پارس‌‌تودی- روسیه در ماه‌های اخیر استراتژی گسترش روابط نظامی و اقتصادی با آفریقا را در دستور کار خود قرار داده است.

پایگاه اطلاع‌رسانی فرانس کولتور در گزارشی به افزایش فعالیت‌های روسیه در قاره سیاه پرداخت. فرانس کولتور نوشت: روسیه از روز شنبه رسما همکاری نظامی با جمهوری دموکراتیک کنگو را آغاز کرد. پس از جمهوری آفریقای مرکزی و بورکینافاسو، نزدیک شدن روسیه به کنگو یکی دیگر از دلایل اثبات تسریع روند بازگشت مسکو به آفریقاست، تلاش‌های روسیه برای حضور مجدد در آفریقا در ماه‌های اخیر تشدید شده است.

برای این که گفته شود، آفریقا رسما به اولویت روس‌ها مبدل شده هنوز زود است، اما باید خاطر نشان کرد روسیه در ماه‌های اخیر تمایل و توجه خود به آفریقا را نشان داده است.  

مقامات روسیه از یک طرف از همکاری نظامی با جمهوری آفریقای مرکزی، بورکینافاسو و گینه خبر می‌دهد و از طرف دیگر در گردهمایی اقتصادی سن پترزبورگ ضمن ملاقات با رئیس اتحادیه آفریقا و رئیس جمهوری موزامبیک، بر تسریع بهبود روابط اقتصادی با آفریقا تاکید می‌کنند.

توجه روسیه به آفریقا در ده ماه گذشته کاملا مشهود است.

«آلفا کونده» رئیس جمهوری گینه و عمرالبشیر که به اتهام جنایت جنگی در سودان از سوی دیوان کیفری بین‌المللی تحت تعقیب بودند، در پایان سال 2017 به روسیه سفر کردند.

روسیه با کشورهای دوست شوروی از جمله اتیوپی و نامیبیا رابطه خوبی دارد و هم اکنون برای گسترش روابط خود با سایر کشورهای آفریقایی تلاش می‌کند.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز با همین هدف در ماه مارس گذشته به آفریقا سفر کرد.

در استراتژی آفریقایی روسیه؛ مصر از سال 2013 در بین شرکای آفریقایی روس‌ها به یک اولویت مبدل شده است.

تقویت رابطه با سودان و احتمال ایجاد یک پایگاه نظامی دائمی روسیه در شرق آفریقا نیز در برنامه‌های استراتژیکی مسکو قرار گرفته است.

سیاست آفریقایی مسکو از پایان سال 2017 در مناطق مرکزی و غربی آفریقا ابعاد تازه‌تری به خود گرفته است؛ روسیه روابط نظامی خود را با کشورهای گینه و بورکینافاسو تقویت کرده است.

استراتژی روسیه هم اکنون به حضور فزاینده این کشور در ده کشور آفریقایی منجر شده است.

همکاری‌های روسیه با کشورهای آفریقایی فقط در همکاری‌های نظامی و اعلام حمایت‌ها خلاصه نمی‌شود. این کشور همکاری‌های اقتصادی خود با آفریقا را نیز افزایش داده است؛ همکاری با سودان در بخش انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و همکاری در معدن پلاتین در زیمبابوه که ایجاد هشت هزار فرصت شغلی در منطقه را به همراه دارد.

مترجم: علیرضا فراهانی

116/120

بیشتر بخوانید:

حمایت روسیه از عضویت دائم آفریقا در شورای امنیت

اتیوپی: ایستگاه پنجم لاوروف در آفریقا