با بازگرداندن برخی مناطق که در سالهای اخیر در دست نیروهای کرد بود، این نیروها اکنون به مناطقی که پیش از سال دو هزار و چهارده برایشان تعیین شده بود باز گشته اند.

به گزارش پرس تی وی، ایست بازرسی هایی که در ورودی های کرکوک قرار دارند، دیگر در اختیار نیروهای پیشمرگه نیست و در حالی که کاروان های نظامی ارتش عراق همچنان در حال ورود به این شهر هستند، پرچم های کردستان که زمانی در این ایست بازرسی ها برافراشته شده بود، جای خود را به پرچم های عراق داده است.

عبدالغنی الاسدی، فرمانده نیروهای ضد تروریسم ارتش عراق می گوید: "کرکوک شهری عراقی بود، هست و خواهد بود. نیروهای ارتش عراق، یگان های ضد تروریسم، پلیس فدرال، نیروهای واکنش سریع و نیروهای بسیج مردمی همه برای استقرار امنیت در این شهر و جلوگیری از ریخته شدن خون عراقی ها، دست در دست هم دارند."

در روزهای اخیر، نیروهای ارتش عراق با درخواست حیدر العبادی، نخست وزیر و فرماندهی کل نیروهای مسلح وارد کرکوک شدند و کنترل پایگاه نظامی K1، فرودگاه کرکوک، شرکت نفت شمال و میدان های نفتی بابا گورگور و بای حسن را به دست گرفتند. این مناطق به صورت غیر قانونی در اختیار پیشمرگه ها قرار داشت.

به گفته حکیم زاملی، رئیس کمیته دفاع و امنیت پارلمان عراق، "کرکوک نماد همزیستی عراق است که اعراب، کردها، ترکمن ها، مسلمانان و مسیحی ها در آن حضور دارند و استقرار دوباره نیروهای عراقی در این شهر؛ نشان از توانمندی نیروهای این کشور در حفظ امنیت است."

با پیشروی هایی که داعش در ژوئن 2014 در شمال و غرب عراق داشت، نیروهای کرد مناطق تحت تسلط خود را تا چهل درصد افزایش داده بودند ولی اکنون به محدوده پیش از سال دو هزار و چهارده بازگشته اند.

آنها همچنین مناطق جلولا و خانقین را در استان دیاله؛ مخمور،باشقه، سد موصل و سنجار را در شمال نینوا تحویل نیروهای عراقی داده اند.

مسعود بارزانی، رئیس منطقه کردستان که ریاست حزب دمکرات  را نیز بر عهده دارد،  عقب نشینی نیروهای کرد را یک شکست می داند و برخی دیگر از مقامات کرد نیز عقب نشینی نیروهای کرد را به دلیل حضور مستشاران ایرانی می دانند. این در حالی است که یکی از مقامات ارشد نیروهای بسیج ضد تروریسم مردمی بر نقش کلیدی ایران در مقابله با تروریسم در عراق تاکید می کند.

ابومهدی المهندس، فرمانده یگان های بسیج مردمی می گوید "ژنرال سلیمانی در اوت 2014  کمک کرد تا اربیل از دست داعش نجات یابد و در ژوئن 2014 نیز از افتادن بغداد به دست داعش جلوگیری کرد. نقش ژنرال سلیمانی و جمهوری اسلامی ایران حمایت از عراق و به درخواست دولت این کشور است."

از زمان بازگشت نیروهای دولتی به کرکوک، این شهر با وجود منع آمد و شد شبانه شاهد جشن های خیابانی است.

با استقرار دوباره نیروهای عراقی در کرکوک، مردم این شهر نفتی به زندگی عادی خود بازگشته اند و به نظر می رسد نشانی از استقرار امنیت در این شهر پیدا شده باشد.