مدیر برنامه سیاست انرژی در موسسه واشنگتن درباره اقدام حکام عربستان در بازداشت شماری از مقام های پیشین و بازرگانان این کشور معتقد است؛ هدف اصلی ولیعهد سعودی از این اقدام، مهار «متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز»، وزیر گارد ملی عربستان است.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس؛ پادشاهی عربستان سعودی با تشکیل یک کمیته جدید برای به اصطلاح مبارزه با فساد، یازده شاهزاده و سی وزیر پیشین و کنونی این کشور را بازداشت کرد.

این کمیته به ریاست «محمد بن سلمان»، ولیعهد و فرزند شاه عربستان، شنبه شب تشکیل شد و طی چند ساعت این احکام بازداشت را صادر کرد.

ملک سلمان همچنین «متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز» فرزند شاه پیشین عربستان و رئیس گارد ملی این کشور را برکنار کرد.

برخی رسانه ها نیز اعلام کردند که «متعب بن عبدالله» در میان بازداشت شدگان است.

«سایمون هندرسون» مدیر برنامه سیاست انرژی در موسسه واشنگتن در گفت وگو با شبکه «سی ان ان»، گارد ملی را بزرگترین نیروی نظامی در عربستان عنوان کرد و افزود: «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان، «متعب بن عبدالله» از هم پیمانان «محمد بن نایف»، ولیعهد پیشین این کشور را مانع اصلی در مسیر قدرت طلبی خود می داند.

هندرسون با بیان اینکه محمد بن سلمان می خواهد از شر متعب خلاص شود تا بتواند پله های پیشرفت را آسان تر بپیماید؛ تصریح کرد: اکنون پرسش اساسی این است که ولیعهد جوان، چه زمانی را برای پادشاه شدن در نظر گرفته است، زیرا پدرش، ملک سلمان، 81 سال دارد و مریض است و پسر او هم بلندپرواز است و پادشاه می خواهد پسرش به بلندپروازی های خود دست پیدا کند.

ملک سلمان پادشاه سعودی 81 سال دارد

 

هندرسون در پاسخ به این پرسش که آینده ی عربستان را چگونه پیش بینی می کند؛ اظهار کرد: اینکه چگونه قرار است با این شاهزاده ها و تجاری که گفته می شود فاسد هستند برخورد شود هنوز بی پاسخ مانده است؛ آیا محاکمه خواهند شد؟ آیا دارایی های آنان مسدود می شود؟ آیا دارایی های آنان ثبت و ضبط خواهد شد؟ اگر آنها محاکمه و گناهکار شناخته شوند باید تنبیه شوند؟ تنبیه چگونه پیش خواهد رفت؟ آیا اعدام می شوند؟ واکنش دنیا و بازارهای تجاری به رویدادهای عربستان چگونه خواهد بود؟

وی افزود: سعودی ها بر این باورند که اقدام شان سبب می شود شرایط تجارت بین المللی بهبود پیدا کند اما بسیاری از تجار بین المللی هم اکنون از رویدادهایی که در عربستان رخ داده شگفت زده شده اند و این پرسش مطرح است که آیا در چنین شرایطی می توان با تجار سعودی وارد معامله شد؟ زیرا هیچ کس نمی داند شرکای تجاری در عربستان در معرض آسیب قرار دارند یا خیر.

استعفای حریری شکستی برای عربستان

وی همچنین استعفای سعد حریری، از سمت نخست وزیر لبنان را برای عربستان سعودی نوعی شکست توصیف کرد و افزود: «سعد حریری دست نشانده ی آل سعود در بیروت بود.»

«سعد الحریری» روز شنبه در سخنانی در عربستان که از شبکه‌های سعودی پخش شد، از سمت نخست وزیری لبنان استعفا داد.

الحریری در سخنانش از ترور شدن در لبنان ابراز نگرانی کرد و فضای فعلی کشورش را شبیه شرایط پیش از ترور پدرش «رفیق الحریری» دانست.115/110

بیشتر بخوانید:

بازداشت ده‌ها شاهزاده و وزرای پیشین و کنونی عربستان

توطئه سعودی در پس پرده استعفای مشکوک نخست وزیر لبنان / تحلیل

ملک سلمان پادشاه سعودی 81 سال دارد