شورای وزیران عربستان در نشستی با حضور «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود»، پادشاه عربستان با سیاست کلی برنامه هسته‌ای این کشور موافقت کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان(واس)؛ شورای وزیران عربستان‌سعودی همچنین با تشکیل هیأت نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای و رادیو اکتیو موافقت کرد و دو طرح «سیستم نظارت بر خطرات هسته‌ای» و «سیستم نظارت بر استفاده از انرژی هسته‌ای و رادیو اکتیو» را به  مجمع مشورتی این کشور ارجاع داد.

عربستان در نظر دارد، طی بیست سال آینده ۱۶ نیروگاه اتمی تاسیس کند.

مقامات رژیم آل‌سعود مدعی شده‌اند که فعالیت‌های هسته‌ای این کشور در چارچوب اهداف مسالمت‌آمیز و قوانین و توافق‌های بین‌المللی است.

عربستان قصد دارد در چارچوب طرح «محمد بن سلمان» ولی‌عهد این کشور برای صنعتی شدن عربستان، تا سال 2032 چند نیروگاه هسته‌ای بسازد. 

این کشور هماکنون مذاکراتی با آمریکا برای همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای آغاز کرده است. 

صنعت نفت عربستان

عربستان همچنین قصد دارد از منابع مختلف انرژی از جمله انرژی خورشیدی، انرژی باد، انرژی‌های بازیافتی، استفاده کند و در این ارتباط یک اطلس انرژی تجدیدپذیر نیز تهیه کرده است.

مذاکره عربستان با آمریکا درباره فعالیت هسته‌ای، در چارچوب سیاست تشویقی واشنگتن به ریاض برای همسویی با اقدامات آمریکا در مساله فلسطین است.

حضور شرکت‌های آمریکایی در عربستان هم برای احداث نیروگاه‌های هسته‌ای درچارچوب سود بردن واشنگتن از پول‌های عربستان به شمار می رود.

گزارش‌ها حاکی است «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان قصد دارد برای اجرایی کردن ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای آمریکا در عربستان به واشنگتن برود. 

به گزارش دویچه‌وله قرار است، عربستان سعودی برای احداث نیروگاه‌های اتمی هشتاد میلیارد دلار هزینه کند.

116/110

بیشتر بخوانید:

نگرانی از توافق احتمالی هسته‌ای امریکا و عربستان/ تحلیل

دعوت عربستان از شرکت‌های آمریکایی برای مشارکت در طرح‌های هسته‌ای+ ویدئو

صنعت نفت عربستان