سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین المللی مستقر در وین، گفت: ایران از حقوق خود در زمینه تولید و صادرات نفت در شرایط پس از تحریم، کوتاه نخواهد آمد.

به گزارش ایران پرس، کاظم غریب‌آبادی پنجشنبه شب در حاشیه یکصدو هفتادو هفتمین نشست وزرای کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین، افزود: کاهش سهمیه ها باید شامل کشورهایی شود که در شرایط فعلی، تولیدات خود را افزایش داده اند.

وی در عین حال با اشاره به کاهش صادرات نفت ایران بر اثر تحریم‌های ظالمانه آمریکا، تصریح کرد: کسانی که از فرصت خارج شدن نفت ایران از بازار استفاده می‌کنند و بیشتر تولید دارند، باید در مقابل تولید بیشتر کنونی، در آینده کاهش بیشتر هم انجام دهند و نباید توقع داشته باشند که ایران بعد از برداشته شدن تحریم، بلافاصله اگر کاهشی نیاز بود به این سیستم بپیوندد.

یکصد و هفتاد و هفتمین نشست کشورهای صادرکننده نفت پنجشنبه شب با حضور وزرای ۱۴ کشور عضو این سازمان برگزار شد تا وزرا درباره تمدید یا کاهش بیشتر تولید نفت برای حفظ تعادل قیمت این کالای استراتژیک در سال آینده میلادی، تصمیم‌گیری کنند.

بر اساس گزارش ها، وزرای کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نهایت بامداد جمعه با کاهش ۴۹۷ هزار بشکه بیشتر از توافق کاهش تولید قبل، یعنی مجموع یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز، توافق کردند.

جزئیات این توافق قرار است صبح جمعه از سوی دبیرخانه اوپک منتشر شود.

اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (نفت) و کشورهای تولید و صادر کننده نفت غیر اوپک (اوپک پلاس) ابتدای سال جاری توافق کردند تا برای ایجاد تعادل در بازار و افزایش قیمت نفت مجموع تولید خود را یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند.

بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: اگر توافق کاهش تولید نفت تمدید شود، این یک دستاورد برای اوپک است؛ اگر هم بیشتر کاهش یابد، دستاورد بزرگتری است.  

ایران،  عراق، عربستان، کویت، ونزوئلا، قطر، لیبی، امارات، الجزایر، نیجریه، آنگولا و اکوادور از جمله اعضای اوپک هستند. 118

بیشتر بخوانید:

غریب آبادی: ایران شریک مهم آژانس بین المللی انرژی اتمی است

غریب آبادی: کشورها باید به پیمان "منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای" پایبند باشند