر شجاعت داریم که نه تنها در برابر آمریکا بلکه در برابر شش قدرت بزرگ مذاکره کنیم، بیان کرد: برجام منافع ایران را در خود نگه داشت، ما از مذاکره فرار نکردیم ولی زیر بار زورگویی هم نرفتیم. شجاعت مقاومت را داریم، شجاعت مذاکره را هم داریم. این را باید طرف مقابل انتخاب کند. حرف ما این است که زیر بار سلطه و زور نمیرویم.
ظریف درباره نامه اخیر تروییکای اروپایی و ادعای آنها درباره حمایت بیش از تعهد آنها از ایران و برجام یادآور شد: سه کشور به خیال خود قدرتمند دنیا، نتوانستند در برابر زورگویی آمریکا مقاومت کنند. آنها نتوانستند، هرچند ممکن است خیلی هم تلاش نکرده باشند ولی نتوانستند.
وی افزود: اینکه کشورهای اروپایی میگویند بیش از تعهدات خود عمل کرده اند، آنها 11 تعهد داشتند که اینستکس نه یکی از آنها بلکه مقدمه آنهاست. این تعهدات را انجام ندادند و گفتند آمریکاییها نگذاشتند. اگر حرف خودتان را قبول کنیم، خودتان گفتید آمریکاییها نمیگذارند.
آمریکا سعی دارد همه موضوعات جهانی را امنیتی کند
وزیر امور خارجه با اشاره به عادی سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی به دستور «دونالد ترامپ» گفت: اینکه کشوری منتظر باشد که آمریکا از آن دفاع کند نتیجه اش این می شود که به دستور رئیس جمهور آمریکا مجبور می شود با اسرائیل قرارداد امضا کند تا از آن در انتخابات ایالات متحده استفاده تبلیغاتی شود.
ظریف تصریح کرد: آمریکایی ها فکر می کردند که نظم جهانی جدیدی را ایجاد کرده اند و در دوره ای تلاش کردند از نیروی نظامی استفاده کنند زیرا قدرت امنیتی بالایی دارند و بودجه نظامی آنها در دنیا منحصر به فرد است.
وی با بیان اینکه آمریکایی ها فکر می کردند هر موضوعی را امنیتی کنند بر آن مسلط می شوند، افزود: دولت واشنگتن از سال 91 میلادی به بعد سعی کردند همه موضوعات جهانی را امنیتی کنند.
برگشت به میز مذاکره برجام به راحتی ممکن نیست
رئیس دستگاه دیپلماسی ادعاهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مورد توافق یک هفتهای با ایران را دارای مصرف انتخاباتی دانست، تصریح کرد: میز برجام همیشه بوده است اما برگشتن به این میز به راحتی ممکن نیست؛ اگر دولت آمریکا خسارتی را که به ایران وارد کرده است، جبران کند می تواند به میز مذاکره برگردد.
117
بیشتر بخوانید:
ظریف خطاب به ترامپ: زمان بیدار شدن است
ظریف: ترامپ عاجزانه دنبال یک عکس انتخاباتی است