آمریکا همچنین سعی دارد خواسته های نامشروع خود را بر نهادها بین المللی نیز تحمیل کند.
تازه ترین اقدام آمریکا در این زمینه فشار بر صندوق بین المللی پول برای خودداری از همکاری با ایران است.
«کریستین لاگارد» Christine Lagarde رییس صندوق بین المللی پول روز شنبه در واکنش به درخواست رییس جمهوری آمریکا از مدیران اجرایی این صندوق برای عدم ارائه تسهیلات به جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: "دلیلی برای تغییر سیاست های صندوق بین المللی در قبال ایران وجود ندارد."
آمریکا درقالب توهمات گذشته خود تصور می کند که می تواند با اقدامات ایذایی، لفاظی ها و تهدید ها ایران را به پذیرش شرایطی که مورد نظرش است وادار سازد، اما امروز بر همگان آشکار است که آمریکا با ادامه این سیاست راه منزوی کردن خود را در پیش گرفته است.
آمریکا در طول سالیان متمادی و حتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نشان داده است که در روابط خود با ایران صداقت نداشته و همواره در این مسیر از در دشمنی وارد شده است و هیچگاه نیز حاضر به عذرخواهی و پذیرفتن اشتباهات گذشته خود در برابر ملت ایران نبوده و نیست.
تشدید تحریم ها، طراحی اقدامات براندازانه از درون و تغییر رژیم، حمایت از تروریست ها و تهدید های مکرر در زمره اصلیترین برنامههای آمریکا علیه ایران بوده است. اکنون نوبت به برجام رسیده است.
اهداف آمریکا از بازی جدید
آمریکا در این بازی جدید دو هدف مهم را دنبال می کند:
هدف نخست آمریکا تشکیل جبهه فشار بین المللی بر ایران تحت اتهام "تهدید" بودن ایران است.
هدف دوم آمریکا تسری این فضا سازی به سایر حوزه ها و اقدام علیه منافع ایران در ذیل آن است که به عنوان مطالعه موردی(case study) به دیگر حوزه ها از جمله موشک های بالستیک ایران ورود کرده است.
ترامپ با این ادعا سازی ها سعی دارد ایران را به عکس العمل های تند وادار سازد و سپس خروج خود از برجام را به این بهانه توجیه کند.
بسیاری از شخصیت ها و کشورهای جهان به صراحت به بدعهدی آمریکا به مفاد برجام اذعان کرده اند.
«پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا می گوید:
"دولتمردان امریکا و تیم ترامپ ادعا می کنند هدف انها از اعمال فشار به ایران این است که امنیت مردم آمریکا را تامین کنند آ ما این یک دروغ جدید است."
پایگاه اینترنتی دوران در مقاله ای به قلم اَدم گری (Adam Garrie) می نویسد:
"تحریم های آمریکا نشانه ای از زورگویی جغرافیایی و سیاسی (ژئوپلیتیک) است. تحریم ها یک عمل جنایتکارانه هستند که باید توسط جامعه بین المللی ممنوع شود، هرچند امروزه تاثیر آنها کمتر از گذشته است."
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در توصیه ای به دولت مردان آمریکا می گوید:
«به نفع ایالات متحده است که واقعیات را ببینید. هیچ "واقعیت جایگزینی" وجود ندارد. واقعیات منطقه ما کاملا روشن است و در طول 40 سال گذشته هم همین طور بوده است. متأسفانه ایالات متحده این واقعیات را نادیده گرفته و زیان کرده است.»115/111
جمشید امین زاده
بیشتر بخوانید:
سخنرانی ترامپ علیه ایران و برجام؛ هیاهو، تناقض و دیگر هیچ
مواضع ترامپ علیه ایران؛ تکرار واقعیتی به نام بی اعتمادی به آمریکا/ تحلیل
اختلاف و جنگ داخلی در دولت ترامپ بر سر ایران