ایران پرس - رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم به این کشور را افزایش خواهد داد اما این تصمیم پیامدهایی خواهد داشت.

روزنامه الکترونیکی «لا پلیتیکا آنلاین» (La Política Online) در گزارشی نوشت، «گری رایس» Gerry Rice سخنگوی صندوق بین المللی پول (FMI)، کسی که دیروز (جمعه) مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کرده، هشدار داد که این اقدام باعث ضربه به اقتصاد آمریکا و همچنین اقتصاد جهانی می شود.

گری رایس دیروز (جمعه) مخالفت خود را با این تصمیم ترامپ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول

برزیل و آرژانتین در حال بررسی  تاثیر احتمالی اقدام ترامپ بر اقتصاد هستند؛ اقدامی که ترامپ گفته است این هفته آن را تصویب خواهد کرد.

دونالد ترامپ تاکید کرده بود که 25 درصد تعرفه گمرکی برای واردات فولاد و 10 درصد تعرفه گمرکی برای آلومینیوم وضع می کند.

گفته شده است، این تعرفه ها حتی بالاتر از رقمی هستند که «ویلبر راس» Wilbur Ross وزیر بازرگانی آمریکا پیشنهاد کرده است. 

گری رایس گفت، «محدودیت های واردات اعلام شده توسط رئیس جمهور آمریکا احتمالا نه تنها باعث آسیب رساندن به اقتصاد در خارج از این کشور می شود، بلکه به اقتصاد خود آمریکا از جمله بخش های تولید و ساخت و ساز آن که مصرف کنندگان مهم آلومینیوم و فولاد هستند، نیز لطمه می زند.»

سخنگوی صندوق بین المللی پول در بیانیه رسمی اعلام کرد:

«ما نگران آن هستیم که اقدامات پیشنهادی آمریکا، عملا، باعث بدتر شدن شرایطی شود که در آن، کشورها از استدلال امنیت ملی برای توجیه محدودیت های گسترده در زمینه واردات استفاده می کنند.

ما آمریکا و شرکای تجاری آن را تشویق به همکاری مشترک و سازنده برای کاهش موانع و حل اختلافات تجاری بدون استفاده از چنین اقدامات اضطراری می کنیم.»

اولین برآوردها درباره تاثیر این تعرفه وارداتی بر اقتصاد منطقه ای، برزیل را با شرایط دشوار و پیچیده ای روبرو کرده است.

گفتنی است، گری رایس به ترامپ یادآور شده است که این کشور همسایه (برزیل) در فهرست کشورهای صادر کننده فولاد قرار دارد که به خاطر این تعرفه جدید با مشکل مواجه می شود. 

طبق این گزارش، برزیل با ظرفیت تولید سالانه 50 میلیون تن فولاد (یعنی ده برابر ظرفیت آرژانتین) سهم 13 درصد از واردات آمریکا را در اختیار دارد.

به نوبه خود، این صادرات، یک درصد از کل صادرات برزیل را تشکیل می دهد؛ همچنین 3 درصد صادرات این کشور فولاد هستند و یک سوم از آنها برای آمریکا است.

با توجه به رشد اقتصادی که از یک رکود شدید  در سال 2017  به سختی و فقط با یک درصد بدست آمد، این مساله می تواند ضربه ای به یکی از صنایع اصلی آن وارد کند، زیرا 40 درصد از تولید آن را صادر می کند و این امر تهدید بسیار شدیدی برای این بخش محسوب می شود.

در آرژانیتن، شرکت هایی که بیشترین آسیب ها را متحمل خواهند شد،  شرکت های «تچینت» Techint و «آلوار» Aluar خواهند بود که در صنایع فولاد و آلومینیوم فعال هستند.

روزنامه الکترونیکی «لا پلیتیکا آنلاین» در ادامه نوشت، در حال حاضر موضوع افزایش تعرفه وارداتی هنوز در حد حرف است و ما هنوز درباره تصویب شدن یا نشدن آن در چند روز آینده  اطلاعی نداریم. در حال حاضر فقط گمانه زنی ها مطرح هستند.

 روزنامه لا پلیتیکا آنلاین پیش بینی کرده است، این تصمیم تاثیر بسیاری بر مازاد فولاد چین خواهد داشت، که اگر تولیدات آن به بازار آمریکا صادر نشود، می تواند وارد بازارهای دیگری شوند.

قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به نفتا

این مسئله همچنین بزرگترین منازعه درچارچوب قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به «نفتا» Nafta است (که سه کشور کانادا، مکزیک و آمریکا عضو این قرارداد هستند) زیرا، کانادا 16 درصد از واردات فولاد آمریکا و 56 درصد واردات آلومینیوم را تأمین می کند. در همین حال، مکزیک نیز تامین کننده 9 درصد از فولاد است.

گفتنی است که در سال ۲۰۱۶ میلادی بیش از نیمی از آلومینیوم وارداتی آمریکا از کانادا، همسایه شمالی و از هم‌پیمانان اصلی ایالات متحده بود.

کانادا همچنین با تامین بیش از یک‌ ششم فولاد وارداتی آمریکا، بزرگ‌ترین سهم را در صادرکنندگان آن به ایالات متحده دارد.

بدین ترتیب، به نظر می رسد که در حال حاضر این اقدام ترامپ موجب پیچیدگی مذاکرات این سه کشور در چارچوب قرارداد «نفتا» شده است.

بعلاوه، «فرانسوا فیلیپه شامپانه» (Francois-Phillippe Champagne) وزیر تجارت کانادایی این اقدام را «غیرقابل قبول» نامید و اطمینان داد که اقدامات لازم را برای دفاع از شغل های کارگران خود انجام خواهد داد.

مترجم: نگین فلکشاهی

113/116

بیشتر بخوانید:

خشم جهانی از جنگ تعرفه ای ترامپ/ تحلیل

چین و محکومیت تعرفه‌های تجاری آمریکا/ تحلیل

سقوط سهام اروپا در پی جنگ تعرفه‌ای آمریکا

صندوق بین المللی پول
قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به نفتا