به گزارش پارستودی؛ «بهرام قاسمی» روز جمعه باتاکید بر اینکه این قطعنامه با حمایت برخی دولتهایی که خود از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در کشورهای خود و دیگر کشورها هستند، تصویب شد، ضمن محکوم کردن اقدام این گروه از کشورها، اظهار داشت: این قطعنامه بدون در نظرگرفتن واقعیات موجود ایران، مبتنی بر نگرشی گزینشی، تبعیضآمیز، غرضورزانه و با اهداف سیاسی تهیه و تصویب شده است که آن را مردود میدانیم.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: استفاده ابزاری از حقوقبشر، قطعنامههای حقوق بشری و سازوکارهای بینالمللی توسط برخی کشورهای غربی و نیز رژیم اشغالگر و کودککش صهیونیستی و برخی رژیمهای مرتجع منطقه قویا محکوم و مردود است.
قاسمی تصریح کرد: استفاده ابزاری از حقوقبشر، قطعنامههای حقوق بشری و سازوکارهای بینالمللی توسط برخی کشورهای غربی، نیز رژیم صهیونیستی و برخی رژیمهای مرتجع منطقه، روند اعتماد جامعه بینالمللی به سازوکارهای بینالمللی را تضعیف کرده است و اثربخشی و کارایی آنها را در مواقع ضروری و لازم زیرسوال میبرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین اظهار داشت: از نظر ایران محل مناسب و جهانشمول ارزیابی حقوق بشر در کشورها، سازوکار یو.پی آر (بررسی دورهای جهانی) است که بدون تبعیض همه کشورها را مورد بررسی قرار میدهد. مشارکت سازنده و فعال کشورمان در این سازوکار، نشانگر جدیت ایران در ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بینالمللی خود از طریق همکاریهای سازنده و سازوکارهای مبتنی بر گفتوگو است.
«اسحاق آل حبیب» سفیر و معاون نماینده ایران در سازمان ملل هم پیش از رایگیری درباره قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران در کمیته سوم مجمع عمومی، استفاده از غذا و دارو بهعنوان سلاحی علیه شهروندان را جنایت علیه بشریت برشمرد و گفت: نیروی مخربی با ایجاد جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ایرانیان به دنبال ناکام گذاشتن یا انحراف تلاش ایران برای ارتقای حقوق بشر است.
پنجشنبه در نشست کمیته سوم اجلاس هفتاد و سوم مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، قطعنامه پیشنهادی کانادا ضد رفتارهای حقوق بشری ایران با 83 رای مثبت، 30 رای منفی و 68 رای ممتنع به تصویب رسید.
بشار الجعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد در مخالفت با قطعنامه پیشنهادی کانادا گفت، دمشق مخالف سیاسی کردن موضوعات حقوق بشری است.
118/120
بیشتر بخوانید:
دوگانگی غرب در برابر ایران؛ نگاه ابزاری بهحقوقبشر